Michael Caine har nu tilsyneladende afgjort debatten om slutningen på “Inception”.

Michael Caine er med i størstedelen af Christopher Nolans film – inklusiv “Inception”. Og den 85-årige dobbelte Oscar-vinder lader nu til at have afgjort debatten om “Inception”-slutningen.

Leonardo DiCaprios karakter, Cobb, drømte ikke i slutscenen, hvor han ser sine børn for første gang i mange år, og kameraet zoomer ind på snurretoppen, før at skærmen går i sort.

Caine fortæller, at han selv var i tvivl om, hvad der var drøm og virkelighed, da han fik manuskriptet, hvorfor han spurgte Christopher Nolan:

Da jeg fik manuskriptet, undrede jeg mig lidt over det, og jeg sagde til ham, ‘jeg forstår ikke, hvornår det er en drøm. Hvornår er det en drøm, og hvornår er det virkelighed?’ Han sagde ‘jamen når du er i scenen, så er det virkelighed.’ Så forstå det. Hvis jeg er der, er det virkelighed. Hvis jeg ikke er der, er det en drøm,” fortalte Michael Caine ved en visning i London ifølge SyfyWire.

Og efter som at Michael Caines karakter, Miles, var til stede i slutningen, ville det tyde på, at Cobb er hjemme hos sine børn i virkeligheden, og at snurretoppen havde væltet, hvis kameraet var blevet på den lidt længere.

En tidligere teori pegede også i den retning, da nogle havde opdaget, at Cobb altid havde sin vielsesring på, når han drømte, men ikke i virkeligheden, hvor han altså heller ikke havde sin ring på i slut-scenen.

Christopher Nolan har selv bredere fortolkning af slutningen på hans film – læs mere her.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Salt 3 år siden

Eller måske sagde Nolan bare det til Caine fordi det talte i alle scener på nær de 2 sekunder han er vidst i den sidste og vigtigste scene. Har aldrig forstået hvorfor folk grubler over denne slutning, handlede filmen ikke om hans kone som ikke kunne skelne mellem virkelighed og drøm, og i slutningen har leonardo DiCaprio været så længe i drømmen at han heller ikke kan skelne?
Gravatar

#2 Mejse 3 år siden

#1 men om han kan skelne eller ej, forklare jo ikke om det faktisk er en drøm eller ej ;)
Gravatar

#3 Justin 3 år siden

Nogen spørgsmål er det bedst ikke af få besvaret, det her er en af dem
Gravatar

#4 Salt 3 år siden

#2 titlen hedder bogstaveligt at Michael Caine afgøre debatten, det er da tydeligt at man forsøger at spinde Michael Caines udtagelse til at være et definitivt svar på afslutningen af filmen
Gravatar

#5 Mejse 3 år siden

#4 hvordan har det noget som helst med min kommentar til din kommentar at gøre ?
Gravatar

#6 Salt 3 år siden

# 5 du mener at Caines forklaring ikke har noget at gøre med slutningen, jeg mener at det har fordi journalister hævder at dette afgør debatten om slutningen?
Gravatar

#7 Mejse 3 år siden

#6 overhovedet ikke, du sagde bare du ikke forstod hvorfor folk grublede, jeg kom med en forklaring :) har slet ikke overvejet Caines forklaring og er da egentlig også ligeglad med om den er rigtig eller bare Nolan der prøver at forklare for ham.

Skriv ny kommentar: