“Friday the 13th” får en prequel-serie på streamingservicen Peacock fra et yderst lovende hold.

“Hannibal”- og “American Gods”-skaber Bryan Fuller får æren af at stå bag “Crystal Lake”, som han både skal skrive, producere og agere showrunner på. Det rapporterer The Hollywood Reporter. Med sig på produktionen har han produktionsselskabet A24, der har stået bag flere af de seneste års fedeste horror-titler såsom “Hereditary”, “The Lighthouse” og “X”.

Læs også: “Ti West skaber ‘X’-horror-trilogi hos A24: Har offentliggjort “MaXXXine”-teaser”

“Crystal Lake” er udover at være seriens titel også navnet på søen, hvor størstedelen af mordene i “Friday the 13th”-franchisen fandt sted, og mytologien om den ikoniske hockeymaskebærende horrorskurk Jason Vorhees begyndte.

Serien bliver dog i modsætning til filmserien, den er baseret på, tilsyneladende ikke ren horror og beskrives i stedet af producer Susan Rovner som et drama – en genre som A24 bestemt også har udmærket sig inden for.

Serien kommer i kølvandet på en rettighedskonflikt, der strakte sig flere år mellem den originale films instruktør, Sean S. Cunningham, og dens forfatter, Victor Miller. Skribenten vandt rettighederne til manuskriptet og karaktererne tilbage i maj, men sejren gav ham hverken titlen “Friday the 13th”, en voksen Jason Vorhees eller hans hockeymaske.

Rob Barsamian er derimod i besiddelse af rettighederne til Millers manglende elementer, og Barsamian er da også sammen med Miller executive producer på serien. Det er dermed bestemt ikke usandsynligt, at vi før eller siden kommer til at hilse på Jason post-“Friday the 13th”.

“Crystal Lake” får premiere gennem den amerikanske streamingtjeneste Peacock, så det er ikke til at sige med sikkerhed, hvor vi kommer til at se den herhjemme. Der er ligeledes heller intet der indikerer, hvornår vi kan forvente at se serien.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 The Man With a Lot Of Names 3 uger siden

Cool at den franchise endelig er ude af det lawsuit helvede det har været i i flere år! Bliver interessant med lidt mere drama hvis man kender til Jason's mor og ulykken der bliver beskrevet i den første film!

Skriv ny kommentar: