Den Oscar-vindende “Call Me by Your Name” er fjernet fra Beijing International Film Festival på grund af sit ‘afvigende’ budskab.

“Call Me by Your Name” vandt årets Oscar for Bedste adapterede manuskript, ligesom den var nomineret i tre øvrige kategorier. Men det er de ligeglade med i Kina.

Oprindeligt var Luca Guadagninos kærlighedshistorie om to mænd udtaget til visning på Beijing International Film Festival, men det er nu blevet ændret.

“Call Me by Your Name” er blevet fjernet fra festival-programmet med henvisning til, at den ‘afviger fra det politiske klima i Kina’, skriver IndieWire.

Den nuværende kinesiske regering er kendt for at slå hårdt ned på LGBTQ-tematisk indhold.

Tidligere på året kom det frem, at Warner Bros. undgår eksplicit at nævne Albus Dumbledores homoseksualitet i den kommende “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, som forventes at få premiere i Kina.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Justin 11 måneder siden

At dumbledore er homo bliver heller ikke nævnt i de 7 bøger, eller de 8 film, og jeg tvivler på at bøgerne oversat til dansk var tiltænkt det kinesiske marked
Gravatar

#2 Star Trek fever 11 måneder siden

Hvad kineserne gør er vel deres egen sag. Hvorfor er "vores" vej den eneste rigtige?
Gravatar

#3 Mejse 11 måneder siden

#2 bestemt ikke den eneste rigtige, men at udelukke noget på grund af seksuel orientering er ALDRIG den rigtige løsning.
Gravatar

#4 Star Trek fever 11 måneder siden

Kineserne mener noget andet. Lad dem om det. Vi har andre, og mere presserende, problemer i den vestlige verden
Gravatar

#5 Mejse 11 måneder siden

#4 tja vi har vel også mere presserende problemer, end et lille produktions selskab der laver en inklusions aftale, alligevel er det da noget du gik ret meget op i :) så igen kommer det til at lyde lidt hult.

der er altid større problemer, nærmere problemer, mere spændende problemer, betyder ikke man bare kan ignorerer alt andet :)
Gravatar

#6 Star Trek fever 11 måneder siden

Inklusions aftalen? Den er jo åbenlyst racistisk. Så ja, der er et reelt problem
Gravatar

#7 Mejse 11 måneder siden

#6 så at dømme folk på race er ikke okay, men seksualitet er okay ? det er da præcis det samme problem.

og det er jo stadig USA skal de ikke bare have lov til at mene noget andet ?
Gravatar

#8 Bachone 11 måneder siden

hvis nu filmen handlede om kærlighed mellem noget så utænkeligt som en mand og en dame, ville den så være så tosset god?
just saying...

Skriv ny kommentar: