Gravatar

#501 chronaden 15 år siden

#500
Mener selv at butikskøbt fond er bedre end det man selv laver.
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#502 jessup 15 år siden

#500 der er nærmest ingen sammenligning og der er bestemt også forskel på købboullioner - det blev en fremragende sovs igår i øvrigt. Fordi det er så besværligt gør jeg det selv meget sjældent. Terninger (som jeg selv ofte bruger) er nærmest at betegne som salt med kødsmag.
This is just until June
Gravatar

#503 Skeloboy 15 år siden

#502 - helt klart, det er bare så billigt:) Faktisk fandt man i 2000 endnu en smagsruppe, Umami, som man kan få fra boullion-terninger.

Men Oscars er nu ganske fin, og Touch of Taste kan også anbefale...men normalt bruger jeg bare de billigste
Gravatar

#504 jessup 15 år siden

Jeg har ikke set Umami som terning - hvor kan man få det?

For de ambitiøse:

http://www.hertzmann.com/articles/2004/matrix/reci...
This is just until June
Gravatar

#505 Skeloboy 15 år siden

#504 - det er ikke en terning i sig selv, men en af dem grundelementer: sødt, salt, surt eller bittert. og nu også umami.

http://macwine.dk/group.asp?group=64
Gravatar

#506 jessup 15 år siden

#505 - I know - det var et lidt ufokurseret spørgsmål fra min side:)
This is just until June
Gravatar

#507 davenport 15 år siden

Well, egentlig er en fond jo bare afkog. Tag en stor gryde og hæld alle rester i den og lad den koge længe.
I middelalderen var det det bønder levede af. Man hældte rester i den sorte gryde og gik og åd af det. Men det kan komme til at kræve en udemærket tarmflora hen af vejen ;)
Jeg tager tit skroget fra en hel kylling, når vi får det, og koger det med masser af grønt, og sier det bagefter. Så har man sku noget med smag i. Det ser ikke lækkert ud, men smager af englefisse...
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#508 HelmerJ 15 år siden

Her til aften stod den på æbleflæsk med grov kartoffelmos, bedste måltid længe

Gør pinslen til en leg
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams
Gravatar

#509 chronaden 15 år siden

æbleflæsk?!?
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#510 HelmerJ 15 år siden

Yes. Steg flæsk (brugte bacon, fordi jeg syntes bedere om den røgede smag) med, ikke for fint snittet, løg. Når bacon er ved at være brunt, smider man en god del æblebåde ved (mad æbler er bedst, fordi de bare er mere smagsfulde) og lader det koge ind til æblegrød.Hvis det er for syrligt kan man smage til med lidt sødt, brugte selv lidt honning.
Gammel dansk ret, meget brugt til jul. Passer rigtigt godt til enten kartoffelmos eller bare en skive rugbrød, eller afkølet som den mest fantastiske topping på en skive flæskesteg eller en spegepølsemad.
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams

Skriv ny kommentar: