Netpiraterne henter “Borte med blæsten” og “Halløj på badehotellet” i stor stil.

Black Lives Matter-protesterne har også nået kunstens verden med krav om censur eller kontekst. Det har blandt andet ramt Oscar-klassikeren “Gone with the Wind” og “Fawlty Towers”.

HBO Max valgte at fjerne “Borte med blæsten” og genintroducere den med en forsker i afro-amerikanske studier. Også UKTV fjernede et problematisk afsnit af “Halløj på badehotellet”, der nu er udstyret med en advarsel.

Publikum undlod dog ikke at se de to titler, mens de var bortcensureret. Tværtimod. Antal af ulovlige downloads er tilsvarende eksploderet i perioden.

På globalt plan steg den ulovlige efterspørgsel efter “Borte med blæsten” med 1.300 procent, mens “Halløj på badehotellet” oplevede en stigning på 400 procent.

Læs også ‘Efter HBO Max-beslutning: Nu eksploderer salget af “Borte med blæsten”‘.

Antal ulovlige downloads af “Borte med blæsten”.

Pirate downloads of 'Gone With The Wind'

Antal ulovlige downloads af “Halløj på badehotellet”.

Pirate downloads of 'Fawlty Towers'Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 The_Corrector 3 år siden

Jeg har aldrig forstået ideen med,at man tror man kan ændre på fortiden, ved at censurerer den. Uanset om det var for 5 år siden eller 50 år siden, så kan man ikke ændre på det der er sket, og det er fuldkommen tåbelig, at man vælger at censurerer det, bare fordi det skal være politisk korrekt, så ingen får ondt i røven over det. Stop nu for fanden det pis, og lav istedet en disclaimer. Så vidt jeg husker er det hvad Amazon har gjort med nogle af Tom & Jerry Episoderne, der er der en disclaimer før episoden starter, hvor de siger de tager afstand til det som sker i episoden, men at man har valgt at bevare det originale materiale, for at vise at det var en anden tid den gang.

Gør dog det, i stedet for det her censor pis! At Download af disse to er eksploderet, er bare et bevis på, at folk er uenig i beslutningerne.
Gravatar

#2 Klogmandmedbriller 3 år siden

#1 fuldstændig enig! Alt det Black life matters ender med at give en omvendt effekt på folk, medierne tjener gode penge på det ligesom med corona, det er lige guffe penge for medierne, hold nu fast det er pinligt ;-)
Gravatar

#3 Johnny42 3 år siden

Endnu engang, hvis man mener et afsnit af Halløj på Badehotellet er problematisk, så er samtlige. Der gøres vel ikke forskel på, hvem man mener de er racistiske/nedladende overfor???

Men godt jeg har fået den som fysisk kopi, hvis de skulle beslutte at ændre/fjerne noget fra den.
Gravatar

#4 The one is back 3 år siden

Skriv ny kommentar: