Den er nomineret til 13 Oscars – heriblandt for Bedste originale manuskript. Men måske er Guillermo del Toros “The Shape of Water” slet ikke så original endda. Nu anklages Oscar-favoritten for plagiat.

Se også: Oscar: Guillermo del Toros fantasy-film får hele 13 nomineringer

Det er David Zindel, søn af den amerikanske skuespil-forfatter Paul Zindel, der nu anklager Fox-filmen “The Shape of Water” for plagiat:

”Vi er chokerede over, at et stort filmselskab kan finde på at lave en film, der så åbenlyst er inspireret fra min afdøde fars arbejde, uden at anerkende det eller kontakte os angående rettighederne,” siger David Zindel til The Guardian.

Sønnen mener, at “The Shape of Water” har plagieret Paul Zindels skuespil fra 1969 med titlen “Let Me Hear You Whisper”.

Skuespillet har da også en lignende handling som i Oscar-favoritten med en kvindelig vicevært i et laboratorium, hvor hun får en relation til et havvæsen, som hun vil hjælpe med at flygte.

Fox Searchlight afviser anklagen. Selskabet udtaler, at Guillermo del Toro aldrig har set eller læst “Let Me Hear You Whisper”.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Gorman 4 år siden

Fox Searchlight afviser anklagen. Selskabet udtaler, at Guillermo del Toro aldrig har set eller læst "Let Me Hear You Whisper"

Og Lars Løkke har aldrig ladet sig påvirke af kvotekongernes gavmildhed :-)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Snipp 4 år siden

Har kun skimmet igennem filmen Let Me Hear You Whisper - men ud fra hvad jeg har set, så minder de om hinanden, men der er alligevel nogle ting i forskel. I let me hear you whisper hjælper hun jo ikke delfinen med at slippe og hun kan snakke - og så har hun deler hun ikke frokost med delfinen. Om det er fuldstændig plagiat ved jeg ikke, men jeg tror nu ikke der vil ske så meget.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#3 Mejse 4 år siden

#2 tja det er jo hele, hvor går grænsen mellem plagiat og inspireret ? :) men nej tror nu heller ikke der kommer noget ud af det her.
Gravatar

#4 Geekalot 4 år siden

#1 Haha lige præcis:D
Gravatar

#5 Snipp 4 år siden

#3 Præcis - og hvad fra jeg kan se så er The Shape of Water bare det bedre og mere interessant. Mon sønnen har ondt i røven over hans fars film ikke klarede sig så godt, og prøver at få lidt nemme penge hans vej :P

Anyway om del Toro and Vanessa Taylor har set Let Me Hear You Whisper kan man kun spekulere i.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: