Det bliver krigsfilmen om danske tropper i Afghanistan, “Krigen”, der skal forsøge at overbevise Oscar-akademiet om, at den er årets bedste udenlandske film.

Se også: Anmeldelsen af “Krigen”

Tre film var på forhånd indstillet – “Mænd og høns”, “The Look of Silence” og så altså Tobias Lindholms biografaktuelle “Krigen”. Den danske Oscar-komite udtaler om nomineringen:

”Med sin fængende historie og instruktørens særlige greb, hvor det også er soldaten og hans familie, der risikerer at blive taberne i et intenst retssalsdrama, er ‘Krigen’ et stærkt bud. Vi er ikke i tvivl om, at Tobias Lindholms film vil skille sig klart ud blandt det store opbud af film, der bejler til en nominering.”

Det sidste er vigtigt. Oscar-kampen for “Krigen” er først begyndt, da den skal skille sig ud blandt alle andre nominerede film. Hvert land må stille med én film – fem bliver nomineret til en Oscar i 2016.

Dansk film har ti gange tidligere opnået endelig nominering til en Oscar. “Babettes gæstebud”, “Pelle Erobreren” og “Hævnen” endte alle med at vinde.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: