Denne uge stod i de ambitiøse films tegn. Her fik den store sommerblockbuster “X-Men: Days of Future Past”, der er den hidtil mest ambitiøse film i serien om de farverige mutanter, premiere. Det samme gjorde den danske westernsatsning “The Salvation” med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Som om det ikke skulle være nok, bød ugens biografpremierer også på en biopic med Nicole Kidman og en dokumentar med USA’s tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld.
Mutantfilmen “X-Men: Days of Future Past” fik Morten Vejlgaard Just i denne uge fornøjelsen af at anmelde. En film, der næppe vil skuffe fans af universet.
”Som fan af X-Men-serien blev min indre mutant godt, men overlæsset underholdt af Bryan Singers genkomst til universet. Andre uden for Wolverines kirke bør tage deres X-Men-mødom et andet sted,” skriver Morten Vejlgaard Just i sin anmeldelse af filmen.
Læs anmeldelsen af “X-Men: Days of Future Past”.
Den danske western “The Salvation”, der blev optaget i Sydafrika, fik Johnny Vinther Jensen lov til at anmelde. En film, der ifølge Johnny Vinther Jensen måske ikke genopfandt genren, men til gengæld var god nok til at få titlen som den første gode danske western.
””The Salvation” er en film, der har meget større potentiale, end den forløser, men selv når den er mest forudsigeligt konventionel, er den stadig medrivende og underholdende,” skriver Johnny Vinther Jensen.
Læs anmeldelsen af “The Salvation”.
Jannie Dahl Astrup anmeldte i denne uge “Grace of Monaco”, en film om skuespilleren Grace Kelly med Nicole Kidman i hovedrollen. En film, der mere end noget andet lignede en reklame for dyre diamanter.
“Der er så mange nærbilleder af diamantarmbånd, halskæder og øreringe undervejs, at jeg sad tilbage med en mistanke om, at jeg lige havde set verdens længste reklame for Cartier eller Harry Winston,” skriver Jannie Dahl Astrup.
Læs anmeldelsen af “Grace of Monaco”.
Christian Jacobsen blev i denne uge sendt i biografen for at afkode den tidligere amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld i Errol Morris’ dokumentar “The Unknown Known”. Et fascinerende portræt, der fungerede, selvom Rumsfeld måske ikke var så selvreflekterende, som man kunne have håbet.
“For selvom Morris ikke formår at få ‘knækket’ Rumsfeld, slår han alligevel spændende sprækker, der får selv den selvsikre gigant til at vakle i et øjeblik,” fortæller Christian Jacobson.