Så dufter her af nytår. Jeg glaserede svinet med en traditionel puddersukker/sennep legering, men twistede den lidt med at morte forskellige peberkorn og chilli. Spændt på resultatet..
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Har lige lavet laksefars til min hovedret - jeg havde glemt at fiskehandleren gav mig et ekstra stykke laks gratis. Men der var for lidt i det jeg havde bedt om og det ektra stykke gjorde underværker.
To halestykker et finthakket et meget grovfthakket, tilsat salt, pebber, 1 æg, ca. 1 dl fløde, lidt dild og persille (ikke for meget - råvarene skal levere smagen), 2 teske mel.
Meningen er at der skal ligge et stykke rødtunge ovenpå en halveret hummer hale (havde ferske og frosne Maine haler i Irma) og til sidst laksefarsen - i butterdej. Er lidt nervøs for hvor meget af saften dejen "æder" og laver derfor lidt sovs ved siden af fiskefond med fløde.
1) Jo, det gjorde den, men sådan smager en portvinssauce. Derfor skal den bruges til lyst kød. Det er også derfor, jeg lavede rodfrugterne som var lidt sure i det*
2) Svinekæber er et genialt stykke kød.
* = saucen blev sådan: svinekæberne blev dækket til med portvin, og der kom gulerod, selleri laurbær, hele peberkorn og rosmarin i gryden. Svinekæberne fik 3 timer eller lidt mere.
Der blev hældt væske fra gryden, som skulle bruges til saucen. Den blev kogt yderligere ind med lidt ekstra portvin og fløde tilsat. Til sidst blev den smagt til med salt, peber og hjemmelavet gastrik (æblecidereddike kogt ind med sukker). Genialt :)
Kruse (1456) skrev:
Og hvorfor er det lige at du ikke er blevet kok? ;)
Hehe, har såmænd også overvejet at starte som voksenlærling :)
Glas kartofler hældes i et fad. Tilsæt godt med pesto og bland så kartoflerne er smurt godt ind. Læg kød i fadet - i dag en marineret svinefilet/mørbrad Drys pinjekerne over. Drys en smule revet ost over. Smid det hele i ovnen 30-40 min.
Brr, jeg må tilslutte mig Skeloboys udråbstegn og vil tilføje et par tegn: glaskartofler!?!?
Jeg må dog indrømme jeg ikke kan huske om jeg har smagt dem, men det virker som en meget underlig ting. Tror desuden den nævnte ret kunne være lige så fin med kartofler med skræl (de går i hvert fald fint med pesto) og den er derfor stadig rimelig hurtig at lave.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
#1451 misuma 14 år siden
HOVEDRET - Halveret, udhulet og stegte kartofler med kartoffelmos som fyld og hamburgeryg.
DESSERT - Nøddetærte med vaniljeis.
#1452 davenport 14 år siden
#1453 jessup 14 år siden
To halestykker et finthakket et meget grovfthakket, tilsat salt, pebber, 1 æg, ca. 1 dl fløde, lidt dild og persille (ikke for meget - råvarene skal levere smagen), 2 teske mel.
Meningen er at der skal ligge et stykke rødtunge ovenpå en halveret hummer hale (havde ferske og frosne Maine haler i Irma) og til sidst laksefarsen - i butterdej. Er lidt nervøs for hvor meget af saften dejen "æder" og laver derfor lidt sovs ved siden af fiskefond med fløde.
#1454 Skeloboy 14 år siden
Kammuslinger med ærtepure, jordskokkechips og rødbedechips
Svinekæber med portvinssauce, pommes anna og rodfrugter i balsamico og honning
Gatois Moseille(en fransk chokoladekage, som jeg ikke husker det rette navn på) med vaniliecreme, jordbærcoulis og appelsin/safran-sauce og hjemmelavet solbærsnaps
Kransekage med chokoladetrøfler kl. 12
#1455 chronaden 14 år siden
Et par spørgsmål ang. hovedret :)
1) Blev din portvinssauce også extremt sød? (syns næsten det var for meget af det gode), fortrækker nu godt nok den almindelige rødvindssauce
2) Er de svinekæber godt nok pengene værd?
#1456 Kruse 14 år siden
Og hvorfor er det lige at du ikke er blevet kok? ;)
Det ser rigtigt lækkert ud :)
#1457 Skeloboy 14 år siden
1) Jo, det gjorde den, men sådan smager en portvinssauce. Derfor skal den bruges til lyst kød. Det er også derfor, jeg lavede rodfrugterne som var lidt sure i det*
2) Svinekæber er et genialt stykke kød.
* = saucen blev sådan: svinekæberne blev dækket til med portvin, og der kom gulerod, selleri laurbær, hele peberkorn og rosmarin i gryden. Svinekæberne fik 3 timer eller lidt mere.
Der blev hældt væske fra gryden, som skulle bruges til saucen. Den blev kogt yderligere ind med lidt ekstra portvin og fløde tilsat. Til sidst blev den smagt til med salt, peber og hjemmelavet gastrik (æblecidereddike kogt ind med sukker). Genialt :)
Hehe, har såmænd også overvejet at starte som voksenlærling :)
#1458 tiany 14 år siden
Tilsæt godt med pesto og bland så kartoflerne er smurt godt ind.
Læg kød i fadet - i dag en marineret svinefilet/mørbrad
Drys pinjekerne over.
Drys en smule revet ost over.
Smid det hele i ovnen 30-40 min.
Det var dagens aftensmad.
#1459 Skeloboy 14 år siden
#1460 lagoni 14 år siden
Jeg må dog indrømme jeg ikke kan huske om jeg har smagt dem, men det virker som en meget underlig ting. Tror desuden den nævnte ret kunne være lige så fin med kartofler med skræl (de går i hvert fald fint med pesto) og den er derfor stadig rimelig hurtig at lave.