Før Steven Spielberg instruerede sin nu klassiske version af “Jurassic Park”, var der også andre, der var ude efter at få rettighederne til bogen af samme navn, som filmen er baseret på.

Se også: ”Avatar 2″ rykkes endnu en gang – nu først klar i 2015.

En af disse var “Avatar”-instruktør James Cameron, der samtidigt med Spielberg forsøgte at købe filmrettighederne til bogen, men som i sidste ende tabte til Spielberg med ikke mere end et par timer.

Cameron udtaler, at hans version ville have været noget anderledes end Spielbergs. Kort fortalt ville den mest af alt have været en noget mere blodig og voldelig film – “Aliens” med dinosaurer.

Men efter han så Spielbergs version kom Cameron frem til, at det nok var meget godt, at han ikke endte med at få rettighederne, da Spielbergs mere familievenlige version gjorde netop det, som en god film om dinosaurer bør: Filmen lod børn være børn og nyde filmen for de flotte dinosaurer.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 Eposcorp 8 år siden

Har faktisk lige set alle 3 i denne weekend og jeg så gerne Cameron have lavet dem i stedet for, de er faktisk langt dårligere end jeg huskede, i sær 2eren
Gravatar

#2 Snipp 8 år siden

Da jeg var barn synes jeg Jurassic Park var voldelig og en rigtig god film, men nu hvor jeg er blevet ældre og så lige alle 3 her i weekenden, så synes jeg faktisk at de er forholdvis lidt kedelige alligevel, men stadig rigtig gode. Et eller andet sted synes jeg det kunne være interessant hvis Cameron lavede dem også, så vi havde begge. En serie for hele familien, og en anden for dem som er til lidt mere blod og vold.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#3 David Munch 8 år siden

Det er jeg godt nok glad for. Jurassic Park er en af mine all time favorit film, og den står stadig lige så stærkt nu, som den gjorde da den kom ud. Toeren er så som så, imens jeg også stadig er glad for treeren, omend den da slet ikke er i etter-regi.

Gravatar

#4 Jach 8 år siden

1# og 2# Kan godt se jeres pointe. Men er vildt glad for at Cameron tabte.
Så gerne en mere voldelig udgave, dengang ville han sikkert kunne lave en fantastisk gys og actionpræget film med dinoer, men ikke i dag. Håber der er en anden der kan.
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#5 Lars.dk 8 år siden

Den første Jurassic Park er rigtig god og jeg elsker den film. Men resten skal bare smides ud.
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/
Gravatar

#6 NFSPOWER 8 år siden

Nu skal de bare se at komme i gang med den 4'er, som redder op på det hele med 2'eren og 3'eren.

1'eren er et mesterværk hvis i spørger mig, og ja den kan virke kedelig i dag. Men grunden til den gør det, er at alle de scener der er i filmen, husker man så godt. Så hjernen bliver ikke udfordret når man ser den for 5. gang. Men se bag om kameraet, og se så filmen igen, så bliver man overrasket over hvor god og hvor godt filmen er lavet.

Men 2 og 3 blev noget halvfærdig juks, det minder mere om spin off, til trods for at der er rigtig mange af de samme skuespillere med.

Spielberg for the dinosaurs !
Gravatar

#7 Moog 8 år siden

Tænk hvis det ikke var Spielberg, så havde vi heller ikke nogen garanti for at Williams havde lavet dette masterpeice:


Jeg får det helt dårligt ved den tanke.
Gravatar

#8 Richard Burton 8 år siden

James Cameron var tæt på at lave ...

Fantastisk overskrift!
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#9 loki 8 år siden

1'eren er en klassiker og en af mine absolute guilty pleasures. Har netop færdiglæst bogen, og filmen er bare længder og bredde bedre, hvilket er lidt pudsigt eftersom det også var Michael Crichton som lavede manuskriptet.
www.peakoil.dk
Gravatar

#10 Johns3n 8 år siden

Ej nu må i da holde op!

1'eren = EPIC
2'eren = AWESOME
3'eren = Sack'o'turds! >:-(

1'eren og 2'eren er meget tro mod de 2 bøger Jurassic Park og The Lost World og var 2 af Spielbergs bedste film!

3'eren er bare eksemplet på hvorfor Joe Johnston ikke bør lave film.

At sige 2'eren er dårlig er at sige 1'eren var dårlig.

Skriv ny kommentar: