Nyheden i sidste uge om, at en 22-årige kvinde fra den amerikanske stat Illinois risikerer op til tre års fængsel, fordi hun i forbindelse med en fødselsdagsfest var kommet til at optage tre minutter af “New Moon” i en biograf, har givet genlyd rundt om på nettet. Ikke mindst i Filmz’ forum, hvor kommentarer gik fra ”Hvis det ikke er tilladt at filme i biografen, så er det ikke tilladt” til ”Only in America!”.

Nu blander også instruktøren bag “New Moon” sig i debatten.

”Sagen forekommer mig forfærdelig uretfærdig… Der er forskel på at prøve at beskytte ophavsretten på en film og gøre en person til syndebuk, som tydeligvis lader til ikke at have nogen intentioner om piratkopiering,” skriver instruktøren Chris Weitz i en mail til avisen Chicago Sun-Times.

Han tilføjer dog, at der ikke er meget, han kan gøre, eftersom filmen ikke er hans ejendom, men at han allerede har kontaktet filmselskabet bag, Summit Entertainment, og fortalt dem, hvordan han ser på sagen.

Samtidig har sagens hovedperson, 22-årige Samantha Tumpach, udtalt sig om hændelsen. Hun fortæller, at de tre minutters optagelse inkluderer video, der er optaget i biografen før filmen startede, samt forfilm og reklamer.

”Det var aldrig min intention at optage filmen… du kan høre mig tale hele tiden,” siger Tumpach.

Se også: ”New Moon”-surprise-party kan koste 22-årig kvinde tre års fængsel.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#11 stoffer 13 år siden

Det er da fint sandsynligt. Det ville da også være mærkeligt af hende at lyve om hvad de 3 minutter indeholder. Summit ville jo let kunne bevise det hvis hun lyver. Anyways, det er vel heller ikke det vigtigste i denne diskussion. Det vigtige er vel om Summit overreagerer eller ej, hvilket jeg synes de gør, selvom det er røvdumt af hende at tage et kamera med i biografen.
Now the thing to remember, boys... flies spread disease, so keep yours closed!
Gravatar

#12 Highland Park 13 år siden

#11: Så du tror på, at der ikke gik længere tid end tre minutter fra reklameblokken til filmen startede, selv om der var trailere mellem? Eller tror du, at hun har siddet og skiftevis slukket og tændt kameraet?
Ja, det er underligt, hvis hun lyver, men det er set før. Og du har ret i, at det ikke er det væsentlige i denne diskussion. Men den kommentar du reagerede på var møntet på Lares' udtalelse (og til dels wendelboes istemmende bemærkning):
"Hvis hun kun har filmet forfilm og reklamer, hvordan kan New Moon-ejerne så have noget som helst at sige?"
Han havde jo tydeligvis ikke læst nyhedsteksten grundigt nok - hvis overhovedet.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#13 stoffer 13 år siden

Du har helt ret i forhold til Lares og wendelboes kommentarer, men det er da overhovedet ikke uhørt at man tænder og slukker et kamera, specielt alle disse unge mennesker og deres zappe-kultur, eller hvad det hedder.
Now the thing to remember, boys... flies spread disease, so keep yours closed!
Gravatar

#14 Highland Park 13 år siden

#13: Det er det ikke, men jeg tvivler. Hun filmede med et kamera (frem for f.eks. et mobilkamera hvor det er normalt kun at optage kortere sekvenser) i forbindelse med en fødselsdagsfest og har åbenbart snakket en masse undervejs.
Men nok om det. Vi kan begge have ret i vores antagelser. ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#15 lasse78 13 år siden

Jeg tror at hun slipper med en advarsel og måske bøde. Sagen bliver selvfølgelig blæst op som symbol på deres seriøsitet, omk at man kan blive straffet hårdt for at lave sådanne skødesløse tiltag.

Jeg er også sikker på at "budskabet" nok skal komme langt og ramme mange folk samt en vis aldersgruppe (de djævelske teenager), når den nu bliver sat i sammenhæng med så populær en film.
http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#16 bnm 13 år siden

#12: Hvad ved du om reklame/trailer fordelingen i den biograf i USA hvor hun så filmen?

Men al den snak om optagelsens varighed får mig til at tænke på en rækkespørgsmål:
1) Hvor lang tid kan man overhoved optage af gangen på de fleste digital kameraer? Mit EOS er begrænset til 29 minutter og 59 sekunder for ikke at blive klassificeret som en camcorder.
2) Hvor mange af alle de CAMs på nettet kommer fra digital *kameraer*? Hvis nogen.
3) Blev hun stoppet i at optage, eller var det først senere hun blev taget, for i så fald var det ikke for at piratkopiere filmen.

Uanset, er sagen latterlig. Hvis hun forstyrrede oplevelsen for de andre biografgængere skulle personalet have smidt hende ud, og ladet det være ved det. Ingen piratoptagelse og ingen varetægtsfængsling.

DÉT ville være proportionalt med forseelsen.
Gravatar

#17 Highland Park 13 år siden

#16: Hvad ved du om fordelingen af trailere og reklamer i den biograf i USA, hvor hun så filmen? :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#18 kasper0204 13 år siden

"Sammen med sine veninder var Tumpach i byen for at fejre søsterens fødselsdag, og senere på aftenen tog de i biografen i byen Rosemont for at se "New Moon".

I forbindelse med fødselsdagen optog Tumpach veninderne på sit videokamera, men desværre kom der tre minutter af "New Moon" med på optagelserne.
"

Vi lever i en tid, hvor det er ganske normalt at Vlogge. I denne situation kan jeg levende forestille mig, at de selvfølgelig have kameraet med under armen, for at kunne filme en dag, de gerne vil kunne bevare og se igen i fremtiden.

Altså er det nødvendigvis ikke totalt mærkeligt, at hun havde et kamera med i biografen i denne situation. Hvis nu hun bor helvedes langt fra biografen, så ville hun jo ikke lige kunne smutte hjem med det (og hånden på hjertet; hvem faen ville gide dét?!).

Hvis et par af veninderne sad på rækken foran hende, kan hun jo sagtens have filmet dem og snakket med dem, samtidig med, at forfilm, reklamer og første minut af filmen kørte på det store lærred i baggrunden. Denne situation kan jeg sagtens forestille mig, hvis de har været de eneste i biografen eller lignende. Så har de haft en meget større "frihed" og har kunne snakke osv.

Det er sgu så nemt at sidde hér, og slynge om sig med kloge budskaber og kvalmende udtalelser, når der er så mange faktorer der spiller ind i selve situationen, som vi ikke aner noget om.

Langt ude dom. Men enig i, at det nok ikke er skide smart at hive et kamera frem 'over there'...
Gravatar

#19 bnm 13 år siden

#17: absolut intet, men jeg bruger heller ikke antagelsen til noget.
Gravatar

#20 Highland Park 13 år siden

Politiet dropper sag mod filmende biografgænger
Så er der vist sat punktum i den sag. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: