Hvad er planen for MCU?

Jonathan Majors er fyret. Disney har købt 20th Century Fox Studios og dermed Deadpool. Chadwick Boseman er død. Og kommer Venom med i MCU eller ej? Der er sket så mange ændringer siden ‘Avengers: Endgame’ fik premiere i 2019, at det kan være svært at finde hoved og hale i det hele.

Vi vil prøve at danne et overblik over, hvad planen nu er for MCU efter, at de har udgivet utallige film og serier, siden Thanos blev besejret.

Overordnet:
Streamingseertallene for Marvels tv-shows er dalende, ‘The Marvels’ filmen åbnede til en tredjedel af sin forgængers billetindtægt, og udgivelsesplanen for studiets kommende filmprojekter er mere usikker end nogensinde.

I 2024 kan vi se frem til følgende projekter:
Deadpool & Wolverine (26. juli 2024)
Kraven the Hunter (30. august 2024)
Agatha (Efteråret 2024)
Venom: The Last Dance (8. november 2024)

Uden dato:
Your Friendly Neighborhood Spider-Man Sæson 1 (2024)
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Daredevil: Born Again
Ironheart
Eyes of Wakanda
What If…? Season 3
Marvel Zombies

MCU har bundet sin skæbne til et omfattende multivers-plan, der ikke formår at fange almindelige seere, og nu er det multivers uden sin skurk. Mandag, kort efter at Kang the Conqueror-skuespilleren Jonathan Majors blev dømt for overfald, annoncerede Marvel og Disney, at de ville droppe Majors fra franchisen.

Kang er i øjeblikket involveret i flere af MCU’s tv- og film-delspor, fra ‘Lokis’ og ‘Ant-Man & Wasp: Quantumania’ fra 2023 til studiets endnu ikke udgivne ‘Avengers: The Kang Dynasty’ (i øjeblikket planlagt til 2026, selvom kilder inden for Marvel har fortalt The Hollywood Reporter, at studiet arbejder på et nyt, omdøbt manuskript) og ‘Avengers: Secret Wars’ (navngivet efter en multivers-centreret tegneseriebegivenhed og ankommer i 2027).

Alternativ fremtid for Marvels fremtid var blevet drøftet før Majors’ dom – for eksempel rygtes det, at ‘Fantastic Four’-skurken Doctor Doom er i overvejelse til at erstatte Kang som MCU’s primære skurk. Men ingen fremtidig vej vil blive skabt uden komplikationer. Her er de fire, der virker mest sandsynlige:

Marvel holder kursen:
Dette ville være den mest bekvemme løsning for Marvels historiefortællere, da multiverset er den centrale fortælleenhed i MCU’s fjerde og (stadig igangværende) femte “fase”.

The Marvels sluttede med en antydning til en dimension-hoppende crossover. Lokis anden sæson sluttede med guden for narrestreger, der påtager sig ansvaret for multiverset selv. Det næste store Marvel-projekt på det udgivne kalender er ‘Deadpool 3’, og baseret på hvad vi ved om opfølgeren – Hugh Jackman gentager rollen som Wolverine, Fox’s Deadpool-film bliver foldet ind i MCU og det ser ud til, at det vil fortsætte multivers-kupen for at sikre overdådige cameoer fra Marvels fortid i stil med ‘Doctor Strange i Multivers of Madness’ og ‘Spider-Man: No Way Home’.

At opretholde multiversrammen ville også give Marvel muligheder for at ombesætte Kang, i stedet for at eliminere eller nedtone hans karakter. Selvfølgelig kunne studiet gå den traditionelle vej med at erstatte Majors uden forklaring, ligesom da Don Cheadle erstattede Terrence Howard som Rhodey i ‘Iron Man 2’, eller da Mark Ruffalo overtog Hulken fra Edward Norton i ‘The Avengers’. (Harrison Ford vil også dukke op i ‘Captain America: Brave New World’ som Thaddeus Ross, efter William Hurts død.)

Og ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’s teatralske skuffelse kunne faktisk arbejde i studiets favør her – der er færre seere, der overhovedet ville lægge mærke til ændringen. Men igen betyder en lavere billetindtægt bare, at franchisen fans udgør en større procentdel af tilbagevendende seere, og de plejer at være nogle nitter for konsistens.

Disse seere ville være godt klar over de forskellige MCU-versioner af Kang, alle spillet af Majors: den futuristiske kontinuitetsbevarer “Han, der forbliver,” den venlige 1800-tals opfinder Victor Timely, Quantumania-varianten, der begår mere universel folkedrab end Thanos, for ikke at nævne Kangs Råd.

Marvel holder fast ved multiverset, men drejer hårdt væk fra Kang:
Har vi virkelig brug for Kang? Hvis vi ikke tæller end-credit-scener med, har vi kun oplevet to skurkeversioner af ham — og de er enten antaget døde (hvem ved, hvad der sker med Kang i Quantumania, når han bliver suget ind i “multiversets motoriske kerne”) eller er bekræftet døde (som tilfældet er for Lokis He Who Remains).

Og man kunne argumentere for, at ingen af dem efterlod et stort indtryk på MCU; Quantumania-Kang virker ikke super truende nu, hvor vi har set ham nedkæmpet af en hær af myrer. Kunne franchisen fortsætte, som om Kang the Conqueror aldrig har eksisteret? Loki synes at antyde muligheden for, at Victor Timely (den gode Kang) aldrig modtog kopien af den futuristiske TVA-guidebog, der satte ham på sin tidsrejsesti alligevel.

Tag ‘Morbius’, en pseudo-Marvel-film, der på en måde bragte Michael Keatons Vulture ind i Venom-verse gennem

komplicerede forklaringer. Eller ‘Venom’ selv, der bliver zapet ind i MCU i postkreditscenen af ‘Venom: Let There Be Carnage’, hvilket dermed sætter en Spider-konfrontation i gang, der endnu ikke er sket i MCU.

De førnævnte film er Sony-produktioner, så måske gælder der forskellige regler, men den laissez-faire tilgang til disse teasere synes også at have smittet af på MCU.

Men som tingene står, hvis Marvel vil fortsætte med at multiversere gennem shows og efterfølgere på vej til ‘Secret Wars’, så kunne det være vejen at gå at introducere Doctor Doom som primær antagonist, efter hurtigt at have lukket døren for Kang.

Og Marvel behøver ikke engang at vente til deres ‘Fantastic Four’ reboot i 2025 for at introducere ham. Black Panther regerer over et hemmeligt rige; Namor regerer over et andet; hvem siger, at et jordbundet hold som ‘Thunderbolts’ ikke vil starte ballade med Doctor Dooms Latveria?
Om Deadpool bliver en del af de kommende Avengers-film må tiden vise, men fremtiden for Marvels-film ser ikke lovende ud pt.

Seerne er dalende, og kvaliteten ligeså. Så vi må se, om publikum hænger ved.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 CaGoDa 4 uger siden

Venom:The last dance er ikke MCU.
Gravatar

#2 Star Trek fever 4 uger siden

Marvel er sten død. Woke ideologi har overtaget fra historie fortælling.

Også springer folk fra
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Jonas Hansen 4 uger siden

CaGoDa (1) skrev:
Venom:The last dance er ikke MCU.

Hej CaGoDa

Det er planen at 'Venom'-filmene skal flettes ind i MCU, ligesom det blev teaset i slutningen af 'Spiderman: No Way Home' og 'Venom: Let There Be Carnage'. :)
KH. Jonas Hansen - Redaktør på Filmz
Gravatar

#4 CaGoDa 4 uger siden

Jonas Hansen (3) skrev:
CaGoDa (1) skrev:
Venom:The last dance er ikke MCU.

Hej CaGoDa

Det er planen at 'Venom'-filmene skal flettes ind i MCU, ligesom det blev teaset i slutningen af 'Spiderman: No Way Home' og 'Venom: Let There Be Carnage'. :)


ok.
Gravatar

#5 thomas040 3 uger siden

Kraven er ikke MCU, det er Sony.
Failure is a zero out.
Gravatar

#6 CaGoDa 3 uger siden

Star Trek fever (2) skrev:
Marvel er sten død. Woke ideologi har overtaget fra historie fortælling.

Også springer folk fra


her hvad woke betyde.r Woke[1] er et identitetspolitisk begreb, som stammer fra USA og henviser til en opfattet eller oplevet opmærksomhed overfor social og racemæssig uretfærdighed.[2][3] Det er afledt af det afrikansk-amerikanske slangudtryk "stay woke", hvis grammatiske form henviser til en fortsat opmærksomhed på disse emner. I afrikansk-amerikansk slang gengives ordet "awake" ofte som woke.[3]
Gravatar

#7 Pistolprinsen 3 uger siden

Star Trek fever (2) skrev:
Marvel er sten død. Woke ideologi har overtaget fra historie fortælling.
Enig!
Woke bevægelsen har ødelagt mere end den har gavnet - politiske ideologier, tvangsfodring af køns- og raceudskiftninger/-placeringer i centrale roller, og konstant hensynstagen til børnehavebørns følelser ødelægger den gode originale historie.

Skal flere af de dødende franchises genopstå skal man fokusere på historien og den gode fortælling, og glemme alt om alt det woke crap.
Lidt trold er man vel altid :-)

Skriv ny kommentar: