Fyring: James Gunn er færdig hos Marvel Studios – “Guardians of the Galaxy 3” skal have ny instruktør.

Torsdag kom en række gamle – og nu slettede – tweets frem fra MCU-instruktør James Gunn.

I perioden 2008-2011 delte “Guardians of the Galaxy”-instruktør James Gunn flittigt ud af grove jokes på Twitter.

Blandt andet flere om sex med børn og voldtægt.

Disse ville det konservative website The Daily Caller konfrontere James Gunn med ved det igangværende Comic-Con, hvor Gunn skulle være en del af præsentationen hos Sony Pictures – muligvis med en annoncering om en spilfilmatisering af “Bloodborne”.

James Gunn forsøgte derefter at undskylde og forklare sig på Twitter.

Men det var ikke nok for hverken det Disney-ejede Marvel Studios eller Sony Pictures. Sidstnævnte har droppet Gunns medvirken ved Comic-Con, imens Disney er skredet til fyring:

”Den modbydelige attitude og udtalelserne, som er blevet afsløret i James’ Twitter-feed, er uforsvarlige og ikke i tråd med vores selskabs værdier, og vi har droppet vores forretningsforhold med ham,” udtaler bestyrelsesformand hos Walt Disney Studios, Alan Horn, i en meddelelse.

James Gunn skulle efter planen skrive og instruere “Guardians of the Galaxy 3”, som han har gjort det med de to første film i serien. De planer er nu ændret.

Disney fyrede i en lignende sag fra slutningen af maj Roseanne Barr efter et racistisk tweet – læs mere om den sag her.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Johnny42 5 år siden

Wow, det går stærkt derovre, jeg havde håbet at han kunne komme tilbage og forhåbentlig lavet en værdig afslutning på trilogien, så man ikke skulle stå tilbage med den mindre gode GotG: Vol 2. Med en ny instruktør er det ikke sikkert jeg er interesseret i den tredje film.

Men hvis der er gjort noget, eller sagt noget som selskaberne ikke kan stå inde for, så skal det have konsekvenser. Jeg selv holder bare ikke styr på det, og hvis instruktører/skuespillere der tidligere har gjort det godt med en filmserie, bliver erstattet, så falder min interesse for serien, selv om det måske er det rigtige valg.
Gravatar

#2 MikkelHJ 5 år siden

Uden at jeg på nogen måde kan stå inde for eller forsvare disse såkaldte jokes, så synes jeg dog, det virker decideret hysterisk at fyre en mand for usmagelige, usjove provo-jokes, der er syv til ti år gamle.

Hvis humor-arkæologen Jack Posobiec nogensinde ser The Aristocrats, kan han se frem til en for ham meget chokerende oplevelse med endnu mere kendte mennesker, der kommer med endnu mere outrerede jokes. Så må vi se, om der ruller flere hoveder.

I øvrigt mener jeg, at der er forskel på denne sag og sagen, der involverer Roseanne, i og med hun blev fyret få timer efter, hun havde trykket send.
Don't you dare take Miles. You can take the children, but you leave me my monkey.
Gravatar

#3 Gorman 5 år siden

#2 tja, har lige læst tweeter eksemplerne og de kan da bestemt opfattes som klamme. Ikke al humor egner sig til offentlighed, specielt ikke sammenblanding af børn og sex. Disney har så valgt at beskytte deres forretning (som bygger på familiefilm og -værdier) og Gunn må så tage konsekvensen af sine tidligere handlinger. Længere er den vel ikke.

Måske kan en ny instruktør så løfte GOTG til 1’erens niveau - bliver spændende at se.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#4 Mejse 5 år siden

#2 under de fleste omstændigheder ville jeg give dig ret, i at det er så lang tid tilbage, og han tydeligvis ikke udviser samme tendenser "offentligt" mere, men som #3 siger, så er det Disney og de har bare nul tolerence, hvilket jeg synes er helt fair når man ser på den forretning de har.
Gravatar

#5 spedisci 5 år siden

Jeg forstår godt Disney. Det er business og man kan allerede forestille sig den shitstorm de ville komme ud i, hvis de beholdte Gunn.
Jeg forstår så ikke behovet for at grave ældgamle tweets frem, der tydeligvis er (grove) jokes og så se forargelsesmøllen køre. Der er ingen af dem der bliver forargede, ingen her på forum, ja, ingen, der ikke her skrevet noget på nettet som de ville være lidt trætte af blev gravet frem og udstillet offentligt. Hykleriet kører på højeste oktan her i 2018
Gravatar

#6 soveni 5 år siden

Det er politik der ligger bag historien. Jack Posobiec som tweetede om Gunns indlæg er Pro-Trump, det var Gunn ikke. Jack og måske flere andre er gået/går i dybden på Trump modstandere for at se om de kan finde snask på dem. Nok som en lille hævnaktion..

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jack_Posobiec
Gravatar

#7 Gorman 5 år siden

#6 okay så, ja det er så tilsyneladende forklaringen - men det ændre ikke på at Gunn selv har skrevet det, og “nettet” glemmer åbenbart aldrig. Der er ingen 5 års juridisk forældelsesfrist, når det kommer til moral og forretning :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#8 soveni 5 år siden

#7 tror også der en en masse som får ryddet lidt op i deres tweeter, facebook m.m. Historik, efter denne episode med Gunn.

Jeg lod mærke til at opsamlingen af Gunns tweets ikke er postet i kronologisk rækkefølge... så kan ikke lige lurer om han bliver mere eller mindre vulgær med tiden.
Gravatar

#9 Geekalot 5 år siden

Nå men så sluttede GOTG så efter 2 film for mit vedkommende. Dette der skete her, er en af grundende til jeg ikke håber Disney får lov til at side på 50% af Hollywood. Kan seriøst ikke passe man skal fyres for at have været en provokatør på det store farlige internet....
Gravatar

#10 Tasuef 5 år siden

@soveni
Som folk er ved at opdage: Du kan ikke rydde op i hvad du poster på de sociale medier. Der er altid nogen der har gemt en kopi hvis du er den mindste smule berømt. Derfor kan alt hvad der laves der også få komsekvenser senere. Og den offentlige domstol er ofte hårdere end den rigtige...

Skriv ny kommentar: