Bad Neighbours
Udgivet 16. jul 2014 | Af: paideia | Set i biografen
Det er aldrig sjovt at blive gammel. Der er mange etaper på vejen, og de er alle ubehagelige; lige fra menopause eller den første prostataundersøgelse over kredsløbsproblemer og generel fysisk degeneration til det hjerteskærende øjeblik, hvor man ikke længere kan klemme hele hånden ned i Pringles-dåsen. I “Bad Neighbours” er det specielt afskeden med det vilde festliv, der tages under behandling, koblet med kravet om at tage ansvar for sig selv og måske endda et barn. Det lyder måske som et lidt for alvorligt emne for en sjofel komedie, men heldigvis kan den rumme det hele.
Der er groteske festscener i filmen med stoffer, alkohol, nøgne mennesker, syrede kostumer og vanvittige optrin, som gennem Rogen og Byrnes karakterers øjne er både frastødende og fascinerende. Der er ustyrligt sjove scener, som da Delta Psi for at få penge til at betale reparationer på huset laver afstøbninger af deres ‘udstyr’ og sælger dem som dildoer. Disse dukker i øvrigt efterfølgende op i forskellige underlige situationer i resten af “Bad Neighbours”. Anmeldere er generelt svære at overrumple, men til visningen af “Bad Neighbours” blev der grinet højt. Rogens sans for gakket komedie, der befinder sig bedst langt under bæltestedet, udnyttes til fulde, mens Byrne leverer et befriende psykopatisk modstykke til ham.
En stor del af dialogen er improviseret frem på settet, hvilket for det meste er en positiv ting, men der er desværre en stor del af scenerne mellem Rogen og Byrne, som får lov til at køre alt for længe. Tonen i de scener passer ikke helt til resten, og jeg sad mest af alt og ønskede mig mere fest, der fylder mest i den første halvdel af filmen, og derfor hovedplottet lidt for længe om at komme ordentligt i gang. Det er synd, da det er tydeligt, at der er klippet en hel del scener ud. Der er plotelementer, der kun refereres til og aldrig rigtigt forløses, og sekvenser, der er overstået alt for hurtigt.
Hvis der havde været dygtigere folk i klipperummet, så kunne filmen nemt være en af årets hidtil bedste komedier. Den er dog stadig vildt underholdende, uden at man helt føler, at det er tomme kalorier. Har man brug for intellektuelt at retfærdiggøre sit besøg i biografen, kan man altid betragte den som et bidrag til et generationsbillede. Sjældent har Generation Y’s irrationelle, men fastcementerede frygt for at blive gamle været mere grinagtig.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet