Har lige været 8-9 dage i de franske riviera, Provance og Milano og har fået meget lækkert mad. To af de bedste oplevelser lå i den dyre ende.
Bouillabaise på Le Mirimar i Marseille. Jeg fik at vide at man ikke skulle spare når man skulle have den klassike marseillianske fiskesuppe og det blev også bekræftet af Lonely Planet som sagde at hvis man ville have the real deal skulle man regne med min. 55 Euro pr. næse.
Jeg bestilte bord på Le miramar inden jeg havde viste dette (en ugen inden) da jeg fik den anbefalet andetsteds og det var bestemt lækkert(kostede 60 euro pr. næse). Det er en kæmpe protion man får foretter og desseret er unødvendigt. først suppen alene som er en koncentreret og lækker sag dertil brød, rå hvidløg til at gnidde brøddet og rouille. Anden omgang er så suppen med fisken placeret i - i dette tilfælde 6-8 slags. Vi fik et par appetisere - ristet brød med skiver af trøfler og et par andre ting.
Jeg fik sweetbread af gedekid på en Le Parvis lidt udenfor Orange(ligger vægt på klassisk fransk mad). Jeg var sgu ikke helt klar over hvad det var (de talte udemærket engelsk så det var min forståelse der manglede men efter jeg så retten med bekræftelses af en bid eller to stod det klart). Lidt apertisere hvor det kandiserede figne med sesamfrø var lækkert, foretten var grillet røget hummer med smeltet kryddersmør - super lækkert, sweetbread er i dette tilfælde gedebrisler men på en bund af grønne linser i kraftig fond( man kan sagtens får brisler i dk, men jeg er ikke i tvivl om at denne ret er meget fransk og jeg havde heller ikke fået den mængde af brisler før), souffle monteret med grand marnier ved servering.
Ellers stod den på østers, grillet fisk, fjerkræ(vagtle og and) gode kager og meget mere.
Har lige bakset en pizzadej sammen...100 g rugmel, 400 g hvedemel.
Nu skal jeg i Fakta efter fyldet og ved slet ikke, hvad det bliver til...
Tomatsovsen laver jeg af en dåse flåede tomater, 1 dåse tomatpure, løg, hvidløg, chili, basilikum, lidt balsamico og så ellers lade det koge ind i et stykke tid...
Fyldet ved jeg sgu ikke...har ½ pakke cocktailspøller, de kommer nok på. Og så bliver det sgu nok bare skinke og skiver af grøn peber. Frisk mozarella, selvfølgelig...
#1591 Skeloboy 14 år siden
Det blev til:
Cuvettesteg
Kartoffel/mango-salat(kartoffel, mango, soltørret tomat, dild og senneps-vinaigrette)
Langtidsbagte tomater
Champignonsovs(en meget simpel en: champignon, hvidvin, bouillon, fløde)
#1592 dyg 14 år siden
#1593 Skeloboy 14 år siden
#1594 Skeloboy 14 år siden
Første ret: Svinemørbrad i Bacon og BBQ-marineret flanksteak på grill og dertil ovnkartofler, hvidløgsflütes og en genial rødvinSOVS
Lige en times tid senere: grillede frankfürter med det, der nu hører til!
Og nu er heg ret snalret og på vej i seng!
#1595 jessup 14 år siden
Bouillabaise på Le Mirimar i Marseille. Jeg fik at vide at man ikke skulle spare når man skulle have den klassike marseillianske fiskesuppe og det blev også bekræftet af Lonely Planet som sagde at hvis man ville have the real deal skulle man regne med min. 55 Euro pr. næse.
Jeg bestilte bord på Le miramar inden jeg havde viste dette (en ugen inden) da jeg fik den anbefalet andetsteds og det var bestemt lækkert(kostede 60 euro pr. næse). Det er en kæmpe protion man får foretter og desseret er unødvendigt. først suppen alene som er en koncentreret og lækker sag dertil brød, rå hvidløg til at gnidde brøddet og rouille. Anden omgang er så suppen med fisken placeret i - i dette tilfælde 6-8 slags. Vi fik et par appetisere - ristet brød med skiver af trøfler og et par andre ting.
http://www.bouillabaisse.com/visite.php
Jeg fik sweetbread af gedekid på en Le Parvis lidt udenfor Orange(ligger vægt på klassisk fransk mad). Jeg var sgu ikke helt klar over hvad det var (de talte udemærket engelsk så det var min forståelse der manglede men efter jeg så retten med bekræftelses af en bid eller to stod det klart). Lidt apertisere hvor det kandiserede figne med sesamfrø var lækkert, foretten var grillet røget hummer med smeltet kryddersmør - super lækkert, sweetbread er i dette tilfælde gedebrisler men på en bund af grønne linser i kraftig fond( man kan sagtens får brisler i dk, men jeg er ikke i tvivl om at denne ret er meget fransk og jeg havde heller ikke fået den mængde af brisler før), souffle monteret med grand marnier ved servering.
Ellers stod den på østers, grillet fisk, fjerkræ(vagtle og and) gode kager og meget mere.
#1596 DarkLight 14 år siden
#1597 davenport 14 år siden
#1598 HonoDelLoce 14 år siden
Der er dælme heller ikke noget værre end slatne, udtværede pøller!
Og så rengøringen....
#1599 Skeloboy 14 år siden
Nu skal jeg i Fakta efter fyldet og ved slet ikke, hvad det bliver til...
Tomatsovsen laver jeg af en dåse flåede tomater, 1 dåse tomatpure, løg, hvidløg, chili, basilikum, lidt balsamico og så ellers lade det koge ind i et stykke tid...
Fyldet ved jeg sgu ikke...har ½ pakke cocktailspøller, de kommer nok på. Og så bliver det sgu nok bare skinke og skiver af grøn peber. Frisk mozarella, selvfølgelig...
Lidt kedelig, men ret billigt :)
#1600 Skeloboy 14 år siden
Jeg har aldrig brudt mig om bagning, da det er mere kemi end "følen-sig-frem", men kan man ikke godt snildt bage boller på slump?
Tænker noget i denne stil:
250 g hvedemel
250 g grov mel (fuldkorn, graham, rug)
½ pakke gær i noget vand
Nogle kerner
Lidt salt
Lidt honning
Lidt olivenolie
Og så nogle grøntsager til sidst efter gennemæltning...selleri, gulerod, soltørret tomat...
Og så 200 grader i ovnen i passende tid? :)