Hvis J.J. Abrams vil have Mark Hamill tilbage som Luke Skywalker, så er han klar!

Det har været tydeligt for enhver, at Mark Hamill har nydt at være tilbage i mediernes rampelys i forbindelse med “The Last Jedi”.

Fra tid til anden har Hamill endda været lidt for meget fremme i medierne, som da han kom for skade offentligt at kritisere netop “The Last Jedi”, hvilket han straks fortrød.

Men da ABC-journalisten Clayton Sandell spørger Hamill direkte, om han ønsker at vende tilbage i rollen som Luke Skywalker, så er det tydeligt, at han gerne vender retur, hvis “Episode IX”-instruktør J.J. Abrams ønsker det.

“Star Wars: Episode IX” får premiere d. 19. december i 2019.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Gridlock 3 år siden

Tror det her temmelig meget bekræfter at Mark Hamill er med i de næste, ellers ville han nok være meget mere fri i sine udtagelser.
Men nu for vi og se håber de behandler Luke bedre end de gjorde i The Last Jedi, for det var ikke Luke Skywalker i den film.
Alt hvad vi lærte om ham var så meget imod hans karakter fra de tidligere film.
En mand der var villig til og forsøge og rede Darth Vader på trods af hans gerninger, vil nu forsøge og dræbe hans søsters barn for noget som han muligvis vil gøre............ nej, det giver ingen mening.
Gravatar

#2 Gridlock 3 år siden

Og jo mindre sagt om diverse feministiske undertoner i filmen jo bedre.
Gravatar

#3 SMOjr 3 år siden

Det gav fin mening for mig - det virkede som en naturlig udvikling for hans karakter, især med tanke på alt det vi ved Luke, Han og Leia har været igennem siden ROTJ. Og udover det er der en helt masse vi ikke ved endnu, der er et kæmpe spring i tid, og karaktererne er blevet meget ældre. Jeg vil vove og påstå, at de fleste mennesker ændrer sig med alderen ;)
Men hey! Det er bare min mening/opfattelse. Der er intet rigtigt eller forkert i min optik. Det er personlig smag blandet med forventninger. Men jeg er helt enig i, at vi nok skal se ham i Episode IX - især nu når vores kære Carrie Fisher ikke kan udfylde den rolle som var tiltænkt hendes karakter.. Jeg håber og stoler på, at de nok skal få afsluttet den nye trilogi på en god måde.
Gravatar

#4 Gridlock 3 år siden

Så skal det være et temmelig stort spring, for som sagt Darth Vader en mand, der havde dræbt adskillige mennesker, lige så mange hvis ikke flere end Kylo Ren ville og samtidig truede med og omvende Leia til den mørke side og alligevel nægtede Luke og dræbe ham.
Han troede til det sidste på at der var godhed i Darth Vader selv da The Emperor var igang med og henrette ham med force lightning.
Men det ignorer vi så bare og fordi hans søsters og bedste vens barn, muligvis vil dræbe en masse i fremtiden vil Luke slå ham ihjel.... javel ja...
Så skal Luke ha gået igennem en del lort inden da.. og der skal noget af en forklaring til hvordan han kunne ha lavet den 360 graders vending, fra hvor han var i slutningen af return of the jedi.
Gravatar

#5 Johnny42 3 år siden

#4 Er meget enig med dig.

Ud fra de udtalelser som Rian Johnson er kommet med i forhold til de valg han har truffet, ikke bare i forhold til Luke, men også for andre karakterer, virker det som om at han kun forsøgte at komme med de største plot-twists han kunne komme i tanke om. Det drejede sig altså ikke om at skabe en historie, der gav mening i forhold til hvordan karaktererne tidligere var portrætteret men bare om at chokere.

Man får faktisk en lidt bedre forståelse for den situation, Luke befandt sig i, hvis man læser bogen The Last Jedi.
I den første tid efter RofTJ, ledte Luke efter svar på hvad der gik galt for den gamle Jedi orden, og han var meget tilbageholden med selv at tage en Lærling. Snoke fik fat på Ben først, og det hele er ikke specificeret i bogen, men jeg tror han åbnede noget potentiale i Ben, samtidig med at han også åbnede for mørket i ham. Dette gjorde han for at friste Luke til at tage en lærling, for det var først da han gjorde dette at Snoke kunne ramme Luke gennem denne lærling.

Dog giver det stadigvæk ikke mening, at han overvejer at dræbe Ben.
Yoda: Difficult to see. Always in motion is the future..

