Den amerikanske filmdistributør Drafthouse Films har købt rettighederne til det store danske hit “Klovn: The Movie”, som vil blive udsendt i biograferne i USA i første halvdel af 2012.
Drafthouse Films er indie-afdelingen af Alamo Drafthouse, der afholder filmfestivalen Fantastic Fest, hvor “Klovn: The Movie” – eller “Clown: The Movie”, som titlen er i USA – overraskende vandt priser for bedste komedie tidligere på året.
Se også: 50.000 Filmz-brugere har set Casper Christensens penis.
Grundlæggeren af Drafthouse Films, Tim League, udtaler, at filmen er et udtryk for den modige og varierede type film, selskabet ønsker at udgive. Tidligere har Drafthouse Films bl.a. distribueret “Four Lions”.
Det er endnu uvist, hvor mange biografer i USA “Klovn: The Movie” vil udkomme i, men på forhånd har filmen fået en god portion omtale med i bagagen. IndieWire skrev således, at filmen er ”fræk, frygtløs og fantastisk”, mens branchebladet Variety har kaldt filmen for ”skarp”.
Variety bemærkede dog ved samme lejlighed, at den amerikanske distributør muligvis vil være tvunget til at nedtone dele af filmen, for at den overhovedet vil kunne blive udsendt i biograferne. Om amerikanerne til næste år må tage til takke med “Klovn Light”, eller om de får serveret alle penis- og numse-herlighederne i ubeskåret form, vides endnu ikke.
#1 Kviesgaard 13 år siden
Suk.
#2 Hr. Nielsen 13 år siden
#3 the_paki_don 13 år siden
#4 PJP 13 år siden
#5 Thomsen 13 år siden
Det argument hænger ikke sammen, for filmcensur er en fuldstændigt frivillig ordning i USA. Det kan have økonomiske konsekvenser ikke at sende en film ind til bedømmelse, men der er reelt ikke andet til hinder for, at man vælger ikke at gøre det. Man skal blot acceptere, at ikke alle biografer vil spille ikke-ratede film, og at ikke alle medier vil reklamere for dem.
Jeg tror, Variety forregner sig. Klovn har ikke skyggen af chancen for at blive et mainstream-hit, alene fordi den er udenlandsk. Den henvender sig til indie-publikummet, og Alamo er jo netop også en indie-distributør. De amerikanske indie-biografer er historisk set forholdsvis ligeglade med rating-systemet, og er normalt de eneste, der ikke har problemer med at vise ikke-ratede film, så jeg tvivler på, at det skulle blive nødvendigt at "nedtone dele" for at få en rating. Alomo vil sagtens kunne sælge filmen til deres kernepublikum, selvom den ikke er rated.
#6 Hr. Nielsen 13 år siden
#7 raylewis 13 år siden
#8 Thomsen 13 år siden
Tankestrengen om, at "et land der kalder sig demokratisk og har udråbt sig selv til beskytter af friheden og forsvarer af ytringsfriheden, har så mange restriktioner for selvsamme!"
Det er jo ikke "landet", der har restriktioner. Der er en frivillig mærkningsordning, som varetages af en privat organisation. Derfor er det komplet irrelevant for den aktuelle sag, om landet "kalder sig demokratisk og har udråbt sig selv til beskytter af friheden og forsvarer af ytringsfriheden" eller ej.
I det hele taget er der jo ikke nogle restriktioner - ikke andre end den almindelige straffelov. Du kan lave en film præcis så voldelig og seksuel, som du vil. Du begrænser bare dit potentielle marked, hvis du ikke sender den ind til bedømmelse, fordi de store biografkæder ikke vil vise ikke-ratede film.
#9 Hr. Nielsen 13 år siden
Så uanset om det er de valgte politikere, biografkæderne, Tv.stationerne eller andet, så er det da en begrænsning (deraf ordret 'restriktion'!), uanset hvordan du vender og drejer det!
Det synes jeg så ikke det er tak!
#10 duuk74 13 år siden
Men en del af filmens succes ligger i at den tør gå linien ud. Det vil være surt hvis Amerikanerne går glip af det.