I USA har man i mange år kunne købe forskellige film, der er blevet klinisk renset for sex, vold, bandeord og andre slemme anstødelige ting før de udsendes på dvd. Følsomme familier vil derefter kunne købe en renset version med viden om, at der ikke vil kunne spottes et stykke med bart i filmen.

Således kom det i 1998 frem at firmaet Sunrise Family Video slettede scener med en nøgen Kate Winslet fra “Titanic” før den blev udsendt på video. Det var startskuddet til et søgsmål fra en gruppe instruktører og deres fagforening Directors Guild of America foretog mod fire små virksomheder, der har udøvet censur på en række film.

Nu er afgørelsen så kommet, og den lyder, at når firmaerne foretager disse censurerende indgreb, er det i strid med amerikansk lovgivning. Dommeren indskærpede i øvrigt overfor firmaerne, at de omgående skulle indstille aktiviteterne og aflevere hele lagerbeholdningen til de implicerede Hollywood-studier senest tirsdag.

”Fremover kan folk være sikre på, at den film, de køber eller lejer, er den, instruktøren ønskede de skulle se, uden at en tredieperson har foretaget tilfældige indgreb,” udtaler filminstruktøren og foreningens formand Michael Apted.

CleanFlicks-direktøren Ray Lines vil dog appellere kendelsen, og kan i øvrigt ikke se noget galt i at de klipper i andres værker: ”Det er en typisk sag om Davids kamp mod Goliat, bortset fra at Hollywood skrev en ny slutning i dette tilfælde,” udtaler han.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 pulse83 16 år siden

Det var da positivt. Det er jo fuldstændig absurd at en tredjeperson kan redigere ved noget han overhovedet ikke har haft indflydelse på. Censur skulle censureres. ;)
Excuse me, Flo!
Gravatar

#2 Bates 16 år siden

En glædelig nyhed...!
Gravatar

#3 filmz-Egoorcs 16 år siden

Fucken godt! At sletten med Kate er bare for meget: hundrede mennesker dør i panisk angst er okay, men et par bryster i et par sekunder er grænseoverskridende.??? :-)
Gravatar

#4 filmz-Kadann 16 år siden

Hah, smuk afgørelse.

Folk kan sgu lade være med at se de film der er åh-så-farlige, i følge deres fucked-up moralbegreber.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 Taxwars 16 år siden

Utroligt - det bliver sikkert omstødt - de er dybt neurotiske de amerikanere, det er ok med at slå folk ihjel men lidt nøgenhed er forkert (og det gælder også på film og tv!)

Både nyt og gammel, der var nogle senere i Desperate Housewives hvor man kunne se Terri Hatcher og Nicolette Sheridans brystvorter gennem tøjet - de blev fjernet digitalt inden det blev sendt. Selv en gammel James Bond film som fornylige blev sendt på amerikansk tv, kommen gennem computeren - man gav åbenbart nogle af pigerne noget mere "digital tøj" på!
Layoutet vælter og er ulæseligt - skal det det?
Gravatar

#6 mr gaijin 16 år siden

Fedt billede.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#7 davenport 16 år siden

Det er dejligt at høre!
Perfekt at puritanerne får på munden!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!

Skriv ny kommentar: