Mel Gibsons kommende episke vikingefilm med Leonardo DiCaprio i hovedrollen bliver måske Gibsons sidste film som instruktør.

Han fortæller til Los Angeles Times, at det var den første film, han nogensinde tænkte på at lave – helt tilbage fra da han var teenager.

”… Jeg tror, det bliver den sidste film, jeg instruerer. Det er den, jeg har bevæget mig hen imod på en måde, siden jeg var ung, og jeg tror, at når den er lavet, vil jeg måske være færdig,” siger Gibson.

Om filmen fortæller han, at udfordringen er at portrættere nogle af vikingerne i et sympatisk lys, da de i virkeligheden var monstre.

Efter sigende vil den kommende film, der skrives af den Oscarvindende William Monahan(“The Departed”) blive lige så barsk og blodig som Gibsons tidligere film “Braveheart” “The Passion of the Christ” og “Apocalypto”.

Se også: Leonardo DiCaprio som viking i ny Mel Gibson-film
.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#31 davenport 12 år siden

Er han ikke australier???
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#32 Skeloboy 12 år siden

#30 - jo...men nu laver han en film om vikinger...vent, han er også mand: hvad med alle de diktatorer, der har begået folkedrab...eller...han er da også australier...det er dæleme for ringe med Australiens behandling af aboriginerne...

Min pointe er, at det ikke giver nogen mening at nævne de katolske præster her...overhovedet...
Gravatar

#33 Kviesgaard 12 år siden

#32

Jeg læste og tolkede artiklen således:

udfordringen er at portrættere nogle af vikingerne i et sympatisk lys, da de i virkeligheden var monstre.

Hvorfor er vikingerne i virkeligheden monstre?

I Filmz indslag står der ikke nogen specifik begrundelse hvorfor, så jeg hæftede mig ved hvem der antageligt skulle have sagt det, af mig opfattet som værende Mel Gibson. Så jeg læste artiklen således at en katolik er af den opfattelse at vikingerne var uhyrer, hvortil jeg så kom med min kommentar omkring de katolske præster.

Under skrivelsen til dig kiggede jeg lige på den oprindelige artikel, for at se om de kom med en begrundelse for deres påstand. Her er et citat af hvad jeg fandt:

And you have to find something of sympathy in one of them or what else is there to show, other than blood and guts and rape and pillaging?”


Hvis det vitterligt er alt hvad de kan forbinde med vikingerne, så finder jeg det temmelig sørgeligt, og måske endda en anelse fordumsfuldt. Måske igen fordi det er en katolik, der står bag filmen.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#34 moulder666 12 år siden

#33 Jeg må nok indrømme, at jeg heller ikke fatter hvorfor du tager de religiøse briller på...jo, Mel Gibson er katolik, men det er da ikke det første jeg tænker på ved ham!

Som du siger, virker det temmeligt sørgeligt og en anelse fordomsfuldt - men jeg kan bare ikke lige se, hvorfor det skulle være fordi han er katolik...for mig at se, kan det lige så godt skyldes, at han bare skal have skolepengene igen...
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#35 MOVIE1000 12 år siden

hvis det bliver hans sidste film skulle den helst være dobbelt så voldelig som Apocalypto og dobbelt så blodig som Passion of the christ, jeg tror der er en mulighed for at det bliver hans bedste film
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#36 filmz-OutOfSight 12 år siden

Det her bliver godt
Gravatar

#37 gi-jones 12 år siden

Måske er det bare mig der bliver lidt små-patriotisk, men jeg synes helt ærligt at det her syn på vikinger som en flok brutale røvere er en ret fortærsket kliché. Jeg har aldrig sat mig en masse ind i det, men så vidt min historiske viden var det ret normalt på den tid at plyndre og voldtage i fjendeland, ved enhver given chance.

Jeg er ikke sikker på at Englænderne fx. selv opførte sig stort bedre når de angreb Frankrig. Eller da de senere angreb Danmark...
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#38 Skeloboy 12 år siden

#37 - forskellen er bare, at danskerne er stolte af den periode...

Kviesgaard (33) skrev:
Hvorfor er vikingerne i virkeligheden monstre?

Se, det kan man diskutere...men det har igen ikke noget at gøre med de katolske præster...
Gravatar

#39 Kviesgaard 12 år siden

#34 og #38

Grunden til at jeg lagde en religiøs vinkel i mit indlæg, bunder i lidt forskellige faktorer.

For det første faldt det mig for brystet, den måde vikingerne bliver beskrevet i artiklen på. Andre i den her tråd har også bidt mærke i den, på hver deres måde. Jeg fandt udtalensen meget generaliserende og overfladisk. Man kunne vel sagtens skifte ordet vikinger ud med andre grupper, folkeslag og hvad man ellers kan opstøve af bevægelser, som man finder usympatiske (eksempelvis Al queda, Falong Gong, muslimer, jøder, kristne, amerikaner, kinesere og så videre).

Som nævnt i mit indlæg i #33, så fandt jeg ikke i Filmz indlæg nogen begrundelse hvorfor Mel Gibson (antager jeg) fandt vikingerne usympatiske. Derfor fokuserede jeg på hvem Mel Gibson er og hvad han står for, ud fra ting jeg har læst i enten avisartikler eller har fundet på det her forum.

Ud fra de ting har jeg så dannet mig mit eget indtryk af manden, og der er nogle ting, som jeg især hæfter mig ved. Såsom at han er katolik, og sådan som jeg har forstået det, enddog også en ret troende en (altså en der går meget op i sin tro). Her er det så min opfattelse at når folk er meget troende, så bruger de det tit til at fremhæve det som noget positivt, ved at gøre alt andet negativt, eller skulle jeg måske hellere sige usympatisk i den her sammenhæng?

Mel Gibson har, sådan som jeg har kunnet læse mig frem til, selv anlagt en katolsk vinkel i The Passion of The Christ, som ikke faldt i god jord hos jøder i Hollywood. Han var endnu mere direkte i sin holdning, da han blev anholdt sidst i september 2006. Der kom der nogle klare og kontante udmeldinger på bordet, som for mig at se handler om at min tro (her Mel Gibson) er bedre end din tro (alle andre trosretninger end den katolske), derfor kan jeg tillade mig at sige noget grimt om dig, fordi jeg derved samtidig siger noget godt om mig selv. Det gjorde han så først med The Passion of the Christ. Sidenhen med Apocalypto (for mig at se), og nu kommer turen så til at gentage det det glade budskab igen, nu med vikingerne som de fæle.

Det er så i den sammenhæng at jeg bringer de katolske præster på banen. For at sætte tingene lidt i perspektiv i forhold til en mand, som mener at besidde den rette tro, og derfor uden videre forklaring kan kalde vikingerne for usympatiske.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#40 Skeloboy 12 år siden

Kviesgaard (39) skrev:
Man kunne vel sagtens skifte ordet vikinger ud med andre grupper, folkeslag

Nej, det kan man heller ikke bare. Han taler om vikingerne, ikke om alt muligt andet.
Og det har jo så heller intet at gøre med, hvordan han ser på vikingerne. Du mener vel ikke seriøst, at hans tro har noget at gøre med hans syn på vikingerne?

Anyway, det behøver du ikke svare på, det er en temmelig ligegyldig diskussion...:)

Skriv ny kommentar: