Den amerikanske filmdistributør Drafthouse Films har købt rettighederne til det store danske hit “Klovn: The Movie”, som vil blive udsendt i biograferne i USA i første halvdel af 2012.
Drafthouse Films er indie-afdelingen af Alamo Drafthouse, der afholder filmfestivalen Fantastic Fest, hvor “Klovn: The Movie” – eller “Clown: The Movie”, som titlen er i USA – overraskende vandt priser for bedste komedie tidligere på året.
Se også: 50.000 Filmz-brugere har set Casper Christensens penis.
Grundlæggeren af Drafthouse Films, Tim League, udtaler, at filmen er et udtryk for den modige og varierede type film, selskabet ønsker at udgive. Tidligere har Drafthouse Films bl.a. distribueret “Four Lions”.
Det er endnu uvist, hvor mange biografer i USA “Klovn: The Movie” vil udkomme i, men på forhånd har filmen fået en god portion omtale med i bagagen. IndieWire skrev således, at filmen er ”fræk, frygtløs og fantastisk”, mens branchebladet Variety har kaldt filmen for ”skarp”.
Variety bemærkede dog ved samme lejlighed, at den amerikanske distributør muligvis vil være tvunget til at nedtone dele af filmen, for at den overhovedet vil kunne blive udsendt i biograferne. Om amerikanerne til næste år må tage til takke med “Klovn Light”, eller om de får serveret alle penis- og numse-herlighederne i ubeskåret form, vides endnu ikke.
#41 Hr. Nielsen 13 år siden
Igen, jeg ser det ikke på nogen forudbestemte måder, men blot som værende uheldigt på en del punkter!
Det gør vi da, for har jeg netop ikke skrevet flere gange, at jeg ikke synes man skal blande sig, men at de må gøre som de finder bedst selv. At jeg så finder at det de finder bedst, er begrænsende (som i restriktivt!) kan jeg da mene og det kan du da ikke blot afvise som værende forkert???
Handler om retten til at ytre sig og blive beskyttet af loven når man gør det, selv om man kommer på tværs af andre. Det har jeg såmænd aldrig benægtet, men retten er ubrugelig, hvis der sidder moralske mørkemænd og bestemmer hvad vi må og ikke må, stat eller privat!
Se, det synes jeg jo kommer helt an på hvorfor de sorterer dem fra de gør. Det er åbenbart netop den forskel du har svært ved at fange?
#42 Thomsen 13 år siden
Ja. Så længe du holder dig indenfor lovens rammer. USA's regler er meget mere lempelige end de danske. Det er fx meget svært at blive dømt for "hate speech" i USA, fordi det anses for at høre ind under ytringsfriheden, hvor det i Danmark kan straffes efter den såkaldte "racismeparagraf". Der er kun få ting, der er undtaget af den amerikanske ytringsfrihed, bl.a. børnepornografi.
#43 Thomsen 13 år siden
Nej. Ytringsfriheden er specifikt defineret i forhold til staten. Den handler om statens ret (eller ikke-ret) til at hindre ytringer.
Der er ingen forskel - ikke forhold til loven. Uanset om det er en film eller et læserbrev, så er det stadigvæk den private organisations ret til at bestemme over sin egen formidlingskanal. Det har INTET med ytringsfrihed at gøre, fordi - som nævnt ovenover - så er ytringsfrihed defineret ud fra statens indblanding.
Sorry, men jeg har lige gennemført et kursus i mediejura, og du ved simpelthen ikke, hvad du snakker om.
#44 Hr. Nielsen 13 år siden
Hvornår har jeg snakket om loven? Læs min første kommentar igen. Jeg snakker om at jeg finder det uheldigt hvis breve frasorteres fordi man ikke vil lade 'alle' meninger komme til udtryk. Jeg har aldrig påstået at det var ulovligt for et firma at vælge dette.
Nu du mener du er så pokkers klog og trækker 'jeg har kortet' OG lige har gennemført et kursus i mediejura (jeg begynder at tvivle på du bestod!), så opfatter du godt nok tingene dårligt. Så jo, det ved jeg rent faktisk hvad jeg taler om, men det gør du da så absolut ikke (du har vist blot besluttet dig for at være uenig for at være det, medmindre du er fatsvag, men det trro jeg nu ikke helt). I øvrigt tæller din mening, uanset kursus, ikke en skid mere end den lokale tømmer, da jeg snakker om hvad jeg finder uheldigt og ikke uheldigt. Du er sgu da godt nok touchy og følsom.
#45 Highland Park 13 år siden
#46 Babo84 13 år siden
Det var ikke så meget "lovens rammer" jeg tænkte på, men mere i praksis. I princippet kan man vel lave en 250 millioner dollars film NC-17. Men er det realistisk? Nej. Fordi biografer og selskabet ikke vil tillade det. Loven gør, men i praksis er det en anden snak. Blot det jeg ville frem til. Så man kan alligevel sige, at de færreste har fuld kontrol over produktet.