Nyheden i sidste uge om, at en 22-årige kvinde fra den amerikanske stat Illinois risikerer op til tre års fængsel, fordi hun i forbindelse med en fødselsdagsfest var kommet til at optage tre minutter af “New Moon” i en biograf, har givet genlyd rundt om på nettet. Ikke mindst i Filmz’ forum, hvor kommentarer gik fra ”Hvis det ikke er tilladt at filme i biografen, så er det ikke tilladt” til ”Only in America!”.

Nu blander også instruktøren bag “New Moon” sig i debatten.

”Sagen forekommer mig forfærdelig uretfærdig… Der er forskel på at prøve at beskytte ophavsretten på en film og gøre en person til syndebuk, som tydeligvis lader til ikke at have nogen intentioner om piratkopiering,” skriver instruktøren Chris Weitz i en mail til avisen Chicago Sun-Times.

Han tilføjer dog, at der ikke er meget, han kan gøre, eftersom filmen ikke er hans ejendom, men at han allerede har kontaktet filmselskabet bag, Summit Entertainment, og fortalt dem, hvordan han ser på sagen.

Samtidig har sagens hovedperson, 22-årige Samantha Tumpach, udtalt sig om hændelsen. Hun fortæller, at de tre minutters optagelse inkluderer video, der er optaget i biografen før filmen startede, samt forfilm og reklamer.

”Det var aldrig min intention at optage filmen… du kan høre mig tale hele tiden,” siger Tumpach.

Se også: ”New Moon”-surprise-party kan koste 22-årig kvinde tre års fængsel.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#21 lasse78 12 år siden

#20 HAHAHA sikke en omgang forudsigeligt slag NAREFISSE. Men det havde også været en kende for spændende, hvis hun nu SKULLE ind og ruske i tre år, for sådanne stunt.

http://lasseelkjaer.dk/
Gravatar

#22 ducktorwho 12 år siden

tamt... stik hende en bøde, statuer et eksempel. regelen er vel ikke indført for sjov?


når man er så pisseligeglad og snotdum som den cunt, så fortjener man altså bare en bøde. "Nåh, der står jeg ikke må filme - fuck det"
Gravatar

#23 wendelboe 12 år siden

Siskonian (22) skrev:
tamt... stik hende en bøde, statuer et eksempel. regelen er vel ikke indført for sjov?


når man er så pisseligeglad og snotdum som den cunt, så fortjener man altså bare en bøde. "Nåh, der står jeg ikke må filme - fuck det"


Nogen gange skulle man tro regler er indført for sjov, hvis du overvejer den nuværende eksempel med knive i danmark hvor et par stykker blev snuppet fordi de brugte en kniv til arbejde og havde den på dem på vej hjem.

I den her situation er den her regel omkring kameraer i biograffer måske meget god
(og jeg da sikker på der også er nogen der syntes at knivforbudet er), men det ville da være direkte dumt ikke at kigge på motivet for det hun filmer. Jeg siger giv hende en advarsel og så er det alt (som der jo så også skete, se #20)

Skriv ny kommentar: