Nyheden i sidste uge om, at en 22-årige kvinde fra den amerikanske stat Illinois risikerer op til tre års fængsel, fordi hun i forbindelse med en fødselsdagsfest var kommet til at optage tre minutter af “New Moon” i en biograf, har givet genlyd rundt om på nettet. Ikke mindst i Filmz’ forum, hvor kommentarer gik fra ”Hvis det ikke er tilladt at filme i biografen, så er det ikke tilladt” til ”Only in America!”.

Nu blander også instruktøren bag “New Moon” sig i debatten.

”Sagen forekommer mig forfærdelig uretfærdig… Der er forskel på at prøve at beskytte ophavsretten på en film og gøre en person til syndebuk, som tydeligvis lader til ikke at have nogen intentioner om piratkopiering,” skriver instruktøren Chris Weitz i en mail til avisen Chicago Sun-Times.

Han tilføjer dog, at der ikke er meget, han kan gøre, eftersom filmen ikke er hans ejendom, men at han allerede har kontaktet filmselskabet bag, Summit Entertainment, og fortalt dem, hvordan han ser på sagen.

Samtidig har sagens hovedperson, 22-årige Samantha Tumpach, udtalt sig om hændelsen. Hun fortæller, at de tre minutters optagelse inkluderer video, der er optaget i biografen før filmen startede, samt forfilm og reklamer.

”Det var aldrig min intention at optage filmen… du kan høre mig tale hele tiden,” siger Tumpach.

Se også: ”New Moon”-surprise-party kan koste 22-årig kvinde tre års fængsel.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 filmz-Fjolle 14 år siden

Hvis hun har snakket i biografen fortjener hun at komme bag tremmer. Så er det ligemeget om det er twilight hun så.
http://www.fjolle.net
Gravatar

#2 Lord Beef Jerky 14 år siden

Fjolle har fat i den lange ende.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#3 filmz-Coney 14 år siden

Ah... Det er vel for fanden tilladt at tale under reklamerne:S?
Gravatar

#4 Lard Hanson 14 år siden

Hvis hun kun har filmet forfilm og reklamer, hvordan kan New Moon-ejerne så have noget som helst at sige?
Hvis de 3 minutter, hun har filmet, slet ikke indeholder noget fra filmen, er det så ikke ejerne af forfilmene og reklamerne man skal have fat i?
Gravatar

#5 wendelboe 14 år siden

ja det ville da være forfærdeligt hvis andre folk ville kunne komme til at se piratkopierede reklamer :O er da fuldstændig forbudt da
Gravatar

#6 Highland Park 14 år siden

Hvorfor læser I ikke nyhedsteksten? Der kom tre minutter af filmen med i optagelserne.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#7 filmz-snabeldyhr 14 år siden

Tjaa, selvom jeg ikke liiige vil stille det op på helt samme måde som Fjolle, så er hun for det første dum for overhovedet at hive et kamera frem i en Amerikansk biograf, men måske er hun bare et dumt airhead der ikke er klar over hvor emsige de er omkring piratkopiering derovre?

Når det er sagt er hun under alle omstændigheder en stupid cunt for at snakke under en film. Skod skøge...der er alt mulig grund til at hade sådan en dåse.

...men fængselstid er sgu overdrevet.
Gravatar

#8 Petrescu 14 år siden

snabeldyhr (7) skrev:
Tjaa, selvom jeg ikke liiige vil stille det op på helt samme måde som Fjolle, så er hun for det første dum for overhovedet at hive et kamera frem i en Amerikansk biograf, men måske er hun bare et dumt airhead der ikke er klar over hvor emsige de er omkring piratkopiering derovre?


Præcist min tanke. Denne unge pige må blive erklæret mental inhabil af to årsager:
1) Hun medbringer et videokamera til en biograftur hvor der vises en uhyre populær og højprofileret film. 2) At hun tager ind og ser denne film når hun ikke længere er tween.
Gravatar

#9 stoffer 14 år siden

#6 - Hvorfor læser du ikke nyhedsteksten. Der står at de 3 minutter inkluderer reklamer og forfilm. Under alle omstændigheder synes jeg det er hysterisk at anholde hende, men er enig i at hun skal lukke røven under filmen uanset hvilken film det så måtte være.
Now the thing to remember, boys... flies spread disease, so keep yours closed!
Gravatar

#10 Highland Park 14 år siden

#9: Det gjorde jeg også, men det du henviser til er hendes udtalelse, og hvis de tre minutter både skulle inkludere "video, der er optaget i biografen før filmen startede, samt forfilm og reklamer", ville det jo for pokker vare meget længere end tre minutter, medmindre hun kun optog lidt af gangen for derefter at slukke kameraet og tænde det igen lidt senere, og det er næppe sandsynligt.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: