Michael Moore har personligt bidraget med 20.000 dollars til at hjælpe WikiLeaks-stifteren Julian Assange med kaution, så han kan slippe ud af fængslet, hvor han i øjeblikket er tilbageholdt, sigtet for seksuelle krænkelser.

Moore mener, at WikiLeaks har været med til at redde liv, og at der muligvis ikke ville have været en Irak-krig, hvis whistleblower-sitet havde eksisteret i 2002.

“Jeg støtter Julian, som jeg betragter som en pioner, når det gælder ytringsfrihed, en åben regering og den digitale revolution i journalistik,”
siger Moore.

Mht. anklagerne om sex-krænkelser opfordrer Moore til, at man ikke tager den ”officielle historie” for gode varer, idet regeringen ifølge Moore kan være hensynsløs i sine metoder, når den beslutter sig for at jagte en person.

Se også: Michael Moore overvejer at droppe dokumentarfilmene.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#1 Monkeyking 10 år siden

synes nu også t anklagerne om sex-krænkelser kom på et meget belejligt tidspunkt (dog ikke for Julian Assange)
"You don't need to put your P in a V right now." "No, I need to B my L on someone's T's."
Gravatar

#2 erikjust 10 år siden

Normalt er jeg ikke den store lytter til alt det her gossip, men synes dog at det et eller andet sted er om ikke andet, så lidt sært at disse anklager først kommer frem EFTER Wikileaks seneste afsløringer.

Man kunne godt mistænke diverse regeringer (men nok mest USA) i og blæse en "alm" Voldtægts sag ud af proportioner for og få ram på Wikileaks.
Gravatar

#3 filmz-loke76 10 år siden

Tjah den ene af kvinderne der anklager ham har bestemt en plettet fortid i forhold til denne sag..

- Erklæret feminist der endda har lavet en blog om hvordan man hævner sig på mænd man ikke kan lide

- Smidt ud fra Cuba for samfundsundergravende virksomhed (Er hun måske en amerikansk efterretnings asset?)

- Har selv indrømmet det var frivillig sex men "kondomet sprang og det gjorde han med vilje så derfor er det voldtægt"


Alle anklager blev i første omgang afvist, så kom der dokumenter ud og pludselig er der en sag og Assange er efterlyst internationalt på lige fod med bombemænd, menneske smuglere og folk eftersøgt for folkemord..

Sverige har tidligere ladet deres politi være stik i rend drenge for USA efter trusler om handels sanktioner. (TPB).. Hvis USA vil gå så vidt som sådanne trusler for lidt piratkopiering er det bestemt ikke utænkeligt de vil gå længere i denne sag.

Internationale organisationer skyr pludselig Wikileaks som pesten (paypal, master card, visa, amazon, en eller anden bank i Schweiz)....

Efterlysning ved Interpol og 2.000.000 i kaution for en forbrydelse der kan give 5000kr i bøde????????????????

Det lugter laaaangt væk.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#4 Kruse 10 år siden

Moore mener, at WikiLeaks har været med til at redde liv, og at der muligvis ikke ville have været en Irak-krig, hvis whistleblower-sitet havde eksisteret i 2002.


Hvilke liv er det lige han mener at WikiLeaks har reddet? Jeg kan sagtens se at det måske kunne have reddet liv, hvis siden havde eksisteret inden man gik ind i Irak, men jeg kan ikke se hvilke liv som WikiLeaks skulle have reddet.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#5 Kviesgaard 10 år siden

Nu er Michael Moore ikke lige den mand, jeg har allermest tiltro til.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#6 Moog 10 år siden

#3 phew, der er vist en der har staniol hatten på i dag ;)
Gravatar

#7 filmz-loke76 10 år siden

Moog (6) skrev:
#3 phew, der er vist en der har staniol hatten på i dag ;)


Næ egentlig ikke, men der er godt nok mange ting ved denne sag der lugter. Er der noget der ikke er rigtigt i mit indlæg da?

Og så har det også en anden, og for USA mm gavnlig effekt

Som en bruger på et andet fora så glimrende beskriver det:Hvor er det dog trist at denne sag skal tage rampelyset fra det som dette her egentlig drejer sig som. De ting der er kommet frem via Wikileaks.

Spørgsmål som:

1. Hvorfor tillader EU at Anders Fog bliver på sin post.

2. Hvorfor tillader regeringen og oppositionen at lade vores statsminister side, når det nu er direkte beviselig om noget så stort (og internationalt) at han har løjet for hele landet, samt dækket over Fog.

3. Hvorfor er Hillary Clinton stadig i sin post efter at have beordret spionage, og i den forbindelse brud på bl.a. danske love om frihed og overvågning. Kan godt lide vi snakker i DK om at få et DNA register, men USA har allerede et over udvalgte danskere...

4. 100 andre lignende sager, der bl.a. involverer hele USA's økonomiske situation og kan ryste landet til økonomisk kollaps hvis det kommer ud.

I stedet kalder alle Wikileaks en en form for terror. Hvad med at overveje hvorfor de overhovedet har noget at skrive om?

Så siger de "nu bliver tingene bare skjult endnu bedre fremover" og ikke "vi kan godt se vi skal stoppe ulovlighederne fremover".

Og hvordan kan alt det ses som andet end censur og forsøg på at begrænse ytringsfriheden, når man ikke vil have andre fortæller sandheden.

Alle regeringer og politikere der er imod Wikileaks, går jo derved direkte ind for urene linjer, og siger derved at de ikke bør have en post inde for feltet. Hvorfor er dette ikke verdens udmelding? Og nej, gider ikke høre på "jamen det har de altid gjort" mm. for det retfærdiggør ikke noget, samt at vi nu endelig har chancen for at rydde op.

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#8 filmz-loke76 10 år sidenDu synes ikke det har været et "fishy" forløb?

1. Kvinde holder fest for Mand.
2. Kvinde og Mand har gensidig sex, men kondomet springer.
3. Efter sex tweeter kvinden "Im with the world’s coolest smartest people, it’s amazing!”
4. Kvinde finder ud af Mand har haft sex med anden kvinde.
5. Kvinde anklager pludselig Mand for voldtægt.
6. Kvinde prøver at fjerne tidligere tweets.
7. Svensk retsvæsen dømmer "ingen sag".
8. Mand udgiver fortrolige dokumenter.
9. Svensk retsvæsen dømmer "der er en sag".

Og anmeldelsen kommer fra en kvinde der har lavet blogs om at hævne sig på mænd.

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#9 Moog 10 år siden

#8 Jeg tror jeg fastholder min sølvhat teori hvis du får det der til at gøre hende til en CIA spion ;)

Noget andet er at jeg heller ikke tror der er noget i voldtægtssagen, men det får mig ikke til at gå total Rorschach (Watchmen) :)
Gravatar

#10 filmz-Myrepip 10 år siden

Jeg har ikke noget imod WikiLeaks, hvis de netop kunne fokusere på at offentliggøre det der er vigtigt.

Jeg synes offentliggørelsen af over 200.000 diplomatiske dokumenter, som mest af alt kunne få lande til at være sure på hinanden netop viste, hvad WikiLeaks IKKE skal gøre.

Der er en grund til, at det hedder diplomati og en grund til, at verdens 220 lande, med alt fra diktaturer og regimer til demkratier, har brug for velfungerende diplomatier. Det er komplet ligegyldigt, hvorvidt diplomater i USA kalder Rusland og Putin for mafiastat og mafiaboss i interne dokumenter. Det er diplomatiets resultater i den sidste ende, som gælder og der er en grund til at diplomatiets korrespondance er hemmeligholdt. Man kan godt synes nogle er narrehoveder, men alligevel arbejde mod koncensus og bedre forhold.

Det eneste WikiLeaks formåede i den sag var at forværre relationer mellem lande og skabe mistro.

Det ville svare til, at WikiLeaks offentliggør al mailkorrespondance mellem alle privatpersoner. Hvor mange har information, som ikke lige er beregnet til andres øjne og hvor den information kan bryde venskaber etc.

Der skal være mening med galskaben og WikiLeaks er halvt godt og halvt ondt, som det fungerer nu.
"Know what the plural of pussy is? Puss-aiiii"

Skriv ny kommentar: