Anmelderne og publikum er splittet om Netflix-filmen “Bright” med Will Smith, instrueret af “Suicide Squad”-instruktør David Ayer. Hader og elsker. I den sammenhæng lytter Netflix kun til publikum – anmelderne er mindre vigtige.

Læs også: ”Suicide Squad”-makkerpar laver sequel til “Bright” hos Netflix

Det fortæller indholds-chef hos Netflix, Ted Sarandos, da han bliver forholdt nedsablingen af “Bright”, som kun har opbakning fra 26 procent af de amerikanske anmeldere:

”Sådan vi ser på det, er, at folk ser den her film og elsker den, og det er sådan, vi måler succes. Om anmelderne støtter den eller ej, så er de en særlig gruppe, der taler til et særligt publikum,” siger Sarandos til Entertainment Weekly.

De interne målinger hos Netflix viser, at “Bright” er en af de mest sete film nogensinde hos streaming-tjenesten, hvilket da også straks har fået Netflix til at bestille en “Bright 2” af Will Smith og David Ayer.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Mejse 8 måneder siden

vise ord :D
Gravatar

#2 X&O 8 måneder siden

Lige med Netflix giver det rigtig god mening fordi folk ikke mister andet end tid på at se noget der måske er dårligt. Men jeg bruger helt klart anmeldere mere end publikumstække til at finde ud af om jeg skal bruge tid på at se en film eller serie.
Gravatar

#3 skywave 8 måneder siden

Jeg giver ikke meget for anmeldernes ord. Jeg er tit ude for at være helt syg med en film, som får en dårlig anmeldelse, men også at jeg faktisk ikke bryder mig om film, som får en god anmeldelse.
Jeg læser anmeldelserne, men tager dem med et gran salt.
Men for en streamingtjeneste må det vigtigste være, at en masse folk ser de udbudte film, lige meget hvad anmelderne mener :)
Gravatar

#4 BlackJesus 8 måneder siden

Hvis man er en filmelsker/kender vil jeg mene du kun kan bruge en anmelder der har samme syn på film som dig. Alt for mange anmelder roser film, jeg under ingen omstændigheder kan se det gode i. Det samme kan siges om mange af de film de kritisere.

Warcraft og Bright er to fremragende film, som fik blandede anmeldelser, hvorimod en Wonder Woman bliver rost til skyerne, selvom den ikke er bedre end de 2 andre film.
Gravatar

#5 MystiskeMox 8 måneder siden

Anmelderne er i en del tilfælde langt fra seernes syn, så anmeldernes mening er ofte ligegyldige.
Hvis jeg skal bestemme om jeg vil se en film som jeg ikke kender noget til så er det ikke anmeldernes mening jeg tjekker først, men andre seeres meninger.

Anmelderne giver kun mening, hvis man har udset nogle som generelt rammer ens smag.

Og selvfølgelig vil filmselskaberne m.m. hellere have en seersucces (læs pengesucces) fremfor en anmeldersucces, der giver underskud.
Gravatar

#6 Bachone 8 måneder siden

Jeg synes anmeldere er en vigtig ting, og læser dem faktisk også, det er ikke altid jeg følgere deres "råd og vejledning" det afhænger af hvad man får ud af det.
eksempelvis i går hørte jeg Morten Vejlgaard Just fortælle om I Tonya, som faktisk fik mig til at ville se den film, i forhold til jeg egentlig havde besluttet at jeg ikke ville se den.

Derudover er der mange film der virkelig får en ass anmeldelse, men der kan være nogle af tingene i anmeldelserne (selvom de kan være negative) som kan blive vendt positivt.
Alt afhænger af hvordan anmelderen skriver og formulere sig synes jeg.
Gravatar

#7 Alex- 8 måneder siden

Ja brugerne er efter min optik langt de vigtigste. Jeg har altid set anmeldere som værende til for, at man hver især kan finde dén specifikke anmelder som man oftest deler mening med, og derfra følge vedkommende. Jeg har desværre aldrig fundet sådan en..

Men altså, et stort problem med Netflix er hvordan 1-5 stjerne systemet foregår. Jeg har ofte sat en 5-stjerners film på som var åbenlys, selvfølgelig fordi der kun har været én person inde og stemme. Hvis Netflix derimod gjorde stjernegivning langt lettere at tilgå, såsom en pop-up meddelelse under rulleteksterne; “hvad synes du om filmen?” Så ville de få et hav af stjerner ind og gøre systemet langt mere brugbart. Folk gider jo ikke at opsøge det, det gør man kun når det er en dårlig film (sørgeligt generalitet og jeg er selv skyldig).
Gravatar

#8 Mejse 8 måneder siden

#7 jep its no good :)
Gravatar

#9 Snipp 8 måneder siden

Helt enig - forbrugerne er jo det som tæller i sidste ende. At anmelderne måske kan få overbevist nogle film kan de være ligeglade med, fordi det er jo subjektive meninger. Publikums ratings er stortset det jeg kigger på, hvor jeg bruger for det meste IMDB. En anmelder kan dog måske for mig overbevist, meen der skal også meget til for at gøre det.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: