Gravatar

#51 elwood 15 år siden

#50 Jeg ved det faktisk ikke, jeg har intet strygestål eller slibesten pt.. ja eller holder for den sags skyld, det må jeg se på til Januar.

Men umiddelbart tænker jeg strygestål.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#52 DarkLight 15 år siden

Mandoliner er efter min mening, lidt noget fis. Kun beregnet hvis du vil lave en fancy salat-anordning med de tynde skiver.

Men den er på linie med en kartoffelmoser ;)
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#53 DarkLight 15 år siden

Jeg er måske på vej ind i fondue området nytårsaften. Mener det blev nævnt herinde? Er der nogen der har erfaring med det? Selvom det måske ikke er så "fint" som jeg havde sat næsen op efter. Men derfor kan det jo sagtens være mere hyggeligt :)
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#54 Skeloboy 15 år siden

Nå, så blev nytårsmenuen planlagt...

Skaldyrsbisque med rouille og hjemmebagt brød

Saltimbocca med pommes duchesse, bønne sauté og hvidvinssky

Chokoladekonfektkage med ananas-sorbet og frugtsauce

Natmad bliver hot dogs...
Gravatar

#55 tiany 15 år siden

#54 Er du sikker på der ikke er gået en kok tabt i dig? :)
Valar morghulis
Gravatar

#56 Skeloboy 15 år siden

#55 - altså, jeg har kun lavet hovedretten før:)...men jo, kokkeskole kunne sgu være sjovt...hvis alt andet fejler, kan man jo begynde der...men ok, nok ikke mange 27-årige på kokkeskole:)
Gravatar

#57 jessup 15 år siden

#54 Skal du lave bisquen fra bunden?

for 2-3 mdr. siden ville jeg lave jomfruhummer bisque men blev talt fra det (købte mig fra det istedet) fordi det ikke er helt let og få den kraftig nok. Hvis det er en succes må du lige poste fremgangsmåden.
This is just until June
Gravatar

#58 Skeloboy 15 år siden

#448 - ja, fra bunden:
http://www.dr.dk/DR2/Annemad/Opskrifter/Opskrifter...

Men tror nu nok det skal gå...ellers fpr den bare en klat smør:)
Gravatar

#59 Bony 15 år siden

Den lød ellers god den kødret Davenport skrev, længere oppe i tråden. Den tror jeg at jeg vil forsøge mig med her i løbet af ugen. Tak for den opskrift. Altid lækkert med "forsøg" som vi kalder det. :)

Hvad angår værktøj i køkkenet, så har jeg én nævneværdig kniv. En lidt ældre kniv som jeg købte i forbindelse med kokkeskolen. Den har fulgt mig lige siden de glade dage og den holdes i gang med et månedligt besøg på strygestålet. Har dog overvejet om det ikke snart var på tide at få fat i en ordentligt kniv. Her har jeg faktisk overvejet et par Zwilling-knive. De er simpelthen fantastiske. :)

Nogen der kender til, eventuelt selv ejer, et par af de der nye keramik knive hvor bladet er lavet af keramik og ikke metal? Det siges at de hverken skal slibes eller skruppes rene. Ved dog ikke om det er tv-shop rygter jeg har hørt eller om den er god nok. :)

Ellers er jeg glad for min hvidløgspiller fra Jamie Oliver. En lille fin rulle som man putter hvidløget ind i og ruller så skallen smutter af, som på en mandel. Man er vel lidt doven og så undgår man hvidløgsfingre af at pille. :)

Mit andet store hit er panden, ligeledes en Jamie Oliver fra Tefal på 28 cm. Den pande er simpelthen fantastisk til al slags stegning. Det er vist det eneste nævneværdige i vores køkken af ting der bliver brugt tit. Alle vores gryder er nogle gamle og vildt skæve no-name gryder hvor et par af dem mangler både håndtag og ting. Havde ellers ønsket mig nogle Jamie O. gryder til jul, men nu må vi selv kigge på nogen (bare en lille én til sovsen, hehe) til januar udsalget. Man skal sgu have panderne og gryderne iorden i et køkken. Det er direkte essentielt for madlavningen. :)

Ellers kan jeg anbefale et par af Jamie Olivers kogebøger. Dog ikke dem alle sammen, da han har det med at kopiere hans yndlings retter til senere udgivede bøger. Så vi har forholdsvis mange dubletter af hans opskrifter, da vi har alle hans bøger. Hvis man lige lærer hans, nogen gange, lidt snørklede måde at skrive sine opskrifter på og hans komplet vanvittige indholdsfortegnelse/indholdsliste, så er de ganske udmærkede og har et par meget spændende opskrifter i.

God mad er sgu noget af det bedste. :)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#60 jessup 15 år siden

#60 jeg har ikke selv keramiske(og andre materialer) knive men jeg har hørt at de kan chippe - grundet deres hårdhed kan der komme små uoprettelige hakker i bladet så kniven kommer til at virke som en "sav". Om dette problem gælder alle i prislejer ved jeg ikke men de kan ihvertfald ikke slipes op.

Jeg kan som mange andre godt lide en god bøf. Jeg har ikke ofret en kobberpande, men har haft forskellige støbejerns pander der tåler høje temperaturer. Hvis en belægningspande står 3 min undér fuld gas(600 somthing grader) uden noget på panden bliver belægningen giftig. Både støbejern og carbon(stål) pander slipper forholdsvis let med ganske lidt fedtstof - jeg vil anbefale en carbon pande der vejer halvt så meget og med samme gode egenskaber. Carbon og støbejern kan dog begge ruste så man skal efterse en gang imellem og give dem en dråbe madolie hvis de ser udtørret ud. Begge typer pander findes i alle størrelse i KOK (kunst og køkkentøj) i pilestrædet.



This is just until June

Skriv ny kommentar: