Gratis filmtjeneste overhaler Netflix


Verdens største streamingtjeneste ryster i bukserne i disse dage. Den ulovlige filmtjeneste Popcorn Time stjæler flere og flere kunder fra Netflix, og i lande som Holland er streamingtjenesten faktisk mere populær end sin lovlige rival.

Se også: ”The Interview” downloadet 330.000 gange på 12 timer.

En ud af ni hollændere har Popcorn Time installeret som app på deres smartphone eller tablet, men det er ikke bare Holland, som er glade for den gratis tjeneste.

Popcorn Time er tilgængeligt på 44 sprog, og hvis man ser på Google-søgninger i lande som Italien, Portugal og Spanien, er Popcorn Time mere populært end Netflix, skriver BloombergBusiness.

I Sverige oplever den svenske filial 100.000 download af sin app om dagen, oplyser en talsmand til magasinet Wired, og i USA er Popcorn Time også ved at udvikle sig til en enorm trussel for Netflix.

Ceg Tek vurderer, at Popcorn Times popularitet er steget med 400 procent i USA siden sommer og nu sidder på en niendedel af al amerikansk pirateri, skriver Berlingske.

Bagmændene bag Popcorn Time hævder selv, at de ikke gør noget ulovligt, men blot samler eksisterende BitTorent-filer, som ligger på andre computere og servere.

Cornynne McSherry, der er chefjurist hos Electronic Foundations kalder det dog ønsketænkning fra bagmændenes side.

”Hvis du i domstolenes øjne bliver opfattet som en tjeneste, der opfordrer brugerne til at krænke andres ophavsret – så har du et problem,” siger McSherry til Wired.

Bagmændene bag en lignende tjeneste, Pirate Bay, blev i 2009 idømt et års fængsel og en bøde på 30 mio. svenske kroner.

Foreløbigt er bagmændene bag Popcorn Time gået uden om straf. De vil snart begynde at bruge et nyt netværkssystem, som gør dem endnu sværere at finde og fange.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (55)
Gravatar

#1 stokkeprygl 6 år siden

Fair nok. Tjenesten har et stort udvalg i film, men hold fast hvor er der mange "bugs" der ofte gør popcorn ubrugeligt eller virkelig irriterende at spilde sin tid på.
Gravatar

#2 Geekalot 6 år siden

De er blot der hvor de lovlige tjenester burde være. Ikke med hensyn til pris self :)
Gravatar

#3 Kisbye 6 år siden

Har aldrig prøvet det, men kan ikke forestille mig det er særlig interessant. De virkelig interessante trackere, er i forvejen lukkede og eksklusive.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#4 De4_Kia 6 år siden

Kære Netflix (og andre lovlige tjenester):
Når en ulovlig tjeneste som Popcorn Time, har så stor succes, og i mister kunder,
hvad fortæller det så? Det fortæller at Popcorn Time har fat i den lange ende, og tilbyder det som forbrugeren gerne vil have. Hvis i ser det som et problem, vil jeg anbefale jer at i begynder at tilbyde det samme som Popcorn Time. Jeg vil gerne for en rimelig pris, betale for at kunne se det lovligt. For selvom Popcorn Time har et stort udvalg, er deres største problem, at man tit ikke kan se en film fra start til slut, uden flere gange at skulle genstarte tjenesten, eller filmen, fordi filmen bare holder op med af afspille.

Derfor, kære Netflix:
Få så hænderne op af lommerne og kom i gang med at tilbyde det samme!
Gravatar

#5 Elvira39 6 år siden

De4_Kia (4) skrev:
Kære Netflix (og andre lovlige tjenester):
Når en ulovlig tjeneste som Popcorn Time, har så stor succes, og i mister kunder,
hvad fortæller det så? !
At det er gratis at bruge?
Gravatar

#6 stokkeprygl 6 år siden

Eller at Popcorn har de nyeste film?
Gravatar

#7 Elvira39 6 år siden

stokkeprygl (6) skrev:
Eller at Popcorn har de nyeste film?
Det klart det hjælper. Men havde de været lovlige og dermed været tvunget til at tage en pris som gjorde tjenesten rentabel var historien nok en anden.
Gravatar

#8 Geekalot 6 år siden

Prisen er jo fin nok for netflix eller hbo, problemet er deres begrænsede indhold. Det er der popcorn time har fat i den lange ende. Er jo bevist folk gerne vil betale. Folk kræver bare et sted, hvor det hele plus det nyeste ligger. Tror selv på biograferne vil komme til at få det hårdt,de næste 10 år, for selv om film branchen til tider hyler over mistede indkomster er de ikke blinde, så de skal nok kommer efter det med film tjenesterne.
Gravatar

#9 Elvira39 6 år siden

Geekalot (8) skrev:
bevist folk gerne vil betale. Folk kræver bare et sted, hvor det hele plus det nyeste ligger.
Ja hvis prisen er LAV nok. Problemet kan jo hurtigt være at det kan den aldrig blive. Jeg ved ikke med dig men jeg gider altså ikke betale en pris på 300-400 kroner om måneden eller mere for Netflix for at se de nyeste titler. Prisen skal ned og service op og så længe den ikke kommer det smutter folk et andet sted hen. Om det er realistisk det sker ved jeg ærligt ikke.
Gravatar

#10 Kisbye 6 år siden

Nye film er også overvurderet efter min mening. Jeg har uden tvivl mange gode film af ældre dato til gode.

Men af rent nysgerrighed, hvor meget ligger der og hvordan fungere det?
Er det en automatisk process der søger efter piratkopierede film fra de offentlige trackere eller sidder der nogen og manuelt linker til dem?
Hvis filmene på popcorn time går i stå hele tiden, så skyldes det vel mangel på seedere. Så vil det alligevel kun være de mest populære mainstream titler der vil virke.
Hvis det er tilfældet, hvad er der så fedt ved det?
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: