Af en film præget af et univers i pasteller og palietter præsenteres et eksistentielt perspektiv på Mattels Barbie.

Sommeren kommer til at ramme danske biografer, og med sommersolen inkluderes en lang liste af nye storfilm. En af de mest ventede film inkluderer Greta Gerwigs (“Little Women”) originale fortolkning af legetøjsbrandet dedikeret til skønhed; senere kritiseret for selvsamme princip.

I den seneste trailer til “Barbie” med Margot Robbie (“Bombshell”) i hovedrollen, hvor alt er idyl, indtil Barbie begynder at overveje meningen med livet og døden. Herefter påbegyndes hendes færd mod den virkelige verden. Er man bekendt med Platons hulelignelse, kan man se dens indflydelse i en scene, hvor Barbie skal vælge stiletten og blive i uvidenhed eller en Birkenstock for at lære sandheden. Den skarpe seer kan genkende valget i den ikoniske ‘Red Pill”/”Blue Pill”-scene fra “The Matrix”, som også er inspireret af hulelignelsen.

Andre mindeværdige dele i traileren er Ryan Goslings (“The Nice Guys”) Ken, som mest bare er med på tur, men er et komisk indspark til en film om Barbie-dukkens relevans. En scene, hvor Ken selvsikkert prøver at overtale læger til at lade ham udføre en blindtarmsbetændelse med en “clicky pen” og en “sharp thing”, er særlig grinagtig.

Konkurrencen er i gang. Christopher Nolans “Oppenheimer” og “Barbie” har premiere samme dag: torsdag den 20. juli. Om det bliver en af de to, som vinder sommeren, bliver spændende at se. Forventningerne er i hvert fald høje.

Hvad har “Oppenheimer” at byde på? Se traileren her.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: