Anmelderne og publikum er splittet om Netflix-filmen “Bright” med Will Smith, instrueret af “Suicide Squad”-instruktør David Ayer. Hader og elsker. I den sammenhæng lytter Netflix kun til publikum – anmelderne er mindre vigtige.
Læs også: ”Suicide Squad”-makkerpar laver sequel til “Bright” hos Netflix
Det fortæller indholds-chef hos Netflix, Ted Sarandos, da han bliver forholdt nedsablingen af “Bright”, som kun har opbakning fra 26 procent af de amerikanske anmeldere:
”Sådan vi ser på det, er, at folk ser den her film og elsker den, og det er sådan, vi måler succes. Om anmelderne støtter den eller ej, så er de en særlig gruppe, der taler til et særligt publikum,” siger Sarandos til Entertainment Weekly.
De interne målinger hos Netflix viser, at “Bright” er en af de mest sete film nogensinde hos streaming-tjenesten, hvilket da også straks har fået Netflix til at bestille en “Bright 2” af Will Smith og David Ayer.
#1 Mejse 6 år siden
#2 X&O 6 år siden
#3 skywave 6 år siden
Jeg læser anmeldelserne, men tager dem med et gran salt.
Men for en streamingtjeneste må det vigtigste være, at en masse folk ser de udbudte film, lige meget hvad anmelderne mener :)
#4 BlackJesus 6 år siden
Warcraft og Bright er to fremragende film, som fik blandede anmeldelser, hvorimod en Wonder Woman bliver rost til skyerne, selvom den ikke er bedre end de 2 andre film.
#5 MystiskeMox 6 år siden
Hvis jeg skal bestemme om jeg vil se en film som jeg ikke kender noget til så er det ikke anmeldernes mening jeg tjekker først, men andre seeres meninger.
Anmelderne giver kun mening, hvis man har udset nogle som generelt rammer ens smag.
Og selvfølgelig vil filmselskaberne m.m. hellere have en seersucces (læs pengesucces) fremfor en anmeldersucces, der giver underskud.
#6 Bachone 6 år siden
eksempelvis i går hørte jeg Morten Vejlgaard Just fortælle om I Tonya, som faktisk fik mig til at ville se den film, i forhold til jeg egentlig havde besluttet at jeg ikke ville se den.
Derudover er der mange film der virkelig får en ass anmeldelse, men der kan være nogle af tingene i anmeldelserne (selvom de kan være negative) som kan blive vendt positivt.
Alt afhænger af hvordan anmelderen skriver og formulere sig synes jeg.
#7 Alex- 6 år siden
Men altså, et stort problem med Netflix er hvordan 1-5 stjerne systemet foregår. Jeg har ofte sat en 5-stjerners film på som var åbenlys, selvfølgelig fordi der kun har været én person inde og stemme. Hvis Netflix derimod gjorde stjernegivning langt lettere at tilgå, såsom en pop-up meddelelse under rulleteksterne; “hvad synes du om filmen?” Så ville de få et hav af stjerner ind og gøre systemet langt mere brugbart. Folk gider jo ikke at opsøge det, det gør man kun når det er en dårlig film (sørgeligt generalitet og jeg er selv skyldig).
#8 Mejse 6 år siden
#9 Snipp 6 år siden