Disney har rigtig mange produktioner planlagt. Ud over Disneys egne animationsfilm og live-action ejer de også rettigheder til Marvel-indhold, “Star Wars”-universet og de kommende “Avatar”-film. For at give et overblik over annoncerede datoer og projekter kan du nedenunder se en foreløbig liste over kommende Disney-ejede projekter.

NB. Nogen af datoerne har endnu ikke fastlagte titler. Disney har kun reserveret datoen og vil annoncere et projekt snart.

“Guardians Of The Galaxy Vol. 3”

Udgivelsesdato: 3. maj 2023

Med James Gunns tredje installation i “Guardians”-serien er det både med spænding og en vis mængde vemod, at vi følger vores helte for sidste gang. Denne gang er det Rockets fortid, som stadig hjemsøger og nu vækker større problemer for holdet. Ikke desto mindre står den på mere rock-musik, flere jokes og masser af action.

“The Little Mermaid”

Udgivelsesdato: 25. maj 2023

Med Disneys live-action udgave af “The Little Mermaid” kan vi forvente, at alting bliver det samme – og så alligevel ikke. Ariels skumle handel med Ursula tildeler hende ben, men udgangspunktet er et andet. Der er dog stadig masser af sange – både velkendte og nye; sunget af den talentfulde Halle Bailey og de andre skuespillere.

“The Boogeyman”

Amerikansk premieredato: 2. juni 2023

Pandemien forskubbede udgivelsen af rigtig mange film. Filmselskaberne havde to muligheder: at udsende indholdet via streamingtjenester eller udskyde udgivelsen. Filmatiseringen af Stephen Kings “The Boogeyman” har oplevet begge dele: Først skulle den have premiere på Hulu, men nu er Disney overbevist om filmens styrke. Der er endnu ingen premieredato for Danmark, men mon ikke den snart bliver offentliggjort.

“Elementært”

Udgivelsesdato: 16. juni 2023

Pixar har tidligere givet liv til legetøj, følelser og menneskelige sjæle. Selskabets kommende “Elementært” fortsætter i samme rille, men denne gang er det elementerne ild, vand, jord og luft, som agerer som mennesker. Filmen er desuden Pixars første romantiske komedie, så det endelige produkt kan kun være spændende.

“Indiana Jones And The Dial Of Destiny”

Udgivelsesdato: 29. juni 2023

15 år siden hans seneste eventyr træder Indiana Jones endnu engang i tøjet, griber pisken og begiver sig ud på eventyr. Nazisterne er den primære fjende for Indy, og det går ikke vildt for sig. Især kan danskerne glæde sig til at se Harrison Ford stå over for vores egen Mads Mikkelsen som hovedskurken. Phoebe Waller-Bridges er også med i castet som Indys guddatter.

“Haunted Mansion”

Udgivelsesdato: 10. august 2023

Tid til at genoplive Disneys gamle spøgelseshus fra forlystelsesparken. “Haunted Mansion” er et remake af filmen fra 2003, hvor Eddie Murphy spillede hovedrollen. Denne gang har Rosario Dawson indtaget hovedrollen, og ved hendes side er der et hav af sjove skuespillere: Owen Wilson, Tiffany Haddish, Winona Ryder, Jared Leto og Danny DeVito.

“A Haunting In Venice”

Udgivelsesdato: 19. september 2023

I “A Haunting In Venice” stifter vi endnu engang kendskab med Hercule Poirot in Kenneth Branaghs fortolkning af den kendte mesterdetektiv. Denne gang får mysteriet et overnaturligt twist, da en af gæsterne bliver myrdet under en spirituel seance. Jamie Dornan, Tina Fey, og Michelle Yeoh er at finde på rollelisten.

“True Love”

Udgivelsesdato: 5. oktober 2023

På trods af den generiske titel er dette ikke en romantisk film skåret direkte ud af en skabelon. I stedet er der tale om en science fiction-film med John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney og Ken Wantanabe i de bærende roller. Instruktøren Gareth Edwards har stået bag “Rogue One: A Star Wars Story” og “Star Wars: The Last Jedi”, så det er spændende at se, hvad Edwards finder på denne gang.

“The Marvels”

Release Date: November 10, 2023

Hvad der først blev omtalt som “Captain Marvel 2” har skiftet navn til “The Marvels”. Filmen, som inkluderer Monica Rambeau fra “WandaVision”, Ms. Marvel fra den selvbetitlede serie fra 2022 og Brie Larsons Captain Marvel, havde oprindelig udgivelsesdato i juli, men er blevet skubbet frem til november. Plottet er stadig ubevidst. Det eneste information offentliggjort er en stjernespækket plakat.

“Wish”

Udgivelsesdato: 23. november 2023

Disneys efterårsfilm stiller skarpt på et eventyrligt naturfænomen: Stjerneskuddet. “Wish” stiller spørgsmålet om, hvor stjerneskuddet oprindeligt er fra, og overfører spørgsmålet til en enestående musical. Hovedpersonen Asha får sin stemme fra Ariana DeBose, kendt fra filmudgaven af “West Side Story”. Sangene er skrevet af Julia Michaels, som tidligere har hittet med sange som “Issues” og “Heaven”.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 1. december 2023

“Next Goal Wins”

Udgivelsesdato: 7. december 2023

Taika Waititi har endnu sat sig til rette i instruktørstolen med en fascinerende og absurd historie. “Next Goal Wins” handler om Amerikansk Samoas fodboldhold, som taber nådesløst til Australien 31-0 i 2001. 13 år senere lykkes det holdet at kvalificere sig til VM i fodbold.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 14. february 2024

“Elio”

Udgivelsesdato: 29. februar, 2024

“Elio” er næste års store Pixar-film. Hovedpersonen er den 11-årige Elio, som har svært ved at tilpasse sig livet på jorden. I mellemtiden arbejder hans mor på et tophemmeligt projekt, hvor hun tyder koder fra det ydre rum. Uheldigvis bliver Elio beamet op af et rumskib og fejlagtigt antages som repræsentant for jorden. Medinstruktør på “Coco”, Adrian Molina, instruerer dette vidtrækkende eventyr.

Disney’s “Snow White”

Udgivelsesdato: 21. marts 2024

Rachel Zegler indtager rollen som Snehvide, når den klassiske fortælling genindspilles og får premiere i 2024. Der vil være nogen ændringer undervejs, men mange af de samme elementer vil gå igen. Marc Webb, som instruerede “The Amazing Spider-Man” og filmens efterfølger, hvor Andrew Garfield svingede rundt i New York City.

“Captain America: New World Order”

Udgivelsesdato: 2. maj 2024

Den fjerde “Captain America”-film bliver den første uden Chris Evans i hovedrollen som supersoldaten. Anthony Mackie’s Sam Wilson overtog hovedrollen i serien “The Falcon and the Winter Soldier”, og han vil gøre det samme i den kommende film. Desuden vender Tim Blake Nelson tilbage som The Leader og Harrison Ford overtager rollen som “Thunderbolt” Ross.

“Kingdom of the Planet of the Apes”

Udgivelsesdato: 23. maj 2024

Den seneste “Planet of the Apes”-trilogi var en stor kommerciel succes, og Fox fortsætter derfor sin saga. Den næste film tager handlingen op fra “War of the Planet of the Apes” – dog vil handlingen forløbe et par år efter afslutningen på den seneste trilogi.

“Inside Out 2”

Udgivelsesdato: 13. juni 2024

Fortsættelsen til den følelsesladede og fantastiske animationsfilm om – ja, følelser – er længe ventet. Detaljerne for filmen er endnu offentliggjort, og det er ikke sandsynligt, at de oprindelige stemmeskuespillere er at finde i “Inside Out 2”. Dog kan man glæde sig til endnu en udforskning af menneskers kringlede sind.

“Mufasa: The Lion King”

Udgivelsesdato: 4. juli 2024

Den oprindelige “Løvernes Konge” er både lavet som animationsfilm og med CGI. Har man set filmen, kender man til scenen, hvor Simbas far, Mufasa, bliver trampet ihjel af gnuer. Dog vender vi tilbage til den stærke faderfigur i denne film, hvor karakterens oprindelse bliver udforsket. Filmen instrueres af Barry Jenkins (“Moonlight”).

“Thunderbolts”

Udgivelsesdato: 25. juli 2024

Mens vi venter på endnu en “Avengers”-film for MCU, kan vi i 2024 se frem til en hel ny besætning af Marvel-karakter, som i “Thunderbolts” fungerer Marvels udgave af “The Suicide Squad”. Her møder vi både the Winter Soldier (Sebastian Stan), Yelena Belova (Florence Pugh), Red Guardian (David Harbour), Taskmaster (Olga Kurylenko), Ghost (Hannah John-Kamen), U.S. Agent (Wyatt Russell), Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) og ikke mindst Thaddeus “Thunderbolt” Ross, der efter den originale skuespiller William Hurts død spilles af “Indiana Jones”-legenden Harrison Ford. Udover det er Steven Yeun og Ayo Edebiri blevet castet, dog uden roller tillknyttet.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 16. august 2024

“Blade”

Udgivelsesdato: 5. september 2024

Når “Blade” bliver genindspillet, kan man forvente at se Mahershala Ali i hovedrollen. Den halvt menneske, halvt vampyrlignende karakter er tidligere blevet portrætteret af Wesley Snipes. Denne udgave er ekstra speciel, fordi det bliver karakterens officielle inkludering i MCU.

“Deadpool 3” (uden yderligere titel)

Udgivelsesdato: 8. november 2024

Marvel forsikrede fans, at en tredje “Deadpool”-film vil blive lavet efter Disneys opkøb af studiet. Nu ser det ud til at være sandt, og endnu mere spændende er, at Hugh Jackman, som spiller “Wolverine”, vender tilbage til metauniverset.

Disney animationsprojekt uden titel

Udgivelsesdato: 27. november 2024

“Avatar 3”

Udgivelsesdato: 20. december 2024

Den tredje “Avatar”-film er blevet skudt samtidig med “Avatar: The Way of Water”. Spændende bliver det, når James Cameron introducerer et mere aggressivt folk kaldet Ild-Na’vier, som agerer til vores hovedpersoners mere fredfyldte tendenser.

“Fantastic Four”

Udgivelsesdato: 14. februar 2025

Superheltefamilien bliver med filmen i 2025 indlemmet for første gang i MCU. Matt Shakman, som stod bag “WandaVision”, er annonceret til at instruere filmen, og manuskriptet leveres af Jeff Kaplan og Ian Springer (“The Last of the Great Romantics”).

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 7. marts 2025

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 11 april, 2025

“Avengers: The Kang Dynasty”

Udgivelsesdato: 2. maj 2025

Introduktionen af Jonathan Majors’ rolle som Kang i første sæson af “Loki” var begyndelsen på MCU Multiverse. Vi antager, at afslutningen, eller begyndelsen på nyt inden for sagaen, kommer til at ske med “Avengers: The Kang Dynasty”. Ikke information er udgivet, udover instruktøren Destin Daniel Cretton, som stod bag “Shang-Chi and the Legene of The Ten Rings”.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 23. maj 2025

Pixar-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 13. juni 2025

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 2. juli 2025

Marvel-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 25. juli 2025

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 15. august 2025

Marvel-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 7. november 2025

Disney animationsprojekt uden titel

Udgivelsesdato: 26. november 2025

Hvilken form for titel, der bliver udgivet, er usikkert. Dog er efterfølgere til “Frost” og “Zootopia” udgivet, så muligvis kan de ligge her.

“Star Wars”-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 19. december 2025

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 16. january 2026

Marvel-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 13. februar 2026

Pixar-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 6. marts 2026

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 27. marts 2026

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 17. april 2026

“Avengers: Secret Wars”

Udgivelsesdato: 30. april 2026

Tegneserierne af samme navn er en af de mest populære crossover-fortællinger fra Marvel, og forventningerne er store, hvis filmen anvender det samme materiale. Det eneste information udgivet er, at “Avengers: Secret Wars” afslutter fase seks af MCU og The Multiverse Saga.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 22. maj 2026

Pixar-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 19. juni 2026

Der er ingen specifik information om denne titel. Dog er “Toy Story 5” annonceret og i  produktion; dog uden premieredato.

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 10 juli 2026

Marvel-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 24. juli 2026 

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 14. august 2026

Disney-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 18. september 2026

Marvel-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 6. november 2026

Disney animationsprojekt uden titel

Udgivelsesdato: 25. november 2026

Hvilken form for titel, der bliver udgivet, er usikkert. Dog er efterfølgere til “Frost” og “Zootopia” udgivet, så muligvis kan de ligge her.

“Avatar 4”

Udgivelsesdato: 18. december 2026

Forventninger til James Cameron kan fortsat være høje. Med introduktionen af ild-na’vier i 3’eren er der lagt til stor spænding. Men om dette folk følger med i 4’eren er uvist. Det eneste information om filmen er, at der kommer til at være et større tidsspring fra 3’eren til 4’eren. Desuden vil 4’eren og 5’eren have en mere kontinuerlig fortælling.

“Star Wars”-projekt uden titel

Udgivelsesdato: 17. december 2027

“Avatar 5”

Udgivelsesdato: 28. december 2028

Hvis alt går efter planen, og James Cameron ikke fortsætter “Avatar”-serien, kan vi forvente afslutning på pentalogien december 2028. Det eneste, vi ved om projektet, er, at filmens handling kommer til at vende jorden.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 CaGoDa 1 år siden

hvad med Avatar:the way of water?
Gravatar

#2 Star Trek fever 1 år siden

Har fået mere end nok af Disney.
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Johnny42 1 år siden

Mange Marvel titler, som jeg ikke har nogen interesse i. Bortset fra Guardians, hvor jeg er nød til at se afslutningen. Forhåbentlig holder den sig ude af whatever-the-phas-it-is.

Og så skal jeg nok også se Deadpool 3, hvis den forbliver R-rated.
Avatar tvivler jeg på kan trække mig i biografen efter den massive skuffelse som var Avatar 2. Ikke engang selvom de indfører 42D.

Og så håber jeg at de langt om længe holder fast i Star Wars 25 og 27, med et håb om at der også kommer en Star Wars film i december 2026.
Gravatar

#4 Pistolprinsen 1 år siden

Bortset fra 'Deadpool' bliver det et 'nej tak' herfra.
Er _SÅ_ træt af Disney, Marvel, Star Wars og alt andet de har ødelagt!
Lidt trold er man vel altid :-)

Skriv ny kommentar: