Disney tildeler “Mulan” en overraskende premieredato midt i sommersæsonen.

“Top Gun: Maverick” flygtede som den seneste ud af sommersæsonen i går, hvilket efterlod Christopher Nolan-filmen “Tenet” tilbage som ene storfilm i sommeren 2020, der er blevet tømt for Hollywoodfilm på grund af coronakrisen.

Nu får “Tenet” selskab. Disneys storfilm “Mulan” med et budget på over 200 millioner dollars får nu også premiere i juli, hvor den overtager pladsen fra Dwayne Johnson-filmen “Jungle Cruise” den 24. juli – “Jungle Cruise” flyttes til 30. juli 2021.

“Mulan” skulle have haft premiere i slutningen af marts, men blev tvunget til at udskyde på grund af de coronalukkede biografer. Og de holder endnu lukket.

Derfor er det lidt af et sats, at Disney nu flytter en storfilm som “Mulan” midt ind i sommersæsonen, hvor det endnu er uvist, om verdens biografer er blevet genåbnet – og om publikum igen har lyst til at sidde tæt sammen i en biograf i kølvandet på coronakrisen.

Læs også ‘Distributørerne om genåbning af biograferne: Her er mulighederne i Danmark‘.

“Mulan”-premieren kommer som kaldet for de danske biografer, der frygter, at der vil mangle storfilm til at lokke publikum tilbage i biografen.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

Der skal godt nok andet end Disneys fantasiløse remakes til at lokke mig i biografen.
Gravatar

#2 MacGuffin 1 år siden

Der er omkring 270 øvrige film at vælge imellem årligt. Så det går nok. Men Filmz omtaler desværre kun et fåtal at disse film. Til gengæld får Disney, Star Wars, MCU, James Bond og DC Comics fuld spalteplads. Det film repræsentere 10 procent af det samlede udbud. Men der er MASSER af andre film der nok skal falde i din smag. Du skal blot holde øje.
Gravatar

#3 Justin 1 år siden

#2
Problemet er bare at de 90% at filmene bliver vist i sale så små at man lige så godt kan se filmene der hjemme.

Gravatar

#4 MacGuffin 1 år siden

Nonsens.
Men bevis din påstand.
Gravatar

#5 Justin 1 år siden

#4
at de store film omtalt i #2 går i de store sale kan du selv se når du går ind på billet bestilling siderne (når der altså kommer nogle film at bestille billetter til)

At nogle biograferne har sale så små at at man lige så godt kan blive hjemme, kan du godt se nu, da de fleste biografer har oplysninger om deres sale på deres webside
Gravatar

#6 MacGuffin 1 år siden

Nonsens. Bevis din påstand. Imperial viser alene 40 film om året.
Gravatar

#7 Justin 1 år siden

#6
Og hvis alle biograf sale var på størrelse at med imperial ville det være dejligt, men selv IMAX salen der praler med Danmarks Største Lærred har kun cirka halvt så mange sæder, sådan cirka det det samme antal som Sal 1 iPalads.

Fields der så vidt jeg ved har Københavns nyeste biograf har kun cirka en fjerne del at imperials sædeantal.

Empire har et rum med 30 sæder (det er så lille at det vil være forkert at kalde det for en sal)


Gravatar

#8 MacGuffin 1 år siden

Hvorfor arbejder du dog så indædt og ubønhørligt på at fremstå som en uvidende, ubegavet ignorant?

Du mener seriøst antallet af sæder er udtryk for hvor god biografen er?

Det handler alene om biografen er velproportioneret. Om lærred er tilpasset bredde og dybde på salen. Om der er stadium seating og ikke mindst om biografen er udstyret med state-of-the-art lydanlæg.

Imperial havde oprindeligt over 1500 siddepladser, som nu er blevet reduceret til lige lidt over 1000 pladser. Samtidig er lærredet blevet gjort større. Har det gjort biografoplevelsen ringere? Nej, tværtimod.

CinemaXX's IMAX-sal har også reduceret i antallet af pladser for at sikre en endnu bedre publikumsoplevelse. Der kunne såmænd være tre gange så mange stole, hvis man havde valgt 1950-standarden med Odense stolen. Men vær du kun glad for man ikke har valgt den løsning.

Men du kan ikke bevise din påstand om at 90 procent af filmene vises i små sale. De fleste film får nemlig premiere i de enkelte biografers største sal, og da publikumstilstrømningen aftager med tiden, bliver filmen flyttet ned på sale der passer til publikumstilstrømningen.

Årsagen til Empire byggede en sal med få pladser, skyldes at publikum synes filmene gik for kort tid i biografen, hvorfor man etablerede en sal mere, der kunne imødekomme de få publikummers ønske.

Det skulle ikke undre mig at du med stort besvær opsøger den lille biograf i Empire, bare for at kunne brokke dig, mens der er talrige muligheder for state-of-the-art oplevelser i CinemaXX, Imperial, Frederiksberg, Fields, Nordhavn og Herlev og Hellerup.

Der er såmænd rigeligt med biografer som tilbyder oplevelser du aldrig kan få hjemme i stuen. Hold du dig til dem. Ingen tvinger dig jo til at gå i en biograf, du mener kan konkurrere med din hjemmebiograf.

Hvor mange pladser har din hjemmebiograf i øvrigt: 5000?
Gravatar

#9 Justin 1 år siden

#8
Jeg skriver nogle biograferne har sale så små at at man lige så godt kan blive hjemme,”

Og argument lader til at du indså du ikke kunne modbevise

Ja, både imperial og IMAX salen er blevet om bygget, og begge har nu færre siddepladser, men det har ikke ændret på at imperial stadig har flere sæder end IMAX.

Bare se på palads, to at salene kan man besøge for biograf oplevelsen, de resterende bruger man kun fordi man går i biografen at sociale årsager, altså vil alle film der viser de disse 15 sale blive vist i en sal der er for lille.

Jeg opsøgte faktisk det lillle rum i empire, fordi det var det eneste sted de viste en film jeg gerne ville se, og oplevelsens ville helt klart havde været bedre hvis jeg havde lejet den på iTune og set den der hjemme.

De film der vises i det meget lille rum er ofte film som ikke finder steder frem til store biografer, men kun vises i det der kaldes “kunst biografer” eller sagt på en anden måde, gammel lort der burde rives ned.

Jeg ville da meget gerne leje filmen på iTunes og se den der hjemme, men biograferne vil ikke tillade det.Gravatar

#10 MacGuffin 1 år siden

Du kan jo hverken læse eller huske hvad du selv skrev.

Nej, du skrev: ”Problemet er bare at de 90% at filmene bliver vist i sale så små at man lige så godt kan se filmene der hjemme.”

Det er nonsens og det har jeg svaret på.

Bliv dog hjemme og se filmene der, når de bliver udsendt i hjemmet. Så er alle glade. At du tér dig som et lille barn, som har fået frataget sin brandbil, må du tage op med professionelle.

Den øvrige problematik kan du tage op med distributørerne. Det er dem der har opfundet vinduet og det er dem der opretholder det.

Du har gjort biograferne til syndebuk. Helt uberettiget. Det er ikke biograferne som ejer rettighederne til filmene. Det er producenten og han/hun bestemmer egenhændigt hvordan hans/hendes film skal udsendes. Det har biograferne ingen indflydelse på,

Tro mig: Filmdistributøren er interesseret i vinduets opretholdelse. Det er nemlig måden der sikrer filmproducenten den største indtjening.

Læs hvad direktøren for distributionsselskabet SF Studios, Frederik Juul, udtaler i forbindelse med den danske film ”Krudttøndens” tidlige udsendelse på streaming:

”Jeg vil gerne på det kraftigste understrege, at dette tiltag på ingen måde er udtryk for, at vi – under normale omstændigheder – har et ønske om at fravige den normalt praktiserede holdbackperiode på 122 dage, som der normalt går fra en film har premiere i biograferne, til den må udkomme på digitale platforme.”

Tak for diskussionen.

Skriv ny kommentar: