Brancheforeningen Danske Biografer vil ikke kommentere opsigtsvækkende meningsmåling.

Danske Biografer var dem, der var blandt kritikerne, da den historiske biografaftale imellem AMC og Universal Pictures blev annonceret – læs om det her.

‘Nej tak’, lød svaret fra Danske Biografer-direktør Lars Werge som kommentar til aftalen, der sænker biografernes eksklusive periode fra 90 til bare 17 dage.

Biograferne i Danmark frygter således, at publikum vil blive hjemme, hvis aftalen bliver en ny branchestandard, hvor premierefilm kan opleves i hjemmebiografen under tre uger efter biografpremieren.

Men frygten er måske ubegrundet. En amerikansk meningsmåling viser, at kun ni procent overvejer at droppe biografen til fordel for hjemmebiografen som konsekvens af det kortere biografvindue.

Læs også ‘Så mange vil fravælge biografen efter historisk aftale om PVOD‘.

Filmz ville gerne spørge Danske Biografer, om de ni procent er et stort tab for biograferne, der til gengæld får andel i PVOD-indtægterne?

Men Danske Biografer har kun ét svar i denne sammenhæng: ‘Ingen kommentar’.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Som alle andre, så må biograferne tilpasse sig kundernes ønsker og behov. Ellers går det som med Blockbuster og Arnold Busck. Biograferne skal nok bestå i en eller anden form, men flere steder har de eksperimenteret med en abonnementsordning og der kan måske også komme større samarbejde mellem biograferne og de forskellige streamingstjeneste, f.eks. at når man har set filmen i biografen får man også adgang til den på en streamingtjeneste.

Skriv ny kommentar: