Disney tildeler “Mulan” en overraskende premieredato midt i sommersæsonen.

“Top Gun: Maverick” flygtede som den seneste ud af sommersæsonen i går, hvilket efterlod Christopher Nolan-filmen “Tenet” tilbage som ene storfilm i sommeren 2020, der er blevet tømt for Hollywoodfilm på grund af coronakrisen.

Nu får “Tenet” selskab. Disneys storfilm “Mulan” med et budget på over 200 millioner dollars får nu også premiere i juli, hvor den overtager pladsen fra Dwayne Johnson-filmen “Jungle Cruise” den 24. juli – “Jungle Cruise” flyttes til 30. juli 2021.

“Mulan” skulle have haft premiere i slutningen af marts, men blev tvunget til at udskyde på grund af de coronalukkede biografer. Og de holder endnu lukket.

Derfor er det lidt af et sats, at Disney nu flytter en storfilm som “Mulan” midt ind i sommersæsonen, hvor det endnu er uvist, om verdens biografer er blevet genåbnet – og om publikum igen har lyst til at sidde tæt sammen i en biograf i kølvandet på coronakrisen.

Læs også ‘Distributørerne om genåbning af biograferne: Her er mulighederne i Danmark‘.

“Mulan”-premieren kommer som kaldet for de danske biografer, der frygter, at der vil mangle storfilm til at lokke publikum tilbage i biografen.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#11 Justin 1 år siden

#10
Nej, det er ikke nonsens, bare se på et sted som Palads, ca 90% at deres biografer er for små, så alle de film der vises der bliver vist i for små sale.

Hvis nu biograferne ville lade være med at tude som on nogle har tager deres film spole, og lade der være fri konkurrence, så kan jeg sidde hjemme og se filmene, og så kan biograferne vise film i alt for små sale til den der gerne vil sidde i de små sale.

Det er biograferne der opretholder vinduet, og ikke bare opretholder, men kæmper en hård kamp for at beholde det

Læs hvad der står i LA times
“ “Frankly, we’ve already been in a fight to stay above water with streaming,” Christian Meoli, owner and operator of Arena Cinelounge in Hollywood, told The Times last week.”

“Rather than delaying these films or releasing them into a challenged distribution landscape, we wanted to provide an option for people to view these titles in the home that is both accessible and affordable,” said NBCUniversal Chief Executive Jeff Shell.”

Gravatar

#12 MacGuffin 1 år siden

Altid skal du generalisere ud fra det mest spinke grundlag. Det skete da du sagde biograferne gik tilbage, baseret på ET land, når den samlede globale opsætning går frem.
Og nu generalisere du ud fra EN biograf.
Det er en ret speciel situation lige nu.
At distributørerne vælger at trodse biograferne, beviser jo netop at biograferne ingen indflydelse har på hvordan og hvornår filmene lanceres.
Jeg har forklaret dig at distributørerne forlanger en meget høj pris for den eksklusivitet som de sælger til biograferne. Den eksklusivitet har naturligvis en værdi. Biograferne vil da så sandelig ikke betale samme pris for filmene, hvis de udsendes på alle platforme på en gang. Men distributørerne vil altså have samme pris. DERFOR kommer filmene ikke ud på alle platforme på en gang. Distributørerne vil både blæse og have mel i munden.
Og endnu engang: Det var ikke biograferne som opfandt vinduet, det var de amerikanske studier. Det er ikke biograferne som opretholder vinduet, det gør de amerikanske studier. Og hvorfor? For at indtjene penge nok til de store, dyre biograffilm kan produceres.
Pt. er en helt specielt situation og jeg kan da godt forstå at de amerikanske studier vælger at udsende deres film på streaming NU for at minimere underskuddet.
I øvrigt har takken fra forbrugerne været at pirateriet er eksploderet. Så den der med at legal adgang bekæmper pirateri er noget sludder. Legal hurtig adgang på de digitale medier får pirateriet til at eksplodere.
Gravatar

#13 Justin 1 år siden

#12
Der er ikke noget generaliserende over at sige at LA times fortæller at biograferne har nedgang i USA og Canada

Der er ikke noget generaliserende i at fortælle at Palads har mange for små biograferne.

Så vi er altså enig om biograferne ikke vil have at film de viser bliver streamet samtidig, fordi de ikke kan blive enig med producenterne om en prismodel for delt visning.

Branchen har lært forbrugerne at hvis de vil have et fornuftigt udbud skal de opsøge alternative steder, og vaner er ikke noget man sådan lige ændrer, så du skal noget forvente at der går et år eller to før folk opdager at de ikke er nød til at opsøge alternative steder, men hvis det her bare et kortvarigt special situation, så skal du ikke forvente noget ændreinger på dette punkt
Gravatar

#14 MacGuffin 1 år siden

Nej, det har du så sandelig ret i.

Det var blot ikke det du skrev og det var ikke det diskussionen handlede om.

Du skrev: ”Biograferne har nedgang”. Og jo, det er generaliserende. Du nævnte intet som at din oplysning stammede fra et land, hvilket gjorde udsagnet hamrede ligegyldigt.

Du skrev: ”Problemet er bare at de 90% at filmene bliver vist i sale så små at man lige så godt kan se filmene der hjemme”. Jo, det er generaliserende. Du nævnte intet om at det handlede om en biograf. Hvilket også gør udsagnet hamrende ligegyldigt. Så lad dog være med at gå i den biograf, der er talrige af tilfredsstillende alternativer.

Du taler så meget om fri konkurrence, så kan du jo begynde at lobby’e de amerikanske studier om at biograferne skal betale det samme pr. næse som streamingtjenesterne. DET ER FRI KONKURRENCE. Så har du fri konkurrence både i tilgængelighed og for biografer og streaming.

Men det vil de amerikanske studier ikke. De amerikanske studier vil netop ikke have fri konkurrence. Så skyd på dem, ikke på biograferne. Med mindre du forlanger at biografer skal gå konkurs for du har få indfriet dine ønsker. Og hvis der ingen biografer er, hvorfor så lave biograffilm.

Du glemmer også totalt hvad der skaber den største interesse på streamingtjenesterne, det er jo netop når de kan kalde en film ”biograffilm”. Altså at filmen er produceret med henblik på visning på biografernes store lærred og er blevet vist i en biograf, med al den opmærksomhed det skaber. Der er også en radikal anderledes billedkomposition på film lavet til biograferne og film lavet direkte til tv. Ligeså er der forskel i lydarbejdet, for slet ikke at tale om lyssætningen. Der er meget mere lys på film lavet til tv, da det skal konkurrere med andet lys i stuen.

Du mener altså forbrugerne er tungnemme. Branchen har bestemt ikke lært forbrugerne noget som helst. Den har de klaret egenhændigt. Alle er da klar over når de begår en ulovlighed.

Din moral er helt ad helvede til. Du mener det er ok at stjæle. Hvis man ikke kan få adgang til medicin er det ok at stjæle det. Har man ikke råd til en Rolls Royce, er det ok at stjæle den.

Du er ikke alene ubegavet, du er også amoralsk.

Gravatar

#15 MacGuffin 1 år siden

PS: Med hensyn til pirateri. Du skriver jeg ikke skal forvente ændringer.
MEN DER ER JO NETOP SKET ÆNDRINGER. PIRATERIET ER STEGET.
Gravatar

#16 Justin 1 år siden

#14

Nu er hollandske medier som regel på Holland så derfor ved jeg ikke noget om hollandske biografer, det samme kan sige om andre europæiske sprog som jeg heller ikke kender, derfor kommer diskutioner nemt til at handle om enten danske forholde eller forhold i USA

Der er utroligt mange små sale rundt omkring, at man overhoved kan finde på at kalde et rum med 30 stole for en biografer undrer mig

Nej der er ikke talrige af tilfredsstillende alternativer, da biograferne ikke vil dele filmene med de talrige tilfredsstillende visning alternativer.

Problemet er ikke at studierne ikke vil have fri konkurrence, problemet er at studierne og biograferne ikke kan blive enig om en prismode for delt visning, så jo der skal også skydes på biograferne.

Min største intresse på streamingtjenesterne er serier, og på den måde du omtaler biograf film, så forstår jeg godt at streamingtjenesterne ikke gider give særligt meget for et produkt der er så dårligt tilpasses til visning hos dem.

Mig bekendt kan man kun stjæle et fysisk produkt, og eftersom Fona er lukkede kan man ikke gå derned og stjæle en DVD.
Gravatar

#17 MacGuffin 1 år siden

Streaming er global. Det handlede om den globale bæredygtighed i hhv. globale biografer og global streaming. Alt andet er uden vigtighed.

Nonsens med de små sale. Så vælg dog at se filmene i de sale du mener er store. Jo, der er masser af biografer som er bedre end din hjemmebiograf.

Jo, problemet er i allerhøjeste grad at studierne ikke vil give fri konkurrence og lige vilkår for biografer og streaming. Det hedder fair konkurrence. At du ikke kan se det, skyldes dine manglende evner også på det forretningsmæssige område.

Lovgivningen er ikke enig i din fortolkning af hvad der kan stjæles.

Hvis du alligevel foretrækker serier, hvad pokker snakker vi så om? Biograffilm er streamingtjenesternes største indtægtskilde.

Du er på offentlig forsørgelse, ikke?

Gravatar

#18 Reborn Sith 1 år siden

#16 I følge det du skriver til sidst, så ser du intet problem i piratkopiering.
Eller har jeg misforstået noget?
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#19 MacGuffin 1 år siden

Nej, du har intet misforstået. Justin er en simpel kriminel, beskyttet af anonymitet. Måske man skulle pudse Rettighedsalliancen på ham. Filmz har vel hans IP
Gravatar

#20 Justin 1 år siden

#18
Man kan ikke klage over salget på et produkt man ikke sælger.

Skriv ny kommentar: