Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-07-18

Aggressive animerede aber overtager Jorden. Seth Rogen går i krig mod Zac Efron, den gode smag og sin egen alderdom. Og i det sydfranske bliver en skolelærer forelsket i sin elevs sprælske mor. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Ingen af skuespillerne kan måle sig med Andy Serkins superchimpanse Ceasar i den vellykkede science-fiction-film ”Abernes planet: Revolutionen”. Det mener Morten Vejlgaard Just, der aldrig før har set så overbevisende animerede abekatte sluppet løs på det store lærred.

”At få lov til at se en flok hesteridende abekrigere med maskingevær angribe en post-apokalyptisk menneskeborg er isoleret i sig selv en filmfornøjelse, når det som her er udført med en stilsikker miljøskildring og en animationssikker hånd om abepenslen,” skriver han om filmen.

Læs anmeldelsen af “Abernes planet: Revolutionen”.


Seth Rogens seneste komedie ”Bad Neighbours” er plat, vulgær og konstant under bæltestedet. Men den er til tider også både dybsindig og tankevækkende i sin kritik af vores angst for at blive gamle og forstokkede. Det mener Johnny Vinther Jensen , der var inde og anmelde filmen.

”Har man brug for intellektuelt at retfærdiggøre sit besøg i biografen, kan man altid betragte ‘Bad Neighbours’ som et bidrag til et generationsbillede. Sjældent har Generation Y’s irrationelle, men fastcementerede frygt for at blive gamle været mere grinagtig,” skriver Johnny Vinther Jensen om filmen.

Læs anmeldelsen af “Bad Neighbours”.


Det franske drama ”Sommersøndag” udspiller sig ved de solbadede strande i det sydfranske, hvor det nærmere er reglen end undtagelsen, at man tager lidt let på tilværelsen. Og det er netop dén stemning af noget sanseligt sorgløst, som instruktøren Nicole Garcia lykkedes med at formidle i sin seneste film, skriver Jannie Dahl Astrup.

”At ‘Sommersøndag’ alligevel svinger sig over gennemsnittet af lavmælte dramaer, skyldes en række glimrende skuespilpræstationer og fotograf Pierre Milons stemningsfulde fotografering. Allermest overraskende, og et i øvrigt meget velkomment gensyn, er Dominique Sanda i rollen som Baptistes virkelighedsfjerne moderdyr. Sanda,” skriver hun.

Læs anmeldelsen af “Sommersøndag”.


Skriv ny kommentar: