Har du tænkt over, hvorfor de i “Iron Man 3” benytter sig af computerkraft fra mærket Lenovo? Eller hvorfor de i “The Big Bang Theory” drikker mælk af mærket Shuhuam? Svaret er Kina. Det kinesiske marked er det næststørste for Hollywood, derfor opleves mere og mere kinesisk product placement i amerikanske film og tv-serier.

Se også: ”Transformers: Age of Extinction” bliver den største film i Kinas historie

Den nyeste “Transformers”-film – “Transformers: Age of Extinction” – satte nye standarder for kinesisk produktplacering i en Hollywoodproduktion. Michael Bays actionfilm blev da også den mest indtjenende film i Kinas historie på filmens første ti dage.

Tendensen med kinesiske produkter i Hollywood-produktioner vil sprede sig, mener Verner Worm, der er professor i økonomiske forhold i Kina ved CBS.

”Kineserne har svært ved at få deres egne – og egentlig meget gode – produkter ud i verden, fordi man forbinder ‘Made in China’ med noget dårligt. Derfor er det et bevidst træk, at kineserne gerne vil betale for at få deres produkter med i en fancy Hollywood-film, så mærkets image bliver bedre,” siger Verner Worm.

IHS Technology, der analyserer det internationale filmmarked, vurderer, at det kinesiske biografmarked blev forøget med en tredjedel alene sidste år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Kviesgaard 5 år siden

Det jeg har undret mig over, var at en del af handlingen i X-MEN: DOFP foregik i noget, der lignende et kinesisk kloster-miljø. Da jeg senere læste om TF4's enorme finansielle succes i Kina i løbet af de første 10 dage eller lignende, faldt 10-øren. Det var jo selvfølgelig for at tænkes det kinesiske publikum, at dele af handlingen i X-MEN: DOFP foregik i noget, som kinesere kunne nikke genkendende til.

At der er kinesisk produkt placering i Hollywood film er en ting, men når dele af handlingen foregår i Kina eller nogle af Kinas mest populære skuespillere medvirker i en Hollywood film, så er det for at sælge billetter i Kina. Det er for mig at se 2 forskellige ting!
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 raylewis 5 år siden

husker en amerikansk tv serie der havde Cocio stående:)

Skriv ny kommentar: