Kæresten og jeg prøvede i går at lave hvad vi kaldte dansk sushi. Bacon rullet om kartoffelmos med ærtepure eller bønner i midten. Det smagte rigtig godt, men udseendet var ikke optimalt. Anden omgang blev bedst, da vi der havde forstegt baconen og det derfor holdt formen lidt bedre. Det var ikke perfekt, men det har potentiale :)
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Rucola, frisk basilikum og serrano er jo ofte afprøvet, og kan altid anbefales.
Det kan soltørret tomat helt sikkert også, men de grillede peberfrugter er ikke noget specielt.
Sådan lavede jeg tomatsaucen:
Olivenolie 1 fed hvidløg 1 løg ½ chili ½ kop rødvin 1 ds Flåede tomater 1 lille ds. tomatpure Oregano Salt
Hvidløg, løg og chili hakkes fint og svitses sammen med oregano i olien. Rødvin tilsættes og når alt spritten er dampet væk, tilsættes tomatsnasken. Herefter skal det simre i ½ times tid, og smages til med salt.
Det vigtigste er den lange simretid, og har man tid til det, så er 1 time også fint.
Sådan lavede jeg bunden: 2 dl hvedemel 2 dl grahamsmel 8 tsk olivenolie 4 tsk salt ½ pakke gær 1-1½ dl vand
Bland mel, olie og salt. Opløs gær i vandet og tilsæt. Ælt, rul til kugle, rul dejen ud...den behøver ikke hæve...voila...superlet, og den bliver tynd og sprød og lige tilpas:)
Husk at serranoskinken kun skal med i 1 min, og basilikum og rucola skal på efter den er kommet ud af ovnen...
Skal i denne uge lave 2 tre-retters middage...de bliver i morgen(for 2):
Rejebisque med ising Kalkunschnitzel med risotto og sprød skinke Chokoladekonfektkage
På torsdag(til 4): Salat med pære, parmesan og pistacier Marineret kalkun med fyldte, bagte kartofler og ingefærmarinerede gulerødder Panna Cotta med passionsfrugtcoulis
Har aldrig lavet risotto eller panna cott før, så hvis I har nogle tips og tricks, så sig endelig til:)
Den er brunet i fedt og står og sypper i lidt væske. Den er kamaraliseret og halvkogt istedet for stegt i ovn - sovsen bliver bedre, men ellers er det selvfølgelig en smagssag.
Rør og rør. Rigeligt med hvidvin, og smag endelig til. Alt efter hvilke vin det er, skal der nemlig mere i end der står i opskriften. Nå ja... og rør ;)
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
#461 lagoni 15 år siden
#462 Skeloboy 15 år siden
#463 Skeloboy 15 år siden
Rucola, frisk basilikum og serrano er jo ofte afprøvet, og kan altid anbefales.
Det kan soltørret tomat helt sikkert også, men de grillede peberfrugter er ikke noget specielt.
Sådan lavede jeg tomatsaucen:
Olivenolie
1 fed hvidløg
1 løg
½ chili
½ kop rødvin
1 ds Flåede tomater
1 lille ds. tomatpure
Oregano
Salt
Hvidløg, løg og chili hakkes fint og svitses sammen med oregano i olien. Rødvin tilsættes og når alt spritten er dampet væk, tilsættes tomatsnasken. Herefter skal det simre i ½ times tid, og smages til med salt.
Det vigtigste er den lange simretid, og har man tid til det, så er 1 time også fint.
Sådan lavede jeg bunden:
2 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
8 tsk olivenolie
4 tsk salt
½ pakke gær
1-1½ dl vand
Bland mel, olie og salt. Opløs gær i vandet og tilsæt. Ælt, rul til kugle, rul dejen ud...den behøver ikke hæve...voila...superlet, og den bliver tynd og sprød og lige tilpas:)
Husk at serranoskinken kun skal med i 1 min, og basilikum og rucola skal på efter den er kommet ud af ovnen...
#464 Skeloboy 15 år siden
Rejebisque med ising
Kalkunschnitzel med risotto og sprød skinke
Chokoladekonfektkage
På torsdag(til 4):
Salat med pære, parmesan og pistacier
Marineret kalkun med fyldte, bagte kartofler og ingefærmarinerede gulerødder
Panna Cotta med passionsfrugtcoulis
Har aldrig lavet risotto eller panna cott før, så hvis I har nogle tips og tricks, så sig endelig til:)
#465 MOVIE1000 15 år siden
#466 jessup 15 år siden
#467 chronaden 15 år siden
Hvad er egentligt forskellen i smag osv når vi snakker ovnstegt vs grydestegt?
#468 jessup 15 år siden
#469 DarkLight 15 år siden
Rør og rør. Rigeligt med hvidvin, og smag endelig til. Alt efter hvilke vin det er, skal der nemlig mere i end der står i opskriften. Nå ja... og rør ;)
#470 Skeloboy 15 år siden
Havde så også købt en parmesan til 85 kr for 500 gram...(på tilbud til 60)...en skidegod parmeggiano reggiano...
Resten af maden blev også helt fantastisk. Sådan en rejebisque er utrolig let at lave, men er meget fin i det:)