James Cameron var for nylig i New Zealand til premieren på Peter Jacksons længe ventede film “Hobbitten: En uventet rejse”, hvor han i et interview spåede, at filmen ikke blot vil blive en finansiel success, men at den samtidig vil revolutionere filmindustrien med dens banebrydende billedkvalitet på 48fps.
Se også: James Cameron instruerer “The Informationist” efter “Avatar”-fortsættelser.
“Hvis ideen om 48fps accepteres af biografgængere, vil det bane vejen for, at vi kan anvende teknikken til de kommende “Avatar”-fortsættelser”, udtaler Cameron.
Desuden fortæller han, at han er i fuld gang med at skrive manuskriptet til henholdvis “Avatar 2” og “Avatar 3”, og at han regner med at påbegynde optagelserne i slutningen af 2013.
#41 Snaden 11 år siden
Det kan du have helt ret i. Det ville da være fantastisk, hvis biograferne kunne skille sig ud på den måde, selvom jeg dog tror, at der er visse folk som lynhurtigt lugter penge, og nok skal få udbredt det til TV markedet (hvis det nu skulle vise sig at være et succes på det store lærred.). :)
#42 Jb-film 11 år siden
Pointen er bestemt IKKE uvæsentlig med størrelsen af tv og hvor langt man sidder fra sit tv!
Vi to har hver sit udgangspunkt og taler lidt forbi hinanden - men det har vi prøvet før!!!
#43 Jb-film 11 år siden
Nemlig - med den konsekvens, at hr. og fru Danmark skal på banen igen med tegnebogen og evt. øvrig udskiftning ...
#44 HonoDelLoce 11 år siden
Du får det til at lyde som om det er lovmæssigt påkrævet at bruge penge på nyt udstyr blot fordi det bliver tilgængeligt..
#45 Jb-film 11 år siden
Problematikken med MPEG2 kontra MPEG4, skal man ikke glemme.
- Og nu hvor MPEG4 er blevet det generelle format p.t., så er det ikke helt uvæsentligt, med den problematik, der er i mine indlæg.
#46 HonoDelLoce 11 år siden
Som vel er eneste eksempel i jeg ved ikke hvor mange år?
Ydermere kunne det eksempel nemt klares med små bokse, der næsten ingen penge kostede, hvorfor den reelle omkostning for gennemsnitsdanskeren sagtens kunne holdes nede.
#47 Slettet Bruger [691644694] 11 år siden
Der er masser af mennesker, der stadig sidder med deres gamle CRT-tv og har netop sådan en boks og endnu flere mennesker på kabel-tv, hvor det analoge signal endnu ikke er slukket, som ikke engang har oplevet et problem.
#48 HonoDelLoce 11 år siden
Lige præcis :)
Det er så utroligt sjældent, at nye teknikker decideret bliver påkrævet af folk at investere i - og det er vel hvad man må forvente, hvis man gerne vil opleve fremgang. Nye teknikker kommer til hele tiden og 99,999999% af tiden er det op til folk selv, om de vil bruge penge på det.
Det er lidt ligesom at brokke sig over, at der hele tiden bliver lanceret ny teknik inden for biler, telefoner, computere, tablets, vaskemaskiner (ja, alle husholdningsapparater) og så videre. Hvis man er glad for hvad man har, så er det jo fuldstændig lige meget.
Hvis den "obligatoriske" investering bliver holdt på omkring 200kr en gang hvert 30. år, mon så ikke liiiiiige det går :D
EDIT: Sidstnævnte sætning er et rent gæt - jeg aner ikke noget om hvor ofte det i fjernsynets historie er sket, at det har været påkrævet at investere i noget nyt for at se fjernsyn. Men jeg kan ikke lige komme i tanke om nogle eksempler overhovedet (udover mpeg2/4-scenariet)
#49 Jb-film 11 år siden
Eksterne bokse kan være et ekstra strømslugende element.
Og det med CRT-tv, der er nok ikke længe til at de forsvinder helt - med mindre der er nogle, som har et CRT-tv i widescreen.
- Men CRT er jo bygget i noget bedre kram, så de kan holde i mange år.
Men tilbage til den James Cammeron - han, og andre, har jo sat gang i en "nødvendig" udvikling, som også vil sætte sit præg på folks tv-vaner.
TV-producenter venter sikkert i kø ...
#50 Jb-film 11 år siden
Mon ikke man med alderen, ser lidt mere bredt på den teknologiske udvikling.
- Ellers kan man jo bare se på TV3 - den kanal har en udsendelse, med et skræmmebillled på, hvad visse yngre mennesker kan risikere med interessen for teknisk udstyr ...