Skal på "date" i aften og har lovet, at lave hovedretten hvis hun laver dessert.
Vi skal have kalve entrecote Tilbehør bliver; Squash i skiver, hele champignon, hele cherrytomater, persillerod og kartofler i skiver rodet sammen i olie, salt og peber. I ovnen ca. 30-40 min. Tænker, at putte et par skiver persille smør ned i og til sidst tilsætte noget frisk persille.
Svits i smør store mark champingoner skåret i både sammen med små hele champignoer, tøm gryden, gem smør og svampe væske Svits 2 flankesteak skåret i strimler med peber tag kødet op, smid bananskarlotteløg og æbler i gryden for at blanchere/opsuge kødsaften, tag løg og æbler af Svits i smør de 2 andre flankesteaks med peber, når det er brunet kom det første kød tilbage i gryden, smag kødet til med 3 store tsk dijon honningsennep og en stor tomat koncentrat, tilsæt 3 kopper kaffe og væsken fra champignonerne, lad det simre i 2 timer, kom flåede cherrytomater og champignoner tilbage i gryden og lad de simre i 1 time.
tilbehør grov rodfrugtsmos af persillerod selleri jordskokker og kartofler
salat, blancheret grønkål med snittede æble og pære, granatæble kerne og saft rørt med 38% cremefraiche og ribsgelé
havde ikke lyst til natmad..
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams
Har lige været i frankrig (lyon,Beaume, Morvan nationalparken og Dijon) og planen var at fede den med to venner og spise god mad. Meget var planlagt og en ting eller to gik i vasken. Jeg har skrevet lidt ned af hvad jeg har fået men det er ikke fuldstændigt, men med misforståelser og sprogvanskeligheder.
Lyon er frankrigs gastronomiske hovedstad og maden her kan afvige noget fra den franske bistromad som vi kender herhjemmefra (moules frites, bøf bearnaise osv.) - den er lidt mere eksotisk og de bruger ALT fra dyret. Her hedder de traditionelle restauranter Bouchons.
Vi ankom sent sidste fredag og jeg havde udset Cafe Comptoir Abel ikke langt fra vores hotel. Det var stuvende fuldt og rigtigt hyggeligt.
Braseret kalvehoved(tunge,kinder vist nok også en form for pølse af diverse hoved ting, rundt om en ring af fedt på et par cm der også stammede fra hovedet med små hår) http://img222.imageshack.us/img222/8218/1349017332... (Billed er hentet fra nettet)
Chokolade kage - en meget flydende af slagsen.
Hovedretten var meeeget animalsk i smagen og jeg levnede fedtringen selvom jeg smagte på den et par gange. Rigtig god salat og kage.
#2081 DarkLight 13 år siden
Nej kun 6. Prisforskellen var alligevel ikke så stor fra 6 til 12. Det skal jeg nok! Forventer levering indenfor de næste par dage.
#2082 knipsknips 13 år siden
Vi skal have kalve entrecote
Tilbehør bliver; Squash i skiver, hele champignon, hele cherrytomater, persillerod og kartofler i skiver rodet sammen i olie, salt og peber. I ovnen ca. 30-40 min. Tænker, at putte et par skiver persille smør ned i og til sidst tilsætte noget frisk persille.
Til maden noget rødvin.
#2083 DarkLight 13 år siden
#2084 davenport 13 år siden
#2085 jessup 13 år siden
Er i Frankrig i øjeblikket med mad og vin i centrum og lidt mere spøjse ting er det også blevet til. Jeg poster i næste uge.
#2086 Skeloboy 13 år siden
#2087 HelmerJ 13 år siden
En stor stegegryde på gløde bål
Svits i smør store mark champingoner skåret i både sammen med små hele champignoer, tøm gryden, gem smør og svampe væske
Svits 2 flankesteak skåret i strimler med peber
tag kødet op, smid bananskarlotteløg og æbler i gryden for at blanchere/opsuge kødsaften, tag løg og æbler af
Svits i smør de 2 andre flankesteaks med peber, når det er brunet kom det første kød tilbage i gryden,
smag kødet til med 3 store tsk dijon honningsennep og en stor tomat koncentrat, tilsæt 3 kopper kaffe og væsken fra champignonerne, lad det simre i 2 timer, kom flåede cherrytomater og champignoner tilbage i gryden og lad de simre i 1 time.
tilbehør grov rodfrugtsmos af persillerod selleri jordskokker og kartofler
salat, blancheret grønkål med snittede æble og pære, granatæble kerne og saft rørt med 38% cremefraiche og ribsgelé
havde ikke lyst til natmad..
#2088 jessup 13 år siden
Lyon er frankrigs gastronomiske hovedstad og maden her kan afvige noget fra den franske bistromad som vi kender herhjemmefra (moules frites, bøf bearnaise osv.) - den er lidt mere eksotisk og de bruger ALT fra dyret. Her hedder de traditionelle restauranter Bouchons.
Vi ankom sent sidste fredag og jeg havde udset Cafe Comptoir Abel ikke langt fra vores hotel. Det var stuvende fuldt og rigtigt hyggeligt.
http://www.cafecomptoirabel.fr/
Jeg fik:
Lyonnaise salat
http://www.grouprecipes.com/79611/poached-egg-and-...
Braseret kalvehoved(tunge,kinder vist nok også en form for pølse af diverse hoved ting, rundt om en ring af fedt på et par cm der også stammede fra hovedet med små hår)
http://img222.imageshack.us/img222/8218/1349017332... (Billed er hentet fra nettet)
Chokolade kage - en meget flydende af slagsen.
Hovedretten var meeeget animalsk i smagen og jeg levnede fedtringen selvom jeg smagte på den et par gange. Rigtig god salat og kage.
Poster mere senere.
#2089 davenport 13 år siden
http://aggiesprite.files.wordpress.com/2011/09/far...
#2090 jessup 13 år siden
Der er ikke helt præcist - men 100 kg er jo også i overkanten:)