Jon Landau, mangeårig samarbejdspartner med James Cameron og producer af ‘Titanic’ og ‘Avatar’, er død, 63 år gammel.

Landau vandt en Oscar for bedste film og har været involveret i film, der har tjent over 8 milliarder dollars på verdensplan.

Jon Landaus søster, Tina, bekræftede hans død. På X, tidligere kendt som Twitter, skrev hun: “Den bedste bror, en pige kunne drømme om — min bror Jon — er gået bort. Mit hjerte er knust, men også fyldt med stolthed og taknemmelighed for hans mest ekstraordinære liv, og den kærlighed og de gaver, han gav mig — og alle, der kendte ham eller hans film.”

Nogle af Landaus andre kreditter inkluderer Steven Soderberghs 2002 genindspilning af ‘Solaris’ og Robert Rodriguez’s ‘Alita: Battle Angel’ fra 2019. Landau, som var COO for Camerons Lightstorm Entertainment produktionsselskab, arbejdede også på de kommende tre ‘Avatar’ fortsættelser, hvoraf den næste er planlagt til at udkomme i 2025.

Landau blev født i New York City i 1960 af Edythe og Ely Landau, film- og tv-producere og ledere, der arbejdede sammen med Sidney Lumet og John Frankenheimer. Under en håndaftryksceremoni foran TCL Chinese Theater i Los Angeles for at fejre udgivelsen af ‘Avatar: The Way of Water’, delte Landau, hvordan hans forældre nærede hans passion for film fra en ung alder.

I 1997 satte Landau sit præg på filmhistorien ved at producere James Camerons episke romantiske katastrofefilm ‘Titanic’, med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Filmen blev den første nogensinde til at krydse 1 milliard dollars i indtjening og blev den højst indtjenende film nogensinde på det tidspunkt. Den vandt 11 Oscars, inklusive bedste film til Landau og Cameron. Denne rekord blev senere slået af Camerons og Landaus egen ‘Avatar’ fra 2009, som også blev nomineret til bedste film og vandt tre Oscars.

I et opslag delt på ‘Avatar’ siden på X, tidligere kendt som Twitter, sagde Cameron om Landaus bortgang: “Avatar-familien sørger over tabet af vores ven og leder, Jon Landau. Hans skøre humor, personlige magnetisme, store generøsitet og stærke vilje har holdt centrum i vores Avatar-univers i næsten to årtier. Hans arv er ikke kun de film, han producerede, men det personlige eksempel, han satte — uovervindelig, omsorgsfuld, inkluderende, utrættelig, indsigtsfuld og helt unik. Han producerede store film, ikke ved at udøve magt, men ved at sprede varme og glæden ved at lave film. Han inspirerede os alle til at være og bringe vores bedste, hver dag. Jeg har mistet en kær ven og min nærmeste samarbejdspartner gennem 31 år. En del af mig er blevet revet væk.”Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: