Den amerikanske filmcensur bliver ofte beskyldt for at være for skrap og alt for sexforskrækket, men omvendt mener nogle, at filmcensuren herhjemme er alt for slap og tillader for meget.

Senest er det lægen og børnebogsforfatter Vibeke Manniche, der mener, at den censur (11 år), som Medierådet har givet “Klovn: The Movie”, er helt hen i skoven.

”Det er en pornofilm. Filmen er al for stærk kost for børn. Aldersgrænsen på 11 år er dybt forkastelig,” siger Manniche til Ekstra Bladet.

Se også: 50.000 Filmz-brugere har set Casper Christensens penis.

Hun mener ikke, at børn på 11 år kan skelne mellem virkelighed og fiktion. ”Filmen er så satirisk, at den bliver endnu sværere at gennemskue for et barn. Det kan være med til at ændre børns opfattelse af deres seksualitet, og hvad der er ‘almindeligt’,” siger Manniche.

Udover en lang række nøgenscener viser “Klovn: The Movie” bl.a. scener, der

viser Casper Christensen, der har sex med en anden mand, Frank Hvam, der stikker en finger op i røven på en kvinde, og der bliver også gjort grin med en 12-årig drengs tissemand.

Produceren Louise Vesth fra Zentropa erkender da også, at filmen ikke just er nogen børnefilm, og at hun – hvis hun selv havde et 11-årigt barn – ville overveje, om barnet skulle se filmen.

Se også: Publikum kan ikke få nok af “Klovn: The Movie”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#41 Riqon 12 år siden

Det mindede mig om, at jeg burde opdatere min profil.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#42 elsotho 12 år siden

#Loke 76

Uden at virke fordømmende, så er det nu engang sådan at børn (og 11-årige hører med her) tager tid om at fatte virkeligheden. Lige som mindre børn ikke forstår tid og afstand, så går der endnu længere tid endnu, inden de kan forstå forskellen imellem virkelighed og fiktion. Det har ikke noget med meninger at gøre, det er videnskabeligt bevist. Når du så siger at du basere din viden på to 11-åriges udsagn, så er det nogenlunde lige så sagligt som at nedsætte alderen for hvornår man må køre bil, i fuld offentlighed, til 13-15 år...for de kan jo sagtens kører bil...(men kan de vurdere trafikken rundt om dem?)
Gravatar

#43 Dot Bot 12 år siden

Slaap nu af.. Forældrene kan jo forbyde deres børn den.
Ellers skal da bare billed-ID med i biffen, så kan man da tjekke de små purk.
Gravatar

#44 Fynboen 12 år siden

Jeg er sådan set fløjtende ligeglad med hvad aldersgrænsen er på film... hvis jeg vurderer mit barn ikke er gammel nok til at se en film, gør jeg hvad jeg kan for at forhindre mit barn i at se den, indtil han er gammel nok. Omvendt, hvis jeg mener han ér gammel nok, lader jeg ham se filmen. Lige når det gælder denne film, har der ikke rigtigt været lagt det mindste skjul på hvilken slags humor, og hvor meget nøgenhed, filmen indeholder, og forældre til 11-årige kan næsten ikke undgå at have en idé om hvad de sender deres børn ind til...
Diplomacy is the art of saying "Nice doggie" until you can find a rock.
Gravatar

#45 Collateral 12 år siden

#24: Det er sådan set genialt jo. Der er lige præcis den forklaring som flere spørger efter. Der bliver helt klart opstillet hvilke scener der kan være voldsomme, og hvorfor de, i denne sammenhæng, ikke er det i ligeså høj grad som i andre film.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#46 Gasivodo 12 år siden

Har lige udsat min datter på 3 for Chronological Donald, The: Volume 1 (Walt Disney Treasures)! Der er godt nok megen vold i det gris.

Hun ser dog ud til at klare den;-D

Sry Riqon:-D håber du via dit studie/uddannelse, kan tilgive Gasivodo... Vende kind til er ikke lig med, tryk ignorer knappen, er det?


OnT: Og ja, jo flere regler/henvisninger desto bedre... Hvorfor tænker på egne og andres vegne, hvis der er regler!
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#47 Batsy 12 år siden

46# Du ikke den eneste der er rendt ind ignorer knappen af ham, han virker ekstremt flink og sikkert sjov at skrive/snakke, og så når man er ignoret af ham tænker man lidt "for fanden".Ved dog ikke hva årsagen er, er jeg for ung og pjattet?, min grammatik?, mit billede? eller noget andet /:
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Skriv ny kommentar: