Gravatar

#1031 jessup 15 år siden

To retter i aften:

Jomfruhummer på grillpande vendt i olie ned hakket salvie dertil lidt hjemmelavet krabbebisque og brød.

Hovedret svitset lam fra lammebov (rest) med lidt kartofler og sovs.

Giver ikke udtryk for den store tanke i at sammensætte to retter der komplimentere hinanden:)
This is just until June
Gravatar

#1032 HelmerJ 15 år siden

Skal have nye kartofler med stuvet hvidkål og stegte kålpølser fra den lokale slagter
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams
Gravatar

#1033 jessup 15 år siden

Jeg har haft end del gode mad oplevlser de sidste par måneder - faktisk en del det sidste år. Og nu er jeg er så svinepriviligeret at en af mine venner har inviteret mig på Kiin Kiin i næste uge - jeg glæder mig fanme.

http://www.kiin.dk/
This is just until June
Gravatar

#1034 Skeloboy 15 år siden

I dag står den på mørbradgryde...det skal lige simre i ½ time endnu, og så kommer der peberfrugt og cocktailspølser i...og selvfølgelig Bacon...billede kommer :)
Gravatar

#1035 jessup 15 år siden

Var til kaviar smagning sidste fredag. Jeg var ikke helt sikker på at det var en aktivitet jeg ville forbindes med, men jeg tog chancen og havde en udemærket aften.

Anledningen af smagningen er den første importerede opdrættede Beluga kaviar i Danmark. På længere sigt vil prisen på kaviar falde da opdrætterne er blevet flere (bla. er Kina kommet på banen og vil ekspandere i de næste år)og udbudet vil i de næste 5-10 år være større end efterspørgslen. Derfor vil Rossini prøve at lancere kaviar i dansk madlavning ved festlige lejligheder.

http://rossinicaviar.com/#!/info/about-rossini.asp...

Vi smagte 4 forskellige kaviar fik lidt champagne til og to små appetizere med kaviar. Dertil holdt Jacob Marsing-Rossini et knapt 2 timers spænende foredrag om den farmede kaviars tilblivelse.

Smagen er noget andet end hvad jeg husker fra hviderusland - meget mere fersk og delikat - åbenbart er del af grunden at russerene salter deres rogn dobbelt så meget.

Jeg smagte:

Caviar fra hvid stør (den mildeste)
Baerii "Kong Hans" (den kraftigste)
Oscietre Selection
Beluga

De to sidste var mine favoritter.

De små retter var : brød bund, blomkåls skum med lidt blomkål og hvid stør kaviar - den anden var et lille kræmmerhus med løg is og "kong Hans" kaviaren.

Der kan læses mere om det her:

http://woodfood.blogspot.com/



This is just until June
Gravatar

#1036 Skeloboy 15 år siden

jessup (1035) skrev:
Anledningen af smagningen er den første importerede opdrættede Beluga kaviar i Danmark


Er kaviaren opdrættet i DK eller importeret?

Gravatar

#1037 jessup 15 år siden

Det er relanceringen af Beluga i Danmark - opdrættet i udlandet.

Til andet end pynt egner sig kun den Hvide og "Kong Hans" versionen til decideret madlavning - de har en sejere membran som bedre kan klare varme.
This is just until June
Gravatar

#1038 Skeloboy 15 år siden

Glemte at tage et billede...men det var satme en god mørbradgryde :)
Gravatar

#1039 jessup 15 år siden

Jeg var på Kiin Kiin i mandags og det var virkeligt lækkert. Jeg fik denne menu:

http://www.kiin.dk/menu.html

Dertil juicer og kolde teer. Stemningen var noget mere slagfærdig end på de to andre Michelin resturanter jeg har været på (Noma og MR.) - f.eks blev det påpeget flere gange at min ven var vegetar med et smil og en indre hovedrysten som jeg selvfølgelig synes var underholdende. Men alt i alt synes jeg nok at udforskningen af de nordiske råvare på mange af Københavns gode resturanter er mere interessant.
This is just until June
Gravatar

#1040 chronaden 15 år siden

#1038

opskrift!
http://www.lebowski.dk/film.html

Skriv ny kommentar: