Hvert år uddeles Nordisk Råds Filmpris, som belønner årets bedste film fra de fem nordiske lande. Nu er det så blevet offentliggjort, hvilken dansk film der skal dyste mod filmene fra Island, Norge, Sverige og Finland: Thomas Vinterbergs “Jagten”.

Læs Filmz’ biograf-anmeldelse af “Jagten”.

“Jagten” er blevet udvalgt af en jury bestående af filmanmelderne Per Juul Carlsen, Jacob Wendt Jensen og Eva Novrup Redvall. Filmen solgte mere end 670.000 billetter i Danmark og fik superbe anmeldelser – ikke mindst af Filmz’ egen Katja Brandt Andersen, som gav filmen topkarakter og betegnede den som ”en fuldkommen troværdig, forbandet kraftfuld historie om en mand, der bliver uskyldigt dømt for noget så skrækkeligt og utilgiveligt som pædofili.”

“Jagten” skal konkurrere om den prestigefyldte pris sammen med den finske “Kerron sinulle kaiken”, den norske “Som du ser meg”, den svenske “Äta sova dö” og den islandske “The Deep”, som er instrueret af Baltasar Kormákur, der tidligere har lavet de amerikanske mainstreamfilm “Contraband” og “2 Guns”.

Nordisk Råds Filmpris på 350.000 kroner gives til en film, der udmærker sig ved at være forankret i den nordiske kultur og være af høj kunstnerisk kvalitet. Den skal derudover udmærke sig i kraft af sin originalitet og formå at forædle filmkunstens mange elementer i et overbevisende og integreret værk. Vinderen bliver offentliggjort den 30. oktober.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Silver666 8 år siden

Jagten var også god og en film man ikke lige sådan glemmer

Skriv ny kommentar: