Den amerikanske filmcensur bliver ofte beskyldt for at være for skrap og alt for sexforskrækket, men omvendt mener nogle, at filmcensuren herhjemme er alt for slap og tillader for meget.

Senest er det lægen og børnebogsforfatter Vibeke Manniche, der mener, at den censur (11 år), som Medierådet har givet “Klovn: The Movie”, er helt hen i skoven.

”Det er en pornofilm. Filmen er al for stærk kost for børn. Aldersgrænsen på 11 år er dybt forkastelig,” siger Manniche til Ekstra Bladet.

Se også: 50.000 Filmz-brugere har set Casper Christensens penis.

Hun mener ikke, at børn på 11 år kan skelne mellem virkelighed og fiktion. ”Filmen er så satirisk, at den bliver endnu sværere at gennemskue for et barn. Det kan være med til at ændre børns opfattelse af deres seksualitet, og hvad der er ‘almindeligt’,” siger Manniche.

Udover en lang række nøgenscener viser “Klovn: The Movie” bl.a. scener, der

viser Casper Christensen, der har sex med en anden mand, Frank Hvam, der stikker en finger op i røven på en kvinde, og der bliver også gjort grin med en 12-årig drengs tissemand.

Produceren Louise Vesth fra Zentropa erkender da også, at filmen ikke just er nogen børnefilm, og at hun – hvis hun selv havde et 11-årigt barn – ville overveje, om barnet skulle se filmen.

Se også: Publikum kan ikke få nok af “Klovn: The Movie”.Vis kommentarer (47)
Gravatar

#1 Batsy 11 år siden

Nu er den så ikke beregnet til det yngre publikum, under 14? men over det til 50 eller sådan noget.
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#2 tiany 11 år siden

Nu synes jeg ikke selv at jeg er en snerpe, men jeg kan godt give lægen ret i, at Klovn nok burde have haft en aldersgrænse der hed 15, i stedet for 11.

Så synes jeg egentlig det er underordnet at produceren ikke kunne finde på at tage et 11-årig barn med ind og se Klovn. For det er jo ikke alle forældre der tænker sådan og som på forhånd ved hvad filmen indeholder.
Valar morghulis
Gravatar

#3 Balrog-of-doom 11 år siden

Det er da helt hen i skoven at filmen har en aldersgrænse på 11.. er enig i #2 det ikke bare burde være 15 år.. Det SKAL være 15 år. filmen indeholder netop scener (sex, druk og nøgenhed) der faktisk er ensbetydende med at filmen skal ha en aldersgrænse på 15 år..
"Why So serious??"
Gravatar

#4 Moog 11 år siden

Den skulle ikke have nogen aldersgrænse overhovedet... Det er ikke en eller anden komités opgave at opdrage børn.

Hvis forældre mener at deres 11 årige barn godt kan tåle at se filmen er det fint med mig.

Den anden mulighed er at forældre ikke ved hvad deres 11 årige barn laver...

Synes vi går mod en tendens hvor forældre lægger mere og mere ansvar fra sig, de klager når barnet bliver sat uden for døren eller smidt hjem fra skolen hvis han/hun har opført sig uopdragen...

Eller en komité skal tage en forældre beslutning omkring film, så forældrene ikke selv skal...

Vi går mod amerikanske tilstande hvor man ikke kan sige visse ord fra 6 om morgenen til sent aften uden der skal være bip lyde, så de små pusselanker ikke får traumer.

Kort sagt: forældre skulle tage noget mere ansvar og rent faktisk involvere sig i børns opdragelse i stedet for at lægge det hele over på pædagoger, lærer og billetkonduktører ;)

Edit: Synes derimod at det er fint, at der kommer anbefalinger til film, det giver forældre muligheden for at vurdere film. At lave forbud derimod, lægger ansvaret over på den 15 årige pige der river billetstumpen af i biografen.
Gravatar

#5 El Capitan 11 år siden

#4
ENIG ENIG ENIG!!

Som der står i min signatur! Sagt af chefen for Rockstar omkring GTA4
Gravatar

#6 Riqon 11 år siden

Positivt overrasket over de første tre kommentarer i denne tråd. Jeg synes, det er helt fint, at man har et vejledende rating-system, der viser forældre, hvad type film det er (måske det i virkeligheden havde været bedre at den havde beskrevet det, end at man satte deciderede tal og alder på). Hvis forældre vil tage deres 12-årige børn med ind og se den, så er det deres valg/ansvar, men jeg har så lov at synes for mig selv, at det, de gør, er forkert.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#7 Gasivodo 11 år siden

Sjovt, må være en af de få nulevende mennesker, der udmærket selv kan bedømme, hvad der er egnet til mit afkoms uskyldige øjne. Med det sagt, er det selvfølgelig godt, samfundet kan hjælpe de stakler, der ikke selv rigtig magter noget som helst.

Og come on, det er Vibeke Manniche!! Prøv lige at læse lidt op på det fruentimmer!
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#8 Riqon 11 år siden

Gasivodo (7) skrev:
Sjovt, må være en af de få nulevende mennesker, der udmærket selv kan bedømme, hvad der er egnet til mit afkoms uskyldige øjne.


Men det kræver nu alligevel, at du ved, hvad filmen indeholder. Jeg kan levende forestille mig forældre, der har taget deres børn med ind at se Klovn, fordi der stod "11", men som overraskes over de grove billeder og usædvanligt sjofle handling.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#9 mar16 11 år siden

da jeg skulle ind og se "jackass3D" stod jeg i bag en kø af en flok "unger" omkring de 11-14 år. de kom ind uden problemer.
ville sige at censuren HELT KLART burde være 15, men børn vil altid være børn.
som barn er alt man ville er at være teenager. som teenager er alt man ville er at være voksen. og som voksen er alt man ville er at være ung igen. sådan vil det vel altid være:)
Gravatar

#10 filmz-loke76 11 år siden

Hun mener ikke, at børn på 11 år kan skelne mellem virkelighed og fiktion.

Og der mistede den retardo så enhver form for troværdighed.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

Skriv ny kommentar: