James Michael Tyler — manden bag den elskede og spøjse “Friends”-caféleder, Gunther — er død efter en tre år lang kamp med prostatakræft, rapporterer THR. Han blev blot 59 år.

Skuespilleren blev opmærksom på sygdommen ved et rutinetjek i september 2018. I juni i år annoncerede han sin sygdom på The Today Show, hvor han fortalte, at kræften havde spredt sig til knoglerne og nu var i stadie 4.

Hans mål med at dele sin historie var, at opfordre mænd til at lade sig tjekke for prostatakræft, så snart de bliver 40.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Tyler skulle blive en ikonisk del af den endnu mere ikoniske New York-sitcom. Han blev i første omgang ansat på baggrund af sin erfaring som barista, og i 32 optrædener agerede han ekstra og havde ingen replikker. Det var først i den 33. optræden at Gunther endelig fik replikker og blev en succes hos seerne.

Gunther blev med sine 150 episoder den mest optrædende “Friends”-karakter, der ikke var en del af den hårde kerne. Skuespilleren har altså i den grad sat sit aftryk på serien.

James Michael Tyler efterlader sig sin kone Jennifer Carno.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: