Dunkirk” består primært kun af hvide mænd. Og udelukkende af hvide mænd i de centrale roller. Og det fordrejer historie-skrivningen, lyder ny kritik.

Se også: Anmelder kritiserer mangel på kvinder og farvede skuespillere i “Dunkirk”

Både The Times of India og klummeskribenten Mihir Sharma fra Bloomberg View mener, at Christopher Nolans “Dunkirk” glemmer bidraget fra fire kompagnier af Royal Indian Army Service Corps, der også var fanget på stranden i Dunkerque, skriver BBC.

Dermed underbygger “Dunkirk” en falsk påstand om, at det var briterne alene, som stod imod nazi-tyskerne under 2. verdenskrig, hvorimod det rent faktisk var hele Det britiske imperium – inklusiv indiske soldater.

Spørgsmålet er så, om Nolan har lavet en film, der skal repræsentere hele ‘Slaget ved Dunkerque’, hvor der rigtig nok var nogle hundrede soldater til stede fra Royal Indian Army Service Corps ud af en total på 400.000 – eller om “Dunkirk” er et lille nedslag i et større slag?

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 sonofsun 11 måneder siden

zzzzzzzzz

Må hellere tilføje... Leder man efter sandheden om historiske begivenheder, er Hollywood nok det sidste sted man skal kigge hen, uanset hvor meget og hvor lidt en film er 'baseret på faktiske begivenheder'.
Så at kritisere en film for ikke at være 110% historisk korrekt, er direkte latterligt.
Gravatar

#2 Tsunamijhoe 11 måneder siden

Det er ved at være direkte latterligt det her..Manden har lavet en fantastisk film,men det er så også galt. Alle de her ligestillingsfjolser ødelægger det jo for dem selv med de her stupide og irrelevante angreb på hvad der i sidste ende er underholdning,ikke dokumentar.

Hvis de vil have kvinder,indere,homoer,hajer eller mamutter på Dunkirk stranden,må de jo lave deres egen film,den er ikke længere.

Det er galt nok allerede med alle de tv serier hvor der er token sort,token asiat,token "stærk kvinde" osv,ikke for historiens skyld,men udelukkende for at opfylde et eller andet latterligt politisk korrekt mål..

Det ender med, at der slet ikke er kunstnerisk frihed mere..
Gravatar

#3 Star Trek fever 11 måneder siden

Det harvar været latterligt siden dag et
Gravatar

#4 123456789 11 måneder siden

Hvad med alle de fisk tyskerne sikkert ramte? dem skal vi da lave en film til...

Skriv ny kommentar: