Det norske eventyr “Kon-Tiki” sejler direkte ind som nr. 1 på bio-hitlisten for weekenden.

Se også: Filmz TV: “Til ungdommen”-interview med instruktøren”.

31.661 satte sig i weekenden foran det hvide lærred for at se Espen Sandberg og Joachim Rønnings filmatisering af den norske eventyrer, Thor Heyerdahls, rejse over Stillehavet på en tømmerflåde.

’Kon-tiki’ er vores hidtil største åbning for en norsk film og slår dermed ‘Headhunterne’, som i 2011 åbnede med 27.134 billetter. Totalt solgte den 217.273 billetter, hvilket ‘Kon-Tiki’ meget vel kan ende med at overgå”, siger Jan Lehmann, direktør for Nordisk Films Biograf Distribution, i en pressemeddelelse.

Filmen er allerede en kæmpe succes i Norge med over 900.000 solgte biografbilletter. Siden premieren i torsdags har 40.035 indløst billet til filmen i Danmark, inkl. pre-screenings.

Det Oscarnominerende eventyr har dermed formået at snuppe førstepladsen på danskernes biografliste foran film som “Les Misérables” og “Olympus has Fallen”.

“Kon-tiki” er baseret på Thor Heyerdahls bog fra 1949, og den handler om seks modige mænd, der i 1947 sejler fra Peru til Polynesien på en primitiv tømmerflåde for at bevise, at den polynesiske befolkning oprindeligt kom fra Sydamerika.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 the_paki_don 11 år siden

Godt klaret... Overvejer at se den.

Skriv ny kommentar: