Skal lave gammeldags oksesteg idag og laver biksemad af resterne på fredag.
Er der nogen fif til biksemaden?
Bruger umiddelbart: gl. oksesteg løg & hvidløg kartofler Bacon Spejlæg Måske lidt persille drysset over
Laver chilli con carne imorgen - følger ingen opskrift bruger som regel hakket kød, lidt gulerødder(1-2cm stykker), kanel, løg, hvidløg, sød eddike af en art, frisk chilli (Harbonero i dette tilfølde), gerne lidt tørret chilli, kidney beans. Spiser gerne ris til
Skal i morgen bruge bønner der skal ligges i blød - de kan vel kog sammen med con carnen eller skal de forkoges? også lidt frisk rosmarin kommer deri.
#1781 - eeeh...der skal da spidskommen i en chili con carne? Ellers kommer det ikke rigtig til at smage af chili con carne.
Ved ikke med de brune bønner, men tror de skal forkoges og kun være med til sidst i carnen.
Desuden er det langt bedre, hvis du køber en oksebov og skærer i klumper. Er man heldig kan man finde det til næsten samme pris som hakket oksekød.
Mht. biksemad, så er engelsk sauce jo altid godt til :)...eller hvis du er rigtig fræk, erstatter du spejlægget med rødbede og bearnaisesauce \m/...biks og bearnaise er alt, alt for undervurderet.
---
Var lige i Brugsen...der var sidste salgsdag-entrecote, så nu bliver det rodfrugter i ovn med entrecote og champignonsauce...
#1781 - eeeh...der skal da spidskommen i en chili con carne? Ellers kommer det ikke rigtig til at smage af chili con carne.
Ved ikke med de brune bønner, men tror de skal forkoges og kun være med til sidst i carnen.
Desuden er det langt bedre, hvis du køber en oksebov og skærer i klumper. Er man heldig kan man finde det til næsten samme pris som hakket oksekød.
Mht. biksemad, så er engelsk sauce jo altid godt til :)...eller hvis du er rigtig fræk, erstatter du spejlægget med rødbede og bearnaisesauce \m/...biks og bearnaise er alt, alt for undervurderet.
---
Var lige i Brugsen...der var sidste salgsdag-entrecote, så nu bliver det rodfrugter i ovn med entrecote og champignonsauce...
Har aldrig læst en opskrift på Con carne og laver det 1-2 gange om året så noget måtte somehow lack:) ser på spidskommen. Klart at strimler eller tern er bedre, men har købt det hakkede kød - den gammeldags oksesteg kunne jeg også have brugt af.
Det er hvide bønner - noted ryger kun med til sidst.
Rødbede skal der til ingen tvivl men bernaise tror jeg at dropper til en anden gang - engelsk sovs har jeg (min gastrick:) måske lidt bliver tilsat under tilberedning.
Der ryger sædvanligvis også tomater i min chilli con carne og jeg har spids kommen så den ryger også i imorgen.
Har et umiddelbart forsæt der er at der ikke skal være så mange dyre resturant besøg og mere hjemmlig madlavning meeen jeg faldt over et godt tilbud og skal på Kong Hans senere på måneden - jeg har også snart fødselsdag:)
Når jeg laver den lette form af chili con carne, gør jeg sådan:
Hakket oksekød 1 peberfrugt Et par gulerødder Løg Hvidløg Bønner i chili Frisk chili 1 ds hakket tomater(eller nogen gange friske) Spidskommen Rødvin eller rødvinseddike Salt Peber
Svits kød, løg og hvidløg. Kom alt i undtagen peberfrugter og dæk til med vand...kog i laaaaang tid - peberfrugter til sidst.
Og lidt creme fraiche til også, og nogen gange ris, andre gange bare groft brød
Det ser ikke så fremmed ud :) Har nok lidt en tendens til at det bliver lidt alla frikadeller for mig dvs. at det afhænger lidt af hvad jeg har derfor kommer der også frisk rosmarin i imorgen og så skal spækken prøves og det kan sgu ikke blive dårligt - men vel næppe rigtig chilli con carne.
Når jeg skal tilberede min oksesteg idag - (brunes, div grøntsager og tørrede og friske krydderuter og ½ dækkes med boulion) prøver jeg følgende - simre ½ time vendes står i slukket varme i 3/4 time tændes simre i ½ time og stå i slukket 3/4 time derefter tændes og gennemvarmes. Prøver at se om jeg ikke kan få et mere saftigt stykke kød til resterne til biksemaden. Gryden vil aldrig blive kold da det er støbejern så stegen "koger" videre selvom varmen er slukket. Holder tilbage med tilbehøret indtil jeg ved den har fået nok.
#1789 har også en dejlig støbejerns pande dog med metalhåndtag (lavet sådan at det ikke bliver varmt) men bruger til hevdag oftest en mindre pande i pladejern - lettere og stadig god varmefordeling men skal ikke fyldes helt.
Ser godt ud - bøffen er lidt for tynd til min smag men så må man selv skære dem.
Godt med nogle rodfrugter til inspiration da det for mig er et fast indslag de næste mange måneder. Foretrækker mine rødbeder dampet i ovnen under "låg" med mindre man bager dem hele og derefte håndtere dem.
Fremgangsmåden med oksestegen virkede ikke - skulle have 40 min . mere. Når støbejernsgryder har stået i 45 min. uden gas er væsken knapt 60 grader.
#1781 jessup 13 år siden
Skal lave gammeldags oksesteg idag og laver biksemad af resterne på fredag.
Er der nogen fif til biksemaden?
Bruger umiddelbart:
gl. oksesteg
løg & hvidløg
kartofler
Bacon
Spejlæg
Måske lidt persille drysset over
Laver chilli con carne imorgen - følger ingen opskrift bruger som regel hakket kød, lidt gulerødder(1-2cm stykker), kanel, løg, hvidløg, sød eddike af en art, frisk chilli (Harbonero i dette tilfølde), gerne lidt tørret chilli, kidney beans. Spiser gerne ris til
Skal i morgen bruge bønner der skal ligges i blød - de kan vel kog sammen med con carnen eller skal de forkoges? også lidt frisk rosmarin kommer deri.
Tilsætter evt. lidt røget spæk for smagen.
Fifs er velkomne.
#1782 Skeloboy 13 år siden
Ved ikke med de brune bønner, men tror de skal forkoges og kun være med til sidst i carnen.
Desuden er det langt bedre, hvis du køber en oksebov og skærer i klumper. Er man heldig kan man finde det til næsten samme pris som hakket oksekød.
Mht. biksemad, så er engelsk sauce jo altid godt til :)...eller hvis du er rigtig fræk, erstatter du spejlægget med rødbede og bearnaisesauce \m/...biks og bearnaise er alt, alt for undervurderet.
---
Var lige i Brugsen...der var sidste salgsdag-entrecote, så nu bliver det rodfrugter i ovn med entrecote og champignonsauce...
#1783 jessup 13 år siden
Har aldrig læst en opskrift på Con carne og laver det 1-2 gange om året så noget måtte somehow lack:) ser på spidskommen. Klart at strimler eller tern er bedre, men har købt det hakkede kød - den gammeldags oksesteg kunne jeg også have brugt af.
Det er hvide bønner - noted ryger kun med til sidst.
Rødbede skal der til ingen tvivl men bernaise tror jeg at dropper til en anden gang - engelsk sovs har jeg (min gastrick:) måske lidt bliver tilsat under tilberedning.
#1784 Skeloboy 13 år siden
Spidskommen er ret essentielt :) - og så er kogetiden jo gerne på min. 2-3 timer.
Har skrevet om det før i tråden
#1785 jessup 13 år siden
Har et umiddelbart forsæt der er at der ikke skal være så mange dyre resturant besøg og mere hjemmlig madlavning meeen jeg faldt over et godt tilbud og skal på Kong Hans senere på måneden - jeg har også snart fødselsdag:)
#1786 Skeloboy 13 år siden
Hakket oksekød
1 peberfrugt
Et par gulerødder
Løg
Hvidløg
Bønner i chili
Frisk chili
1 ds hakket tomater(eller nogen gange friske)
Spidskommen
Rødvin eller rødvinseddike
Salt
Peber
Svits kød, løg og hvidløg. Kom alt i undtagen peberfrugter og dæk til med vand...kog i laaaaang tid - peberfrugter til sidst.
Og lidt creme fraiche til også, og nogen gange ris, andre gange bare groft brød
Skal du sgu da snart have chili con carne igen!
#1787 Skeloboy 13 år siden
Det bliver min aftensmad
#1788 jessup 13 år siden
Det ser ikke så fremmed ud :) Har nok lidt en tendens til at det bliver lidt alla frikadeller for mig dvs. at det afhænger lidt af hvad jeg har derfor kommer der også frisk rosmarin i imorgen og så skal spækken prøves og det kan sgu ikke blive dårligt - men vel næppe rigtig chilli con carne.
Når jeg skal tilberede min oksesteg idag - (brunes, div grøntsager og tørrede og friske krydderuter og ½ dækkes med boulion) prøver jeg følgende - simre ½ time vendes står i slukket varme i 3/4 time tændes simre i ½ time og stå i slukket 3/4 time derefter tændes og gennemvarmes. Prøver at se om jeg ikke kan få et mere saftigt stykke kød til resterne til biksemaden. Gryden vil aldrig blive kold da det er støbejern så stegen "koger" videre selvom varmen er slukket. Holder tilbage med tilbehøret indtil jeg ved den har fået nok.
#1789 Skeloboy 13 år siden
Det er fantastisk, at man igen kan få billige rodfrugter...elsker selleri, rødbeder, persillerod osv osv...der er kun fordele ved rodfrugter:
Billigt
Nærende
Meget sundt
Man kan lave en del med dem
De kan holde sig et godt stykke tid i køleskabet
Fik også prøvet min Le Creuset stegepande for første gang (billede), og den er da helt fantastisk!
#1790 jessup 13 år siden
Ser godt ud - bøffen er lidt for tynd til min smag men så må man selv skære dem.
Godt med nogle rodfrugter til inspiration da det for mig er et fast indslag de næste mange måneder. Foretrækker mine rødbeder dampet i ovnen under "låg" med mindre man bager dem hele og derefte håndtere dem.
Fremgangsmåden med oksestegen virkede ikke - skulle have 40 min . mere. Når støbejernsgryder har stået i 45 min. uden gas er væsken knapt 60 grader.