Dvs. der er intet i fremtiden der er afgjort, det er vores valg, der definerer fremtiden, og ikke omvendt. Dette lærte Luke allerede i The Empire Strikes Back, men han har åbenbart glemt det siden hen.

Man kunne sådan set have fortalt den samme historie som i TLJ, men uden flashback, eller ændrede versioner af dem, hvor den del med at Luke overvejede at dræbe Ben var fjernet. Bare det at ens nevø + en håndfuld studerende, dræber de andre studerende og brænder Jedi-templet vil kunne knække enhver. Det er fuldstændigt unødvendigt med den der ekstra bebrejdelse om at Luke måske skabte Kylo Ren. Han ville stadigvæk være modvillig til at tage en ny lærling, og han ville måske også være kommet til den selverkendelse at det var bedst, hvis Jedi-ordenen ophørte med at eksistere.

Men jeg tror nu, at den Luke jeg kender, han ville ikke bare tage til det første Jedi-tempel for at dø. Han ville stadigvæk lede efter svar på, hvad der var gået galt. Den historie kunne man også have fortalt, samtidig med at have grumpy old Luke/modvillig læremester, i stedet for det som jeg opfatter som billige chok-afsløringer, bare for at have dem, uanset hvor meget de går imod den karakter vi kender.
Gravatar

#6 SMOjr 3 år siden

Jeg kan sagtens se jeres pointer - men vil dog sige, at Luke var meget tæt på at slå hans far ihjel. Han lod hans vrede overtage ham i et kort øjeblik, og hamrede løs på Vader indtil han huggede hånden af ham. Og han lod sig i den grad provokere af truslerne mod hans venner og især Leia. Luke er en Jedi, ja - men han er ikke ufejlbarlig. Og jeg kan personligt godt lide, at de valgte at gå mere i den retning i The Last Jedi. I min optik havde det været lidt for tamt hvis han bare var blevet til den her guddommelige person, der aldrig gjorde noget galt. Igen, vi ved ikke helt præcis hvad han er gået igennem i den lange tid mellem episode 6 og 7.

"I den første tid efter RofTJ, ledte Luke efter svar på hvad der gik galt for den gamle Jedi orden, og han var meget tilbageholden med selv at tage en Lærling. Snoke fik fat på Ben først, og det hele er ikke specificeret i bogen, men jeg tror han åbnede noget potentiale i Ben, samtidig med at han også åbnede for mørket i ham. Dette gjorde han for at friste Luke til at tage en lærling, for det var først da han gjorde dette at Snoke kunne ramme Luke gennem denne lærling."

Lige netop dette er jeg meget enig i, og jeg synes i den grad at det er med til at forme Luke til den person vi ser i TLJ. Både Anakin, Luke og Ben (Skywalker slægten) er notoriske for at danse mellem både den lyse og den mørke side. Og to ud af tre af dem endte med at fuldstændig lade sig forføre af den mørke side. Derfor synes jeg det giver helt fin mening, at Luke også har store problemer med netop dette. Plus - den kan ikke være nemt at komme til den konklusion, at både Jedi-ordenen og Sith fyrsterne burde uddø.

Det er selvfølgelig helt fint, at det ikke falder i jeres smag. Alle har ret til at danne sig deres egne indtryk og meninger :)
Gravatar

#7 Gridlock 3 år siden

Kan anbefale MauLer´s gennemgang af filmen på youtube, ja den er lidt over en 5 timer lang, men synes at han meget logisk gennemgår filmen og fortæller hvorfor den ikke virker ud fra et historie fortællings perspektiv.

En af hans kritik punkter er at Rian Johnson er glad for og sætte scener op, men han gør sig ikke fortjent til dem han opbygger dem ikke.

Okay så The First Order hersker nu over galaksen og den nye republik er faldet... okay hvordan er det lige sket?
Ja vi så godt nok at en omgang planeter blive smadre af den nye death star, og det var nok til den faldt....
Javel ja det ville svar lidt til og sige at hvis jeg jævnende Bruxelles og Washington med jorden, under et topmøde ville EU og Amerika flade sammen og min orden ville overtage den vestlige verden.
Og det på trods af at en lille gruppe folk lige har smadret mit stærkeste våben.

Tror de fleste ville sige Bullshit, hvad der ville ske i virkeligheden var at jeg ville få samtlige vestlige lande på nakken.
Da de overlevende politikere hurtigt ville samle sig og udnævne mig til public enemy number one.

I den første Star Wars film gav det fin mening at blot det og destruere Imperiets Dødsstjerne ikke var nok til og nakke imperiet.
Det var allerede etableret fra starten at Imperiet var temmelig stort allerede og dødstjernen blot var deres seneste våben.

Så selv om det gjorde ondt sat den blev smadret var det ikke nok til og bringe imperiet i knæ.
Vi for aldrig en ligne opbygning af The First Order, i the force awakens minder de mest af alt om en en større terrorist gruppe frem for en magt der hersker over store dele af galaksen.

Men fordi der er behov for at der skal være en stort stygt imperium som de heltemodige rebeller skal kæmpe imod, hersker the first order nu over galaksen.

Og ja kan godt være at Luke som ung gik amok på Vader til han hukkede hans hånd af, men den efterfølgende scene vidste det som at han indså hvor den sti ville føre ham hen, hvilke var derfor han smed sit lys svær væk og nægtede og slutte sig til den mørke side.

Det var det øjeblik han blev en ægte Jedi og man kunne se på hans tøj han selv om han måske var mørk udvendig var han lys inden i.

Ja man kan godt opbygge en situation hvor Luke ville forsøge og slå sin nevø ihjel og går i eksil på en ø på en fjern planet for og leve resten af sine dage der.
Men for at skal virke realistisk skal man i den grad opbygge en baggrund og en historie op om hvordan Luke gik fra hvad vi så i Episode 6, til hvad vi så i Episode 8.

Og det fik vi ikke det var endnu et eksempel på af Rian Johnson ville ha en scene med Luke som en gnaven og knækket ø boer, men ikke gjorde sig fortjent til sådan en scene at han ikke byggede den op.

Også hvis du tager et sted hen for og dø og blive glemt, giver det ikke meget mening og efterlade et kort så man kan blive fundet.

Kan godt være meget af det bliver specificeret i bogen, men bogen er nu engang ikke filmen og kan kun sige at ud fra det man ser i filmen, giver Luke´s karakter skift ingen mening.
Og vil samtidig sige at hvis det er påkrævet og læse bogen for at filmen giver mening, er der noget i vejen med filmen.
En film burde være i stand til og kunne stå på sine egne ben ikke være afhængig af alt mulig ekstra materiale for og give mening.
Gravatar

#8 SMOjr 3 år siden

Hverken du eller en fem timers lang YouTube video kommer til at overbevise mig om, at The Last Jedi er en dårligt fortalt historie. Jeg blev underholdt hele vejen igennem. Og selvom der er dele af filmen, jeg også selv synes sagtens kunne være bedre fortalt, så er det stadig 100% subjektivt. Når det kommer til historie osv, så kan det aldrig blive objektivt om hvorvidt det er "godt" eller "skidt". Kun for individet selv. Snakker vi i stedet om hvordan filmen er lavet rent teknisk, så kan vi gå mere objektivt til værks.
Ja der er skrevet mange bøger og andet om, hvordan en historie kan skrues sammen, og det kan også være rart med noget struktur, vi alle kan forholde os til - såsom The Heroes Journey mm. Men det er igen op til dig selv, om det falder i din smag eller ej.

Med hensyn til The First Order - så synes jeg virkelig ikke, at du kan sammenligne hele Star Wars galaksen med vores lille verden (jorden). The First Order blev grundlagt i smug i The Unknown Regions, og voksede sig uhæmmet større og større, indtil de var klar til at angribe Republikken. Hvis resten af galaksen vidste hvad der foregik, så havde de nok gjort noget, ja.

Og jeg synes stadig det hele giver mening i forhold til Lukes karakter. Så på trods af dine mange pointer, bliver jeg altså ikke overbevist.

Jeg synes dog du er rimelig hurtig til at skrive hvad Rian Johnson gerne ville have osv. Har du snakket med ham? Har han selv udtalt, at det er sådan tingene forholder sig? Jeg er blot nysgerrig :)

Vil give dig ret i, at det ikke burde være nødvendigt at læse bogen, for at nyde filmen. Det synes jeg nu heller ikke er tilfældet. Jeg kan dog anbefale dig at læse nogle af de andre bøger, der leder op til den nye trilogi.

Hvis de skulle addressere både Snokes fortid, hvordan og hvorfor The First Order fik så meget magt, hvad Luke havde lavet og følt mellem episode 6 og 7 osv, så havde der jo ikke været plads til at fortælle en ny historie med fremdrift. Eller også havde vi bare fået en film på næsten 4 timer eller derover (hvilket ikke havde gjort mig noget haha). Men det er bare min personlige mening.

Skriv ny kommentar: