Det koster penge at streame film på tjenester som Netflix, HBO Nordic og Viaplay. Men hver anden unge dansker betaler ikke. De pirat-streamer ulovligt.

Se også: Ny undersøgelse: Danske unge streamer film på toilettet

Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov. Her viser det sig, at hver anden dansker mellem 15 og 25 år streamer eller downloader film mindst én gang om måneden fra ulovlige filmtjenester.

”Vi kan se, at mange især unge finder film eller tv-serier på ulovlige sider. De opfatter det ikke som rigtig ulovligt, men vil bare gerne have adgang til indhold. Og de færreste tænker over, at der faktisk ligger en omfattende ulovlig industri bag,” siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør i Nordisk Film, konfronteret med undersøgelsen.

Desuden anslår en nordisk undersøgelse, at der alene i Danmark ulovligt bliver streamet eller downloadet mere end 50 millioner film og afsnit af tv-serier om året.

Følg Filmz på Facebook


Vis kommentarer (39)
Gravatar

#1 ReignHeart 3 år siden

Så er ungdommen nu til dags jo ikke så dum som man siger ;)
Gravatar

#2 ColourfullRoar 3 år siden

Findes der ikke en undersøgelse fra før Netflix, Tv2play, Viaplay HBO osv så man kan samligne det ?

Jeg tror faktisk aldrig jeg har downloadet så lidt efter alle de tjenester har set dagens lys, og musik ja det kan jo snart ikke betale sig :p

Og så virker hver anden dansker i alderen 15-25 godt nok høj :O
Gravatar

#3 ColourfullRoar 3 år siden

En ny undersøgelse fra YouGov, som mediekoncernen Egmont har bestilt, underbygger analytikerens ord

Den lader vi bare stå lidt der og sive ind ^^
Gravatar

#4 Sir_cumalot 3 år siden

Undersøgelse: Lovlige Streaming-tjenester er direkte elendige og har ringe indhold.
Gravatar

#5 Geekalot 3 år siden

Mange af de lovlige streaming tjeneste er jo overhovedet ikke med de serier vi ser, eller mangler der 2-3 sæsoner. Det deres egen skyld hvis folk ikke gider vente 2-3 år får de får taget sig sammen til at få de sæsoner de ikke har. Men typisk en eller anden pade fra de selskaber skal til at tude over sådan noget igen.... De går jo snart fallit..... Og Nordisk Film.. Prøv at lav noget godt før i hyler...
Gravatar

#6 Nickell 3 år siden

#5: De aktuelle film og serier kan sagtens ses på blockbuster.dk. De koster lidt mere, end hvad streamingabonnementerne koster, men folk bliver jo ved med at finde på undskyldninger for at dække over deres pirateri.

De bedste serier er dog lynhurtigt ude hos de udbydere, som selv producerer dem. Vil du se Game of Thrones, så gå da til HBO Nordic.
Gravatar

#7 Geekalot 3 år siden

#6 Har Netflix, så har jeg HBO i 6 måneder hvert år, at have HBO i 12 måneder er for dumt, for det er deres udvalg for lille til. Så er der de streaming tjenester der rent faktisk køre med det vi gerne vil se, dem kan vi ikke få i lille Danmark. Så de er selv skyld i det.
Blockbuster som du selv nævner, aldrig skal jeg have den, det der simpelthen været for mange dårlige udtagelser om, til jeg skal prøve det.
Følger pt. cirka 30 forskellige tv shows, og jeg kan nok kun se de 10-12 af dem lovligt. Men det de ikke fatter er, at så længe jeg ikke har nogen lovlig metode at se dem på, så mister de i realiteten ikke penge på det. Men de skal altid ud at hyle og bræge om de mister penge, det jo en fattig branche den der der. De tjener jo slet ingen penge... Men at betale 1 skuespiller 70 millioner dollars for at være med i en film, det kan de .....
Gravatar

#8 Sklertic 3 år siden

"Jeg stjæler, fordi firmaet ikke giver mig det jeg vil have" er en af de ringere undskyldninger for pirateri jeg længe har hørt.

Jeg abonnerer på Netflix og går i biografen en gang eller to i måneden. Det dækker mine behov, og hvis det ikke gjorde, så ville jeg ikke stjæle det jeg ikke kunne få.

Er man pirat, så er man pirat. Pak de dårlige undskyldninger væk, og stå ved dine valg.
Gravatar

#9 Geekalot 3 år siden

#8 så for du ser mindre en andre, er man latterlig.. Du da rent ud sagt en pade... Var der en lovlig metode der kunne give os det vi vil se. Så tog vi nok den ikke ? Det jo altså ikke for streaming tjenester er så dyre...
Gravatar

#10 Sklertic 3 år siden

9#

Pak lige den stråmand væk.

Der er lovlige metoder. Serierne kommer på Blu-Ray og de kommer (nogle af dem) på diverse streaming tjenester, hvis man venter lidt.

Dit argument er stådig skidt. Bare fordi du ikke kan få alt du vil have i én smart løsning, så undskylder det altså ikke piratkopiering. Det var det jeg skrev, ikke andet.

Skriv ny kommentar: