Gravatar

#3391 evermind 15 år siden

#3390
Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige ... Nøjes bare med at fælde en stille tåre. Må I have en smuk og velsignet jul med jeres rosenkål! :')
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#3392 Michael Andersen 15 år siden

[url= Christmas![/url]
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#3393 dolphinfriendly 15 år siden

#3384

Nu skriver jeg intet om bondskhed, men ja - jeg synes fandme det er super bondsk, hvis man bliver overfaldet fordi man kommer fra den anden ende af landet. Og om du vil det eller ej, er det i visse kredse et udsagt jydsk fænomen at have noget imod københavnere. Som Ealp er inde på er det at være bondsk ikke et geografisk fænomen, men en mentalitet. Nogle af de mest bondske mennesker jeg har mødt er fra Amager, men de har aldrig skåret alle over en kam fordi man eksempelvis er fra Sønderjylland, eller iøvrigt har været synderligt optaget af hvor man kom fra.

I nordvestsjælland hvor jeg oprindeligt er fra, er der også en (bondsk) modvilje mod alle der ikke er fra område. Men det er ikke fordi man specifikt er jyde, københavner, fynbo eller bornholmer - det er hvis man ikke er lokal. Og der skal sgu en del til, for at folk hidser sig op over at man taler med en anden dialekt. Derfor undrer det mig, at det er på den måde nogle steder i Jylland, hvad det er der er så slemt med sjællændere (og alle fra Sjælland er Københavnere). En af mine jydske venner har sagt, at det er en sær blanding af mindreværdskompleks, jantelov og lillebrorkompleks i forhold til København. Jeg er bare nysgerrig over mentaliteten og hvad det er der gør det.

Gravatar

#3394 nakalay 15 år siden

#3393

Av, jeg må allerede have tabt diskussionen nu, hvor du har bragt empirisk evidens på bordet - jyske kammerater and all. Det er simpelthen på den måde i Jylland (den lille, homogene forstad), det står klart. Jeg kan ikke se, hvor du kommer fra, da jeg som sagt aldrig selv har oplevet nogen antipati mod sjællændere, hvor jeg kommer fra, men du skal da være velkommen til at blive i din tro. Splid trives bedst, hvis den er gensidig.

Personligt tror jeg ikke på, at særlig mange jyder har et specielt forhold til sjællændere, men jeg har et omtrent lige så småt erfaringsgrundlag som dig, så jeg tager måske fejl. Jeg har bare ingen erfaring med disse såkaldte komplekser - men nu socialiserer jeg trods alt også kun inden for en relativt lille del af Århus' befolkning og slet ikke udenbys. Jeg udelukker ikke, at du har ret i, at det er en udbredt tendens, men i så fald ser jeg bare ikke den store signifikans eller overraskelse i dette, da folk generelt bare er nogle idioter; i dette tilfælde er du bare så uheldig at være offer for deres idioti.
We've got chicken tonight. Strangest damn things. They're man made.
Gravatar

#3395 elwood 15 år siden

[url= Kids it's Mark Hamill!... Applause[/url]
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#3396 mr gaijin 15 år siden

Jeg kender nu heller ikke så meget til den antipati mod sjællændere i min jyske omgangskreds. Nu kender jeg også for det meste studerende fra alle steder fra landet og folk, der rejser meget i ind- og udland. Det er sgu svært at gå op i noget så småt som forskelle mellem Jylland-Sjælland, når man dagligt snakker med folk fra Litauen, USA, Tyskland, Australien, Japan und so weiter. Jeg kender dog en del vestjyder og nordjyder, der tager tykt pis på deres egen dialekt og hjemegn. De fynboere, jeg kender, er til gengæld dybt lokalpatriotiske.

Edit: Ved nærmere eftertanke kender jeg en del, der brokker sig over, at DR ikke bevæger sig uden for det centrale København, og at Politiken kun fokuserer på københavnske kulturbegivenheder. Men det er jo ikke en decideret antipati.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#3397 BN 15 år siden

#3395:

Haha, hvis Mark Hamill havde haft den stemme og personlighed i 'The Empire Strikes Back', så var Darth Vader løbet skrigende bort.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#3398 filmz-jonasgr 15 år siden

Hold da fast mine forventninger til Benjamin Button er blevet skyhøje efter at DVDTalk har skamrost den i to anmeldelser nu og med tanke på hvad han formåede i Zodiac er dette noget jeg ser meget frem til.

I øvrigt bliver Revolutionary Road skamrost ligeså meget.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#3399 dolphinfriendly 15 år siden

#3394
Sjovt nok har jeg aldrig haft til hensigt at tabe eller vinde en diskussion, eller puste til ilden for den sags skyld. Men du skal da være velkommen til at forblive i din tro. Som du siger så nydeligt selv - splid trives bedst, hvis den er gensidig. ;)

Jeg holder nu mere på mine egne erfaringer og hvad jeg har hørt fra en række andre folk, end hvad du solo påstår. Cool at du og din omgangskreds ikke er på den måde, gid jeg havde oplevet anderledes. Enig i at det ikke er en større empirisk undersøgelse fra min side, det er personlige erfaringsgrundlag sjældent, og om det skulle have noget at gøre med at størstedelen af jyder er udannede (hvad du så end mener med "udannede") ved jeg nu heller ikke. Jeg har såment undret mig over det de gange, som jeg har været i Jylland og som er en af grundene til at jeg helst holder mig langt væk.



Gravatar

#3400 mr gaijin 15 år siden

#3398 Til gengæld skyder Roger Ebert filmen ned:

Eberts anmeldelse af Benjamin Button
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: