Den 6. april starter Danmarks største genrefilmfestival, nemlig Blodig Weekend. En weekend fyldt med horror-splat, gys og naturligvis blod. I den anledning peger Filmz på de fem Blodig Weekend-film, du SKAL se.

Se også: Læs anmeldelsen af “Get Out”

The Belko Experiment
Det er manden bag kulthit som ”Slither”, “Super” og selvfølgelig ”Guardians of the Galaxy”, som har skrevet denne forskruede gyser med et simpelt koncept. James Gunn har låst 80 mennesker inde i en kontorbygning. De får to valgmuligheder: 30 mennesker skal være døde inden to timer, ellers vil 60 af dem dø i stedet. Kom i gang!

Pound of Flesh
Jean-Claude Van Damme hjælper en kvinde i nød. Hvad er takken? Han får stjålet sin nyre, og det er han selvfølgelig ikke glad for. Han skal have den tilbage! Det er martial arts, det er one-liners og det er splits, som kun Van Damme kan.

From Dusk Till Dawn
Quentin Tarantino har skrevet og spiller en af hovedrollerne i denne b-kultfilm fra 1996, der er halvt road-movie og halvt vampyrfilm. Sammen med George Clooney spiller de to kriminelle på flugt fra loven i denne Robert Rodriguez-klassiker, som får en særvisning på årets Blodig Weekend.

Headshot
Indonesisk actionfilm kom for alvor på landkortet med den første ”The Raid” og dens efterfølger. Og den unge kampsports-stjerne fra de to kultfilm er heller ikke færdig. Iko Uwais spiller hovedrollen i “Headshot”, et actiondrama om en mand med hukommelsestab grundet et skud i hovedet. Hans fortid kommer langsomt tilbage, og når hans sygeplejerske bliver bortført, går det hele løs.

The Autopsy of Jane Doe
En far og en søn, der begge er retsmedicinere. Sønnen bliver spillet af Emile Hirsch fra ”Ind i vildmarken” og “Girl Next Door”. De sættes til at obducere en ung kvinde. De kender ikke hendes navn, og dødsårsagen er også ukendt. Der er sket frygtelige ting med hende, og undersøgelsen tager den ene mystiske drejning efter den anden.

Blodig Weekend foregår i Cinemateket i perioden torsdag d. 6. april og frem til søndag d. 9. april. Programmet kan ses her.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: