Streaming-giganten Netflix indrømmer nu, at de har lavet fejl i relationen til Cannes Filmfestival.

Først ville Cannes ændre på Netflix, hvilket fik Netflix til at droppe forholdet til Cannes.

Nu trækker Netflix i land – de mente det ikke så hårdt:

”Vi laver fejl. Det udviklede sig til en større situation med Cannes, end vi ønskede… Vi elsker Cannes… De er meget oprigtige i at finde en model, der kan virke for dem og os,” siger Netflix-chef Reed Hastings ifølge IndieWire.

Tidligere har Netflix nægtet at indordne sig reglerne på verdens største filmevent.

Her kræves det, at en film får fransk biograf-premiere for at deltage i hovedkonkurrencen, hvilket betyder, at filmen må vente tre år med at få Netflix-premiere i netop Frankrig.

Nu er Netflix villige til at følge reglerne og finde en løsning:

”Vi bliver nødt til at finde en måde at arbejde inden for systemet.”

Blandt andet “Gravity”-instruktør Alfonso Cuaróns nye film med titlen “Roma” bliver ikke vist på årets festival på grund af konflikten.


Vis kommentarer (78)
Gravatar

#1 Nagash 8 måneder siden

Man har et standpunkt, til man tager et nyt :D
Gravatar

#2 Justin 8 måneder siden

#1

“De er meget oprigtige i at finde en model, der kan virke for dem og os,”

Gætter på det betyder at hvis de fjerner kravet om de 3 års karentæne,

så vil Netflix tillade at de film som Franskmænd kan streame på Netflix samtidig bliver vist i biografen
Gravatar

#3 Mejse 8 måneder siden

#2 det har cannes jo intet med at gøre...så nej det er ikke det der kommer til at ske.
Gravatar

#4 Justin 8 måneder siden

#3
i stedet for af sidde og være sur og fornærmet
så kunne du jo vælge af sige hvad du tror sker
Gravatar

#5 Mejse 8 måneder siden

#4 ved ikke lige hvor du har sur og fornærmet fra, ikke min skyld cannes og netflix ikke har noget med fransk lovgivning at gøre :D

som netflix og cannes har udtalt går jeg ud fra de finder en løsning, som begge er glade for, hvilket nok betyder noget med at netflix for noget reklame fra deres film, men ikke deltager i hovedkonkurrencen.
Gravatar

#6 Kim Pedersen 8 måneder siden

Det er en grundlovssikret ret at man kan have sine egne meninger. Men man kan nu engang ikke have sine egne fakta.

Fakta er, at vindueskronologien i Frankrig er underlagt den franske lovgivning. Det betyder, at fire måneder efter biografpremieren kan filmene udsendes på DVD, Blu-ray og PVOD, VOD, herefter følger pay-tv og free tv og efter 36 måneder kan filmen udsendes på abonnementsbaserede streamingtjenester. Denne vindueskronologi er årsagen til at filmene kan samle indtægter nok til, at de kan betale udgifterne som er forbundet med rettighedsopkøb og filmproduktion. Disse forhold har hverken Netflix eller Cannes noget med at gøre ved, som Mejse ganske rigtig skriver.

Netflix står ufatteligt stejlt på deres forretningsmodel, men hvis de vil have deres film i konkurrencen i Cannes, så må de indordne sig. Der er f.eks. ingen problemer med Amazon, som for længst har fundet ud af at samarbejde. Men samarbejde er ikke blandt Netflix’ kompetencer. Tjenesten vil have monopol på de film de indkøber rettighederne på, og det de vil ikke dele med nogen. Og det er fuldt ud forståeligt. Men det betyder, at de så altså bare må vente 36 måneder med udsendelse i Frankrig, efter filmen har haft premiere i de franske biografer.

Men lovgivningen gælder kun for Frankrig. Så intet forhindrer Netflix i at udsende deres Cannes-film i resten af verden, få timer efter filmenes visning i Cannes og dermed kan de i resten af verden ride på bølgen al omtalen i Cannes giver dem.

Så nej, løsningen findes ikke i at filmene skal kunne komme tidligere på Netflix i Frankrig. Løsningen består i at Netflix holder op med deres ensidigt ufatteligt stejle holdning og indordner sig.

Det kan også betyde, at Netflix accepterer at deres film vises uden for konkurrencen, som Mejse også så ganske rigtigt skriver.

Der findes altså flere forskellige måder hvorpå Netflix kan drage fordel af Cannes, men det kræver Netflix stopper med at være så arrogante og stivnakkede. Og det er ligesom det Netflix erkender i ovenstående artikel.

Justin: Du må altså forholde sig til fakta, ligeså må Netflix, i stedet for at svæve frit fantasiens verden.
Gravatar

#7 Geekalot 8 måneder siden

Gad vide hvorfor lige så lidt gider at høre på dine egne opdigtede Fakta herinde som inde på Ekko....Hvis du brugte lige så meget tid på biograferne som du gør med at Trolle diverse film sider, så så tingene nok anderledes ud i Danmark....
Gravatar

#8 Mejse 8 måneder siden

#7 hvad af det han skrev er det lige præcis der ikke er rigtigt ? kom nu lige ind i kampen i stedet for bare at sige "bla bla bla" som altid :)
Gravatar

#9 Justin 8 måneder siden

#7
Måske biograferne er glade for at han bruger tid på film sider, så slipper de for at høre på ham så længe
Gravatar

#10 Geekalot 8 måneder siden

#9 tror de fleste er glade hvis de kan slippe for at høre på hans kyniske propaganda ævl.

Skriv ny kommentar: