Gravatar

#671 jessup 14 år siden

Jeg kan godt huske at du lavede en gang sidste år og at du var begejstret for det, men jeg gider ikke rigtigt at stå med det og nøjes med Løgismoses vertion som er ganske lækker. - Jeg skal også til julefrokost i morgen og jeg forudser en lidt begrænset entusiasme i madlavningen:)
This is just until June
Gravatar

#672 Skeloboy 14 år siden

#671 - hehe..har ikke smagt den, men Løgismose er jo generelt kvalitet.

Vi valgte også at købe frosent butterdej til Wellington...men glæder mig satme til maden...har aldrig smagt Wellington, men det lyder bare lækkert
Gravatar

#673 jessup 14 år siden

Var til julefrokost i går:

Varmrøget lakssalat med rucula og honningvinaigrette og gorgonzola(som for min skyld var et tilvalg)

Perlehønebryst med bacon, kartoffelmos med trøffler, bagte vintergrøntsager og skysovs.

Chokoladekage med bladguld og pære sorbet. (det er velsagtens passeret det komisk vulgære og gået over i decideret pjat)

Gode vine og portvin til maden - en god middag.
This is just until June
Gravatar

#674 Skeloboy 14 år siden

#673 - det lyder satme godt...men bladguld, det er nok lidt overdrevet:) Bladguld er vel kun til pynt, ik?

Har lige fået at vide, at den ovn vi skal bruge i aften ikke virker så godt...den varmer nogen gange for meget, andre gange for lidt...det er lidt et gamble med en Bøf Wellington til ca. 400 kr...men med et stegetermometer i ovnen, så kunne man nok regulere det.
Gravatar

#675 jessup 14 år siden

Til pynt men kan ikke fjernes uden at grave i kagen - passere igennem systemet uforandret - har jeg hørt:)

Der var også det store ostebord til middagen i går som jeg dog sprang over.

Godt nok noget lort med ovnen - godt med et stegetermometer.

Fik selv det jeg ville have til min middag i aften så det skal nok blive godt.
This is just until June
Gravatar

#676 jessup 14 år siden

#674 - jeg har iøvrigt over 750 ml andefedt med hjem fra julen så der skal laves konfeteret andelår måske til en "julefrokost" her sidst i januar.
This is just until June
Gravatar

#677 Skeloboy 14 år siden

#676 - det smagte jeg for første gang for et par uge siden...eller det var en confitteret pouissin...fuck, det var godt
Gravatar

#678 lagoni 14 år siden

Hvad betyder konfeteret/confitteret?
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#679 dyg 14 år siden

http://en.wikipedia.org/wiki/Confit skrev:
Confit (French) (pronounced "Con-fee") is a generic term for various kinds of food that have been immersed in a substance for both flavor and preservation. Sealed and stored in a cool place, confit can last for several months. Confit is one of the oldest ways to preserve food,[citation needed] and is a speciality of southwestern France.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#680 jessup 14 år siden

Man salter anden (delene) dagen inden man steger det i et par timer i andefedt (ved svag varme) med urter, man ligger derefter anden(delene) i en beholder og hælder fedtet over og sterilisere hvis man vil opbevare det i længere tid. Kan derefter varmes i ovn og spises - utroligt lækkert og sprødt. Eller bruges i videre retter. His man laver confitteret andelår til en julefrokost er det uden tvivl et hit.

I min lokale Superbest kan man købe dem - 4-5 stykker i en metal dåse.
This is just until June

Skriv ny kommentar: