Gravatar

#1591 Skeloboy 14 år siden

Er lige hjemme i Vestjylland, og havde ansvaret for at lave mad i går...

Det blev til:
Cuvettesteg
Kartoffel/mango-salat(kartoffel, mango, soltørret tomat, dild og senneps-vinaigrette)
Langtidsbagte tomater
Champignonsovs(en meget simpel en: champignon, hvidvin, bouillon, fløde)
Gravatar

#1592 dyg 14 år siden

#1591 - Det lyder super lækkert, med undtagelse af jordknoldesaucen. Jeg lavede selv Kartoffel-salaten til min fødseldag, og det var en kæmpe succes.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#1593 Skeloboy 14 år siden

I går fik jeg til morgenmad: hot wings, stegeben og hvidløgsflütes på grill...og kolde øl! det er en god morgen
Gravatar

#1594 Skeloboy 14 år siden

Mere grill i dag...

Første ret: Svinemørbrad i Bacon og BBQ-marineret flanksteak på grill og dertil ovnkartofler, hvidløgsflütes og en genial rødvinSOVS

Lige en times tid senere: grillede frankfürter med det, der nu hører til!

Og nu er heg ret snalret og på vej i seng!
Gravatar

#1595 jessup 14 år siden

Har lige været 8-9 dage i de franske riviera, Provance og Milano og har fået meget lækkert mad. To af de bedste oplevelser lå i den dyre ende.

Bouillabaise på Le Mirimar i Marseille. Jeg fik at vide at man ikke skulle spare når man skulle have den klassike marseillianske fiskesuppe og det blev også bekræftet af Lonely Planet som sagde at hvis man ville have the real deal skulle man regne med min. 55 Euro pr. næse.

Jeg bestilte bord på Le miramar inden jeg havde viste dette (en ugen inden) da jeg fik den anbefalet andetsteds og det var bestemt lækkert(kostede 60 euro pr. næse). Det er en kæmpe protion man får foretter og desseret er unødvendigt. først suppen alene som er en koncentreret og lækker sag dertil brød, rå hvidløg til at gnidde brøddet og rouille. Anden omgang er så suppen med fisken placeret i - i dette tilfælde 6-8 slags. Vi fik et par appetisere - ristet brød med skiver af trøfler og et par andre ting.

http://www.bouillabaisse.com/visite.php

Jeg fik sweetbread af gedekid på en Le Parvis lidt udenfor Orange(ligger vægt på klassisk fransk mad). Jeg var sgu ikke helt klar over hvad det var (de talte udemærket engelsk så det var min forståelse der manglede men efter jeg så retten med bekræftelses af en bid eller to stod det klart). Lidt apertisere hvor det kandiserede figne med sesamfrø var lækkert, foretten var grillet røget hummer med smeltet kryddersmør - super lækkert, sweetbread er i dette tilfælde gedebrisler men på en bund af grønne linser i kraftig fond( man kan sagtens får brisler i dk, men jeg er ikke i tvivl om at denne ret er meget fransk og jeg havde heller ikke fået den mængde af brisler før), souffle monteret med grand marnier ved servering.

Ellers stod den på østers, grillet fisk, fjerkræ(vagtle og and) gode kager og meget mere.
This is just until June
Gravatar

#1596 DarkLight 14 år siden

Forsøgte med en Caipirinha her i sommervarmen. Blev dog noget stærk...
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#1597 davenport 14 år siden

God dag på terrassen i går. Grillede koteletter, kylling og store stramme pøller (!) og samtidigt gik vi og pimpede en del Bloody Marys.
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#1598 HonoDelLoce 14 år siden

#1597

Der er dælme heller ikke noget værre end slatne, udtværede pøller!

Og så rengøringen....
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#1599 Skeloboy 14 år siden

Har lige bakset en pizzadej sammen...100 g rugmel, 400 g hvedemel.

Nu skal jeg i Fakta efter fyldet og ved slet ikke, hvad det bliver til...

Tomatsovsen laver jeg af en dåse flåede tomater, 1 dåse tomatpure, løg, hvidløg, chili, basilikum, lidt balsamico og så ellers lade det koge ind i et stykke tid...

Fyldet ved jeg sgu ikke...har ½ pakke cocktailspøller, de kommer nok på. Og så bliver det sgu nok bare skinke og skiver af grøn peber. Frisk mozarella, selvfølgelig...

Lidt kedelig, men ret billigt :)
Gravatar

#1600 Skeloboy 14 år siden

Jeg vil til at bage boller selv...nogle sunde, grove nogen. Men det skal fandeme være let!

Jeg har aldrig brudt mig om bagning, da det er mere kemi end "følen-sig-frem", men kan man ikke godt snildt bage boller på slump?

Tænker noget i denne stil:

250 g hvedemel
250 g grov mel (fuldkorn, graham, rug)
½ pakke gær i noget vand
Nogle kerner
Lidt salt
Lidt honning
Lidt olivenolie

Og så nogle grøntsager til sidst efter gennemæltning...selleri, gulerod, soltørret tomat...

Og så 200 grader i ovnen i passende tid? :)

Skriv ny kommentar: